אם אפשר להוריד ולכתוב מה דרמטי חסום לי תודה
אם אפשר להוריד ולכתוב מה דרמטי חסום לי תודה
יש רבנים אשכנזים רבים שמתנגדים, הניסיון להפוך את זה לאשכנזים ספרדים - הוא קצת מלאכותי.
יש רבנים ספרדים שתומכים כמו אצל האשכנזים, לא ספרתי אחוזים.
וזה לא העניין.
אגב לכל החכמים שחושבים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים לצבא, כי לא אכפת להם מהם.
סיפור קטן ששמעתי לפני שנים רבות מתלמיד חכם אשכנזי מבני ברק.
הוא למד לפני שנים רבות בישיבה קטנה בבני ברק נראה לי בשם "פאר ציון" או משהו דומה.
האשכנזים באותה תקופה הקפידו מאוד מאוד שהשיעורים בישיבה יהיו באידיש כדי לעשות הבדלה בינם לבין הציונים דוברי העברית.
אבל בישיבה שלהם היה בחור מרוקאי שלא הצליח בשום אופן להסתדר עם האידיש שלהם...
ראש הישיבה הלך לחזון איש לשאול מה לעשות.
והחזון איש הורה לכל הישיבות לוותר על האידיש למרות הסיכון שלא תהיה להם הבדלה מהציונים.
העיקר שהבחורים הספרדים יבינו את השיעורים.
השם של הבחור הזה היה (רבי) שלמה משה עמאר (שליט"א). [רק לדמיין את הרב עמאר שובר שיניים באידיש]
הרב לנדא שמוביל את החוק הוא תלמיד של החזון איש,
ולא נשמע לי הגיוני שהוא ישב ולמד 90 שנה כדי לזרוק את הספרדים לצבא.
מותר לרבנים לחלוק מה לעשות מה כדאי ומה לא.
אבל סיפורי האימה שלכם על האיומים .... הם סיפורי בדים............
רק להבהיר יש לי טענות על ההתנשאות והגזענות של האשכנזים מפה ועד קזבלנקה....
אבל טענות עניייניות לא סיפורי בדים !!!

חסום לי
דברים חוצבי להבות אש מהגרב"צ מוצפי שליט"א על הנציגים החרדים בכנסת (הדברים הועלו כבר כאן בפורום ע"י הרב @איש חיל)חסום לי
במה מדובר?
חסום לי
במה מדובר?
הצג קובץ מצורף 39909
אני רוצה לתקן את הסיפור, בדקתי באוצר החכמה וגם בגוגל את הפרטים.
הסיפור נכון אבל עם ערבוב פרטים.
לפי ויקיפדיה הרב עמאר: בין השנים תשכ"ג-תשכ"ז (1963-1967) למד בישיבת תפארת ציון בבני ברק ובישיבת שארית יוסף בראשות הרב ניסים טולידנו. בשנת תשכ"ז (1967) עבר לישיבת שלומי.
החזון איש נפטר בשנת תשי"ד כמעט עשר שנים לפני שהרב עמאר למד בתפארת ציון.
אבל הסיפור על ישיבת תפארת ציון עם החזון איש והאידיש הוא אמיתי כמו שמצאתי את הסיפור בספר של הרב שטיימן באוצר החכמה.
כנראה שערבבתי את הפרטים: אני יכול להעריך שהמספר סיפר את הסיפור על החזון איש וישיבת תפארת ציון, ובסופו הוסיף שאחד התלמידים שנהנה מהוראה זו היה הרב עמאר שלמד בישיבה כמה שנים אחר כך, בזכות ההוראה של החזון איש ללמוד בעברית.
אני כנראה טעיתי וחשבתי שהוא למד בישיבה בזמן שהחזון איש הורה ללמוד בעברית וכאמור זה היה כמה שנים קודם.
מה שמעניין באוצר החכמה לראות שהקנאים כבר אז חשבו שהם יותר חכמים מהרבנים....
שום דבר לא השתנה.....
