• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

[ולא חתמו מסיבה צדדית]
חזון עובדיה הוזכרה במודעות מול ישיבות טובות ידועות ספרדיות שלא הוזכרו ושמעתי היום אכן שהמימון למערך ההסעות ועוד נשאב מאת חסידי סאטמאר ואולי לכן כל הגדולים שקשורים במשהו לחרם של רבני סאטמאר על היכל שלמה לא הובאו בחתימות ולא בגלל זלזול במורנו הרב יצחק שליט"א.

אף אחד לא חייב להתעכב...
אני הייתי בעצרת, היה מאד מחזק, אחר קבלת עול מלכות שמים הלכתי הביתה.
לא ראיתי עדכונים וממילא לא ידעתי שהיה בלאגן אח"כ.

נראה לי שתמיד בסוף עצרות מעין אלו, אם יש קיבוץ גדול של אנשים, לפעמים מתלקטים בחורים צעירים (ולפעמים אף שבבניקים) שכלל לא השתתפו בעצרת והאזינו לדברות קדשם של הרבנים וגדולי ישראל, ומחפשים אקשן, ואז המשטרה מספקת להם את זה, וזה יוצא משליטה. האם משום כך לא נעשה עצרות חיזוק ותפילה לחזק את בחורי הישיבות שלנו? אם היתה הסכמה של גדולי רבני אשכנז לעשות עצרת, רק אז זה היה בסדר?

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה" יש לנו גדולי הדור ומנהיגי עולם הישיבות ובראשם רבותינו ראשי ישיבת סלבודא מרן הגרד"ל ומרן הגרמה"ה ומרנן הגרמצ"ב והגרבד"פ שליט"א שלאורם אנחנו הולכים והם מנהיגים את עולם הישיבות ונלחמים בחוק הגיוס ביד רמה

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה"
השבוע יש כנס אדיר בבית הכנסת הליטאי "חזון איש" ברמת שלמה כאשר בראש הדוברים מגדולי ישראל מוצב במודעות רה"י חכם משה, אם כולנו אכן הולכים לכנס כזה- הכל בסדר, הכל בידיעתנו ואנו חלק מכלל בני התורה וכו'

אך אם בני תורה ליטאים ממלאים כנסים כאלו ואנו חושבים שהכל מסתדר לבד- אז כדאי שיעשו לנו כנס מיוחד לעניינים מיוחדים בעיקר לאחינו שממשפחות לא כ"כ חזקות, מה שמצוי אצלנו.

פעם מזמן שמעתי מליטאי אחד שאצל ספרדים אין כזה דבר "חילוני" אלא רק "מסורתי" כי בסופו של דבר ספרדי תמיד יהיה מחובר למשפחתו וע"ז הרבה מתפלאים, איך אצלנו, אפ' מי שירד מהפסים לא יוכל לשמוע שמבזים להוריו חלילה ולכן לכאורה עשו כנס כזה, גם למי שרואה עצמו כחלש שלא מוסיף כלום ושהכל מסתדר לבד וגם למי שקצת ירד מהפסים ומקושר ביותר לפסים כמו כל ספרדי בדר"כ...

כל התמונות חסומות לי.
העליתי קצת תמונות

׳ערוץ i24׳ בפרסום ראשון: בצה״ל משנים גישה מול החרדים, הניסיונות הקודמים לגייס בחורי ישיבה הוכרזו כ'כישלון' - וגרמו לאכ״א לפתוח בעבודה מטה רחבה, בסיומה הוחלט: יש צורך לשנות גישה בשיח מול החברה החרדית.​

לא הבנתי הספרים הם עם אחר שצריכים לעשות הפגנה ספרדית כמו אתיופים שמפגיניפ וכי אנחנו לא "בני תורה" יש לנו גדולי הדור ומנהיגי עולם הישיבות ובראשם רבותינו ראשי ישיבת סלבודא מרן הגרד"ל ומרן הגרמה"ה ומרנן הגרמצ"ב והגרבד"פ שליט"א שלאורם אנחנו הולכים והם מנהיגים את עולם הישיבות ונלחמים בחוק הגיוס ביד רמה
חודש טוב ומבורך!
אולי אם תאזין קשב ומאמר לדברי הגר"צ בוארון (לקמן)
אז מקווה אני שבעזרת ה' יתברך יטב ליבך כרצוני

