• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

[ולא חתמו מסיבה צדדית]
חזון עובדיה הוזכרה במודעות מול ישיבות טובות ידועות ספרדיות שלא הוזכרו ושמעתי היום אכן שהמימון למערך ההסעות ועוד נשאב מאת חסידי סאטמאר ואולי לכן כל הגדולים שקשורים במשהו לחרם של רבני סאטמאר על היכל שלמה לא הובאו בחתימות ולא בגלל זלזול במורנו הרב יצחק שליט"א.

אף אחד לא חייב להתעכב...
אני הייתי בעצרת, היה מאד מחזק, אחר קבלת עול מלכות שמים הלכתי הביתה.
לא ראיתי עדכונים וממילא לא ידעתי שהיה בלאגן אח"כ.

נראה לי שתמיד בסוף עצרות מעין אלו, אם יש קיבוץ גדול של אנשים, לפעמים מתלקטים בחורים צעירים (ולפעמים אף שבבניקים) שכלל לא השתתפו בעצרת והאזינו לדברות קדשם של הרבנים וגדולי ישראל, ומחפשים אקשן, ואז המשטרה מספקת להם את זה, וזה יוצא משליטה. האם משום כך לא נעשה עצרות חיזוק ותפילה לחזק את בחורי הישיבות שלנו? אם היתה הסכמה של גדולי רבני אשכנז לעשות עצרת, רק אז זה היה בסדר?

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה" יש לנו גדולי הדור ומנהיגי עולם הישיבות ובראשם רבותינו ראשי ישיבת סלבודא מרן הגרד"ל ומרן הגרמה"ה ומרנן הגרמצ"ב והגרבד"פ שליט"א שלאורם אנחנו הולכים והם מנהיגים את עולם הישיבות ונלחמים בחוק הגיוס ביד רמה

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה"
השבוע יש כנס אדיר בבית הכנסת הליטאי "חזון איש" ברמת שלמה כאשר בראש הדוברים מגדולי ישראל מוצב במודעות רה"י חכם משה, אם כולנו אכן הולכים לכנס כזה- הכל בסדר, הכל בידיעתנו ואנו חלק מכלל בני התורה וכו'

אך אם בני תורה ליטאים ממלאים כנסים כאלו ואנו חושבים שהכל מסתדר לבד- אז כדאי שיעשו לנו כנס מיוחד לעניינים מיוחדים בעיקר לאחינו שממשפחות לא כ"כ חזקות, מה שמצוי אצלנו.

פעם מזמן שמעתי מליטאי אחד שאצל ספרדים אין כזה דבר "חילוני" אלא רק "מסורתי" כי בסופו של דבר ספרדי תמיד יהיה מחובר למשפחתו וע"ז הרבה מתפלאים, איך אצלנו, אפ' מי שירד מהפסים לא יוכל לשמוע שמבזים להוריו חלילה ולכן לכאורה עשו כנס כזה, גם למי שרואה עצמו כחלש שלא מוסיף כלום ושהכל מסתדר לבד וגם למי שקצת ירד מהפסים ומקושר ביותר לפסים כמו כל ספרדי בדר"כ...

כל התמונות חסומות לי.
העליתי קצת תמונות

׳ערוץ i24׳ בפרסום ראשון: בצה״ל משנים גישה מול החרדים, הניסיונות הקודמים לגייס בחורי ישיבה הוכרזו כ'כישלון' - וגרמו לאכ״א לפתוח בעבודה מטה רחבה, בסיומה הוחלט: יש צורך לשנות גישה בשיח מול החברה החרדית.​

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה" יש לנו גדולי הדור ומנהיגי עולם הישיבות ובראשם רבותינו ראשי ישיבת סלבודא מרן הגרד"ל ומרן הגרמה"ה ומרנן הגרמצ"ב והגרבד"פ שליט"א שלאורם אנחנו הולכים והם מנהיגים את עולם הישיבות ונלחמים בחוק הגיוס ביד רמה
חודש טוב ומבורך!
אולי אם תאזין קשב ומאמר לדברי הגר"צ בוארון (לקמן)
אז מקווה אני שבעזרת ה' יתברך יטב ליבך כרצוני

חזור
חלק עליון