אותם קנאים חסידים מירושלים שראיתי אותם משתתפים בסרטונים בתקיפה של ח"כ בן צור יחד עם בחורים משלנו
הם אותם אלו שהתחצפו לחזון איש שאסור ללמוד בעברית - המצב של הבחורים הספרדים שבאותם שנים לא היו להם ישיבות לא עניינו אותם - בדיוק כמו שהיום אנחנו לא מעניינים אותם !!!!
אני לא מבין איך בחורים משלנו משתפים פעולה עם אותם קנאים ממאה שערים שמעולם לא התעניינו בציבור שלנו,
מה משתפים אותם במחלוקת בתוכינו, שימשיכו לזרוק אבנים על השוטרים.
הם לא פתחו ישיבה ספרדית אחת !!!
כל היום רק מפגינים נגד הציונים, ועכשיו הם מפגינים נגד החכי"ם שלנו...
גם אם במקרה מרן הראש"ל סובר בחוק מסוים כמוהם, זה לא הופך אותם לכאלו שדואגים לנו
שמעתי ראיון ברדיו עם עסקן מדגל התורה שטען בשם הרבנים שבלי חוק המצב של המשפחות הספרדיות מהפריפריה יותר גרוע, כי הם לא יסכימו בשום אופן לעבור על החוק ושהבן שלהם יהיה עריק.
ככל הנראה מרן הראש"ל שליט"א סובר שהם טועים, זו מחלוקת בהלכה בין רבנים.
אני באמת לא מבין ולא חושב שאני צריך להבין איזה רב צודק יותר במחלוקת.
ואני כתלמידו של מרן בודאי מקבל את דעתו לגמרי !!!
אבל דבר אחד ברור לי גם הרבנים של האשכנזים חושבים איך לעזור לבחורים בישיבות הספרדיות ובפריפריה, בדיוק כמו החזון איש שהוא הרב שלהם.
אני מתקשה להאמין שהרבנים של האשכנזים מקדמים את החוק כי לא איכפת להם מהישיבות של הספרדים.
אני לא יודע בן כמה אתה, לי יש כבר לא מעט שערות לבנות בזקן, ראיתי כבר הרבה דברים...האם אתה מאמין שיו"ר התנועה מוכר את הספרדים ?
לצערינו הרב זו המציאות שהרבנים מהשורה הראשונה כדוגמת הרב עדס והרב מוצפי, מעידים על מציאות עגומה זו.
לפי מה שאני משער, גם אצל הרבנים האשכנזים 80% תומכים בעמדת מרן הרב ברגמן שליט"א שהחוק המוצע הוא 'גם טפשות וגם רשעות', אלא שסותמים להם את הפה.
ומאידך אותם שהיום הם נהפכו להיות המנהיגים של שס אז אמרו כששס הצטרפה לממשלת רבין שהוא לא מבין איך אפשר לקראו ק''ש ולהצביע למפלגה הזאת (שס) זה כמו עדות שקר ...כשהצטרפו לממשלת רבין ב 1992 ואותם אשכנזים שהיום נגד החוק, צעקו שמרן .... אני לא רוצה לחזור על הדברים הנוראים הללו. והם אמרו על דרעי בדיוק את מה שאתה אומר עליו היום ממש אותם מילים.
אולי מספיק עם זה.....אני לא יודע בן כמה אתה, לי יש כבר לא מעט שערות לבנות בזקן, ראיתי כבר הרבה דברים...
אתה בהחלט צודק!יש מחלוקת בין רבנים, כולם רוצים לשמור על עולם התורה האשכנזי והספרדי - הם לא למדו תורה בשביל לזרוק אותה.
אז תמקדו בזה את הויכוח.אתה בהחלט צודק!
הבעיה שבא פוליטיקאי ... ומחליט לציבור מי יהיה הרב שלו ומי יכריע
ומה לעשות שהציבור [גם בעלי שיער שחור וגם בעלי זקן לבן....] רואה במרן שליט"א מנהיג הדור ומסרב לקבל את הכתבת הפוליטקיאי....