דברי הדיין המוערך הגאון רבי ציון בוארון שליט"א בעצרת הרבבות

הרב בוארון בעצרת.JPG
נאומו היה אחד מהמרכזיים. אמר דברים נוקבים על המצב בצבא ועל עולם הישיבות הספרדי.
לוידאו השלם של דבריו [ההתחלה קטועה מעט]:
https://drive.google.com/file/d/1DyiNyaEugwKqTUrH6dVczenoTHx3jha-/view?usp=sharing
לוידאו קצרים מדבריו:
https://drive.google.com/file/d/12q8fo0p7Hua-Qq8nZFWMP-nyeKgTS_6T/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1h3nJEpGEljQ9YKXHleZEMYp_8nc-i3HB/view?usp=sharing
לקובץ שמע של דבריו:
https://drive.google.com/file/d/1Hh1laHEyvrbhaVzlkU-nrYiUG3E6EZJX/view?usp=sharing

תמלול דבריו:
"ברשות ראש הישיבה והרבנים הגאונים, אני לא איש דברים אבל יש דברים שכואבים אני אדבר על כמה נושאים ללא קשר. פעם חשבתי שבחור שלא לומד בישיבה שילך לצבא, מה הוא שונה מאחרים? אבל אז הבנתי, שכפי שניתן לראות היום, שאין שם חוקים, הכל הפקרות, ובחור שהולך לשם הוא בוודאות ילמד לחלל שבת וכן הלאה.

שמעתי לפני תקופה מקצין אחד שהזניקו בשבת את הגדוד של נצח יהודה ואמרו להם שיש מבצע של פיקוח נפש חייבים לנסוע בשבת, לקחו אותם לאזור חברון ומה התברר? שיש שם נערי גבעות שצריך לפנות אותם, לזה הם קראו פיקוח נפש. זה דוגמה של שמירת שבת בצבא ההגנה לישראל. הכל הפקר.

פעם היו אומרים שיש הבדל בין השמאל לימין, ולימין יש יותר כבוד לדת, זה היה פעם בתקופה של מ. בגין, אבל היום לדעתי אין הבדל בניהם ואולי להיפך. מי שהרס את השבת בשנים האחרונות זה הימין של הימין, שמהם גם דתיים וחרדים. מי שזוכר בתחילת המלחמה ישר נתנו הוראה לאל-על לעבוד בשבת למה? אולי איזה חייל בארה"ב התעורר ביום שבת והוא רוצה להגיע לפלוגה שלו, אחר כך הורו גם להפעיל את הרכבת, גם כן אולי איזה שיכור יתעורר וירצה ללכת לפלוגה שלו, וזה הכל החלטה של ממשלת ימין. עוד משהו: לפני כשנה, נתנו חופשה לחיילים ומתי נתנו את החופשה, ביום שישי בתנאי כפול שיחזור בעצם יום השבת, הם פשוט נלחמים בשבת, לא לתת חופשה בשאר ימי השבוע וזו ממשלה שבתוכה נמצאים חרדים, הציונות הדתית, ח"כים דתיים בליכוד והכל תוהו ובוהו. פעם היה מקובל שיש כבוד לשבת מצד ראש הממשלה והשרים שלא מחללים שבת בפרהסיה אבל כיום הכל הפקר. רה"מ שהיה בבריטניה לפני שנתיים הלך לאכול במסעדת טריפה של גויים מול כל העולם כולו - זו ממשלת הימין.

עוד משהו שאנחנו רואים: בחודשים האחרומים שוחררו חטופים, מתי שחררו אותם דווקא בשבתות וכמה מהמשוחררים שהם ערבים שוחררו בשאר ימי השבוע, למה? כי בממשלת הימין בראשות נתניהו משחררים חטופים דווקא בשבת, להראות לעולם כולו שאין לנו שבת ועם ישראל הוא עם נאור, ואף לא אחד מוחה, אף אחד לא מדבר, איפה ש"ס? איפה הציונות הדתית? איפה סמוטריץ'? איפה גולדקנופף? פעם קראו למפלגה "יהדות התורה והשבת", מה נשאר מזה היום? לא יהדות, לא תורה ולא שבת. ככה הולכים מדחי אל דחי. הורסים את הכל.