אני זוכר את הימים הנוראים הללו.ומאידך אותם שהיום הם נהפכו להיות המנהיגים של שס אז אמרו כששס הצטרפה לממשלת רבין שהוא לא מבין איך אפשר לקראו ק''ש ולהצביע למפלגה הזאת (שס) זה כמו עדות שקר ...
הדברים נאמרו בכנס שהיה בבניני האומה של המרביצי הובא בחוברת שלהם יש את זה באוצר החכמה חוברת בשם ''ארגון מרביצי התורה באר''ק''
עזוב שמועות, תסתכל מי מצפצף על הוראותיו.אז תמקדו בזה את הויכוח.
באמת כואב שמרן שליט"א לא מונה להיות נשיא המועצת, אני לא יודע למה, ובחיים לא מאמין לשמועות !!!!
למה מי שדואג לבחורים שלנו שנכלאים בכלא הצבאי נקראים 'קנאים' ?אבל אתם מערבבים בין הנושא הזה, והויכוח על החוק.
לבין השמצות של קנאים שאלו שתומכים בחוק רוצים להרוס את עולם התורה הספרדי...
למען הדיוק, הם היו נגד מה שהם קראו "ציונות". וגם החוק המוצע עכשיו לגייס חרדים הוא "חוק ציוני". וכפי שאמור ראש הממשלה נתניהו שהוא ראש הממשלה הראשון בהיסטוריה שמביא חוק שיביא לגיוס 17,000 חרדים לצבא תוך 3 שנים.אני זוכר את הימים הנוראים הללו.
אגב הציטוט על קריאת שמע הוא ממכתב שכתב הרב שך... וזה היה רק על המפלגה של שס בהסתדרות, בגלל שהיו חברים באותה מפלגה עם מרץ, ולא על תנועת שס בכנסת - לא שזה מוריד מחומרת הדברים, רק לשם הדיוק ההיסטורי.
אני לא יודע למי אתה מתכוון - מי שעמד מאחורי הדברים הללו הם האשכנזים ורבנים ספרדים בשם ט.
אבל אני כן זוכר שהאשכנזים שהשמיצו אז את מרן זצ"ל, הם היום ראשי המתנגדים לחוק.
מעניין אז הם היו נגד הספרדים, והיום פתאום חשוב להם עולם התורה הספרדי,
אם אני זוכר מספיק טוב, גם במערכה הנוכחית מרן הזכיר משהו על זה שנצמדים לגוש הימין.שמרן זצ"ל יחד עם אריה דרעי הקימו באותם שנים עם התקציבים הבלתי נגמרים שהם קיבלו מהשמאלנים בממשלת רבין.
מה שייך "להאמין",אתם התמימים שאתם מאמינים לאשכנזים הללו...
אני מאמין לרב לנדא פי 800 מהם...
לא חושב שיש מי שחושב שהחוק טוב.ושוב זה לא קשור למחלוקת בהלכה בין הרבנים האם החוק טוב או לא, אני כותב כעת רק על ההשמצות ....
זה בידיוק מה שחשדתי לגבך.אני הרבה יותר מאמין לאבי מימרן שידוע כאדם ערכי, והוא מוכר בשמו ועומד מאחורי המילים שלו, ותמיד הוא היה בצד של מרן יותר מהצד של דרעי [למי שזוכר רק לפני כמה חודשים הוא אמר יותר לא יראיין את הפוליטיקאים החרדים בגלל שלדעתו הם לא עומדים לצד העריקים העצורים - שזה בעצם מלחמה חזיתית נגד דרעי]
תבין - אתה לא יכול לומר לי תאמין למישהו אנונימי, וכל מה שמפורסם בצורה רשמית הכל שקר והוצא בדרכי מרמה ותחת לחצים
אם ככה - חסל סדר הקשבה לחכמים, תמיד תגיד לי עבדו עליו / לחצו עליו / שיקרו עליו / איימו עליו
זה בדיוק מה שהפלג טענו כל הזמן נגד א"ד שעובד על מרן הגרע"י זיע"א!