מדברים עם הח"כים שלנו והם אומרים 'מה אנחנו יכולים לעשות'... מה זה "מה אנחנו יכולים לעשות", משה רבינו ראה שאין ברירה הוא שבר את הלוחות. לא פטנטים אחרים. אם באמת אכפת לך משהו מהדת, מהשבת ומבחורי הישיבות, תעזבו את הממשלה, תשברו את הממשלה. יש שני גושים של ימין ושמאל שהם לא ישבו יחד אפילו רגע אחד הם ימצאו פטרון, אלא מה לצערנו לא אכפת לאף אחד.

עכשיו עם הגזירה על בחורי הישיבות, לצערנו אם יחוקקו את החוק שעומד כרגע על הפרק, שתהיה מכסה שנתי של אלפי בחורים בכל שנה, זה יפגע דבר ראשון בנו בישיבות הספרדיות. אין ספק.

אחינו האשכנזים שהם חזקים, אף אחד מהם לא יתייצב, ומי שיצטרך למלא את המכסות והיעדים הם רק אחינו הספרדים, שיש מהם שהם חלשים ואין להם גב משפחתי. זה מה שעלול להיות. כל הישיבות הספרדיות ייהרסו, לא רק 50%, אלא ברובם. זה מה שיהיה, ולאף אחד לא אכפת.

"דגל התורה" תומכת החוק. למה? כי הם יודעים שהאשכנזים פחות ייפגעו מזה, אבל אנחנו לצערנו, אין לנו את החזון איש שהיה פעם. החזון איש לשעתו הציל את יהדות ספרד, והקים ישיבות בכל הארץ לעולים חדשים - לתימנים, למרוקאים, ישיבת חדרה, בעפולה, בירושלים, בנתניה, ביהוד. היום אין לנו את זה, היום נהיינו כמו שני עמים, לצערנו. ספרדים ואשכנזים. בושה לדבר על זה אבל זו המציאות. אשכנזי היום לא אכפת לו שהישיבות הספרדיות ייהרסו. ואני אומר את זה במלוא האחריות. מלבד יחידים. אין לנו את החזון איש או את הרב שך, שלחמו על זה. אין. היום כל אחד דואג רק לעצמו. ואם לא נעמוד אנחנו על נפשנו מי יודע מה עלול להיות. כשאין תורה רח"ל יש חורבן, יש מגפות, דברים נוראים קורים. שואת אירופה הגיעה אחרי שהרסו את הדת.

פה במדינה בשם ישראל, בארץ הקודש בחור לא יכול לשבת וללמוד תורה?! אין לנו על מי להישען.. מאיימים על ראשי ישיבות, מי שישתתף כאן בעצרת נוריד לכם תקציבים, זה המצב שיש היום. איפה האמת?! אנחנו דואגים לבנים שלנו לנכדים שלנו. עד שב"ה זכינו שיש ישיבות פאר של יהדות ספרד הכל עלול להתמוטט ח"ו, והכל בגלל הפוליטיקאים, זה לא נוגע להם ולא כואב להם.

הנכד שלי לומד היום בישיבה בבני ברק וכל תלמידי הישיבה יקבלו צווי גיוס, פניתי לח"כ י"א מש"ס, שאלתי אותו למה אתה לא בודק את זה שרק לספרדים שולחים, אמר לי אני יבדוק ואז אמר שיש גם כמה חסידים ששלחו להם, אמרתי לו - זה רק לקישוט, כל המטרה שלהם זה הספרדים. הצבא לא רוצה את גור או את ויז'ניץ שיישב להם שם במחנות, שיקימו להם שם שטיבלאך ומקווה. זה לא בשבילם. מחפשים את הספרדים שלנו שהם ביישנים יותר, ויש מהם שיש בהם פחות כח לעמוד מולם וככה הם רוצים להרוס את כל הישיבות. ומי יודע מה יהיה.

לפני חודשיים דיברתי עם הגאון רבי שרגא שטיינמן, הוא אמר לי דע לך: היה מה שקראו לזה ברוסיה גזירת הקנטוניסטים שהיו חוטפים ילדים יהודים לוקחים אותם לצבא של הצאר הרוסי. את מי היו לוקחים? את הילדים היתומים או בני העניים שאין מי שיילחם עבורם, וזה מה שעלול להיות פה בארץ, שהקנטוניסטים של הדור שלנו יהיו הספרדים. הוא אדם אמיתי, הוא אמר מה שכואב.

אסור לנו להיות אדישים ולהגיד שלום עליי נפשי לי זה לא יקרה, צריך לדאוג לכלל ישראל, צריכים להילחם מלחמת חורמה נגד החוק הזה. אנחנו לא נסמוך על "דגל התורה" שיחוקקו את החוק הזה בשבילנו, אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו.