בקיצור יש לך ספק האם הרבנים התומכים בחוק וכן החברי כנסת שנשמעים להם, עברו להיות דתיים לאומיים...השאלה היא הפוך, האם מי שבעד החוק האם זה בגלל שהוא דואג לעולם התורה, או שזה בגלל שהוא חושב שזה מצוה להתגייס לצבא, הפוך מדעת מרן זצ"ל שכתב שגם מי שלא לומד אסור לו להתגייס.
ראיתי את החוברת שכתבת.וזה מה שכתוב בחוברת 'יערימו חוק שהועלה כאן. שהמצב העכשווי טוב פי כמה וכמה מהמצב לו החוק המוצע עובר.
רבותינו לא טוענים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים,יש רבנים אשכנזים רבים שמתנגדים, הניסיון להפוך את זה לאשכנזים ספרדים - הוא קצת מלאכותי.
יש רבנים ספרדים שתומכים כמו אצל האשכנזים, לא ספרתי אחוזים.
וזה לא העניין.
אגב לכל החכמים שחושבים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים לצבא, כי לא אכפת להם מהם.
בקיצור יש לך ספק האם הרבנים התומכים בחוק וכן החברי כנסת שנשמעים להם, עברו להיות דתיים לאומיים...
אם המפלגה האשכנזית היתה דואגת לנו, מדוע מרן זצ"ל ראה צורך בהקמת התנועה הקדושה ?מה שייך "להאמין",
יש שאלה עקרונית האם זה מתפקידו של הרב שהזכרת לדאוג לציבור הספרדי.
העובדות בשטח הן, שלבחורים ואברכים שלנו אף אחד לא דואג מלבד מרן והרבנים שהולכים אתו.
מדוע נאמין להם שעכשיו הם פתאום דואגים לנו ???
איפה כתבתי שהם הפכו לדתיים לאומיים?לא חושב שיש מי שחושב שהחוק טוב.
יש אולי מי שחושב שזה החוק הפחות רע במצב הנוכחי, ועל זה מרן זועק שבשביל כזה חוק רע, עדיף המצב הנוכחי, וזה מה שכתוב בחוברת 'יערימו חוק שהועלה כאן. שהמצב העכשווי טוב פי כמה וכמה מהמצב לו החוק המוצע עובר.
אגב,מעניין מה קרה להם אחרי כל השנים...
כנראה שהאידיאולוגיה של של הדתיים לאומיים כל כך הוכיחה את עצמה שהם החליטו פתאום שהם צודקים..
עכשיו אתה כותב לעניין, בלי השמצות.רבותינו לא טוענים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים,
אלה שהם הספרדים מכירים יותר טוב את הציבור הספרדי,
ולכן הם יודעים שהחוק הזה אסון לספרדים.
המקובל הצדיק רבי יעקב עדס שליט"א בשידור חי ברדיו קול חי מה באמת דעת מרן הראשון לציון שליט"א על חוק הגיוס - דרמטי:
![]()
המקובל מתנגד בחריפות לחוק: "זה נזיד עדשים מודרני" - אמס
המקובל הרב יעקב עדס משווה את חוק הגיוס לנזיד העדשים של עשו, ומדגיש: "כל ספרדי יעשה מה שהרב שלו אומר. אבל מאחר והרוב המוחלט של הרבנים נגד החוק - הרי שרוב הציבור אמור להיות נגד החוק"www.emess.co.il
להלן הציטוט מדבריו:היכן אתה רואה שהתבטא בדעת מרן שליט"א.
יש עוד מכתב מר' צבי פרידמן שנשלח באותו זמן בערך עם ביטויים גדולים בנושא.מכתב חיזוק מהגאון רבי שמואל ברקוביץ, למרן שליט"א בענין עמידתו האיתנה נגד הגיוס.
..."ובס"ד כל הציבור של אביכם זצ"ל, נשמע ומקבל את דבריכם, וממשיך בדרכו"
הצג קובץ מצורף 39993