האמת זועקת, האמת כואבת, ואף אחד שם על לב, כל אחד אומר יהיה טוב, איזה טוב? איזה טוב... חוק שעלול למוטט את עולם הישיבות שלנו.

אנחנו לא נגד האשכנזים חס ושלום, אנחנו עם אחד. אבל בעיניהם אנחנו עם אחר – לא עם אחד! את זה לא אני אומר, האדמו"ר מקלויזנבורג זצוק"ל אמר כך לבן שלו, נהיינו כמו שני עמים, לא מתחתנים אחד עם השני, לא מקבלים תלמידים לישיבות או תלמידות לסמינרים, נהיינו כמו שני עמים זה המציאות לצערנו. ואם אני לי מי לי, צריך לצעוק להקב"ה בכל כוחנו, להילחם מלחמת חורמה נגד הגזירה הנוראה הזו. ברגע שאין תורה אין כלום.

הקב"ה ישמע זעקתנו, ויראה בעונינו, ויראה את הציבור הגדול והקדוש הזה, ויקבל תפילתנו ברצון, ויאמר למלאך המשחית הרף, ונזכה לישועה גדולה במהרה בימינו, אמן."

נערך לאחרונה:
אנחנו לא נגד האשכנזים חס ושלום, אנחנו עם אחד. אבל בעיניהם אנחנו עם אחר – לא עם אחד
למיטב הבנתי וידיעתי הממשלה מורכבת גם מש"ס ולא רק מיהדו"ת.
ואם החוק עובר הוא עובר גם עם האצבעות של ש"ס.
וכן בוועדת חוץ וביטחון יושבים גם חכי"ם מש"ס,
כך שלא מובן בעליל מה קושר את החוק לאשכנזים כביכול [או שאני טועה במשהו (אבל כנראה שלא טעיתי)]

למיטב הבנתי וידיעתי הממשלה מורכבת גם מש"ס ולא רק מיהדו"ת.
ואם החוק עובר הוא עובר גם עם האצבעות של ש"ס.
וכן בוועדת חוץ וביטחון יושבים גם חכי"ם מש"ס,
כך שלא מובן בעליל מה קושר את החוק לאשכנזים כביכול [או שאני טועה במשהו (אבל כנראה שלא טעיתי)]
להבנתי - ובמחילה שאיני מעוניין להיכנס לדיון, כי אני לא צד בעניין ודעתי אינה חשובה, אני רק מביא את דברי הרבנים - עיקר הדחיפה לחוק גיוס בזמננו בא מכבוד הרבנים האשכנזים, ולכן הרב בוארון אמר את מה שאמר.

עיקר הדחיפה לחוק גיוס בזמננו בא מכבוד הרבנים האשכנזים
אם אתה לא מעודכן עיקר הדחיפה נעשית כבר חודשים מצד ש"ס [קרי אריה דרעי ואריאל אטיאס] ודרעי הוא אחד מאדריכלי החוק, ולא פעם נצפו חכ"י דגל "במרפסת בהר נוף" וד"ל.

: בחודשים האחרומים שוחררו חטופים, מתי שחררו אותם דווקא בשבתות וכמה מהמשוחררים שהם ערבים שוחררו בשאר ימי השבוע, למה? כי בממשלת הימין בראשות נתניהו משחררים חטופים דווקא בשבת, להראות לעולם כולו שאין לנו שבת ועם ישראל הוא עם נאור
זה פיקו''נ גמור
מה הרב רוצה
מלבד שזה לא מוכתב על ידם אלא ע''י חמאס
מדברים עם הח"כים שלנו והם אומרים 'מה אנחנו יכולים לעשות'... מה זה "מה אנחנו יכולים לעשות", משה רבינו ראה שאין ברירה הוא שבר את הלוחות. לא פטנטים אחרים. אם באמת אכפת לך משהו מהדת, מהשבת ומבחורי הישיבות, תעזבו את הממשלה, תשברו את הממשלה.
זה מה שהרשעים רוצים
שיעזבו את הממשלה
הבחירות יהיו על רקע הגיוס
שרוב העם מאוד רותח על זה
והסיכויים שתוקם ממשלה עם חרדים נמוך יותר
ומשכך שיהיה חוק טוב

חזור
חלק עליון