• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

יש רבנים אשכנזים רבים שמתנגדים, הניסיון להפוך את זה לאשכנזים ספרדים - הוא קצת מלאכותי.
יש רבנים ספרדים שתומכים כמו אצל האשכנזים, לא ספרתי אחוזים.
וזה לא העניין.
אגב לכל החכמים שחושבים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים לצבא, כי לא אכפת להם מהם.
סיפור קטן ששמעתי לפני שנים רבות מתלמיד חכם אשכנזי מבני ברק.
הוא למד לפני שנים רבות בישיבה קטנה בבני ברק נראה לי בשם "פאר ציון" או משהו דומה.
האשכנזים באותה תקופה הקפידו מאוד מאוד שהשיעורים בישיבה יהיו באידיש כדי לעשות הבדלה בינם לבין הציונים דוברי העברית.
אבל בישיבה שלהם היה בחור מרוקאי שלא הצליח בשום אופן להסתדר עם האידיש שלהם...
ראש הישיבה הלך לחזון איש לשאול מה לעשות.
והחזון איש הורה לכל הישיבות לוותר על האידיש למרות הסיכון שלא תהיה להם הבדלה מהציונים.
העיקר שהבחורים הספרדים יבינו את השיעורים.
השם של הבחור הזה היה (רבי) שלמה משה עמאר (שליט"א). [רק לדמיין את הרב עמאר שובר שיניים באידיש:D]
הרב לנדא שמוביל את החוק הוא תלמיד של החזון איש,
ולא נשמע לי הגיוני שהוא ישב ולמד 90 שנה כדי לזרוק את הספרדים לצבא.
מותר לרבנים לחלוק מה לעשות מה כדאי ומה לא.
אבל סיפורי האימה שלכם על האיומים .... הם סיפורי בדים............

רק להבהיר יש לי טענות על ההתנשאות והגזענות של האשכנזים מפה ועד קזבלנקה....
אבל טענות עניייניות לא סיפורי בדים !!!
1763830902035.png
אני רוצה לתקן את הסיפור, בדקתי באוצר החכמה וגם בגוגל את הפרטים.
הסיפור נכון אבל עם ערבוב פרטים.
לפי ויקיפדיה הרב עמאר: בין השנים תשכ"ג-תשכ"ז (1963-1967) למד בישיבת תפארת ציון בבני ברק ובישיבת שארית יוסף בראשות הרב ניסים טולידנו. בשנת תשכ"ז (1967) עבר לישיבת שלומי.
החזון איש נפטר בשנת תשי"ד כמעט עשר שנים לפני שהרב עמאר למד בתפארת ציון.
אבל הסיפור על ישיבת תפארת ציון עם החזון איש והאידיש הוא אמיתי כמו שמצאתי את הסיפור בספר של הרב שטיימן באוצר החכמה.
כנראה שערבבתי את הפרטים: אני יכול להעריך שהמספר סיפר את הסיפור על החזון איש וישיבת תפארת ציון, ובסופו הוסיף שאחד התלמידים שנהנה מהוראה זו היה הרב עמאר שלמד בישיבה כמה שנים אחר כך, בזכות ההוראה של החזון איש ללמוד בעברית.
אני כנראה טעיתי וחשבתי שהוא למד בישיבה בזמן שהחזון איש הורה ללמוד בעברית וכאמור זה היה כמה שנים קודם.

מה שמעניין באוצר החכמה לראות שהקנאים כבר אז חשבו שהם יותר חכמים מהרבנים....
שום דבר לא השתנה.....
אותם קנאים חסידים מירושלים שראיתי אותם משתתפים בסרטונים בתקיפה של ח"כ בן צור יחד עם בחורים משלנו
הם אותם אלו שהתחצפו לחזון איש שאסור ללמוד בעברית - המצב של הבחורים הספרדים שבאותם שנים לא היו להם ישיבות לא עניינו אותם - בדיוק כמו שהיום אנחנו לא מעניינים אותם !!!!

אני לא מבין איך בחורים משלנו משתפים פעולה עם אותם קנאים ממאה שערים שמעולם לא התעניינו בציבור שלנו,
מה משתפים אותם במחלוקת בתוכינו, שימשיכו לזרוק אבנים על השוטרים.
הם לא פתחו ישיבה ספרדית אחת !!!
כל היום רק מפגינים נגד הציונים, ועכשיו הם מפגינים נגד החכי"ם שלנו...
גם אם במקרה מרן הראש"ל סובר בחוק מסוים כמוהם, זה לא הופך אותם לכאלו שדואגים לנו

שמעתי ראיון ברדיו עם עסקן מדגל התורה שטען בשם הרבנים שבלי חוק המצב של המשפחות הספרדיות מהפריפריה יותר גרוע, כי הם לא יסכימו בשום אופן לעבור על החוק ושהבן שלהם יהיה עריק.
ככל הנראה מרן הראש"ל שליט"א סובר שהם טועים, זו מחלוקת בהלכה בין רבנים.
אני באמת לא מבין ולא חושב שאני צריך להבין איזה רב צודק יותר במחלוקת.
ואני כתלמידו של מרן בודאי מקבל את דעתו לגמרי !!!
אבל דבר אחד ברור לי גם הרבנים של האשכנזים חושבים איך לעזור לבחורים בישיבות הספרדיות ובפריפריה, בדיוק כמו החזון איש שהוא הרב שלהם.
אני מתקשה להאמין שהרבנים של האשכנזים מקדמים את החוק כי לא איכפת להם מהישיבות של הספרדים.

נערך לאחרונה:
הצג קובץ מצורף 39909
אני רוצה לתקן את הסיפור, בדקתי באוצר החכמה וגם בגוגל את הפרטים.
הסיפור נכון אבל עם ערבוב פרטים.
לפי ויקיפדיה הרב עמאר: בין השנים תשכ"ג-תשכ"ז (1963-1967) למד בישיבת תפארת ציון בבני ברק ובישיבת שארית יוסף בראשות הרב ניסים טולידנו. בשנת תשכ"ז (1967) עבר לישיבת שלומי.
החזון איש נפטר בשנת תשי"ד כמעט עשר שנים לפני שהרב עמאר למד בתפארת ציון.
אבל הסיפור על ישיבת תפארת ציון עם החזון איש והאידיש הוא אמיתי כמו שמצאתי את הסיפור בספר של הרב שטיימן באוצר החכמה.
כנראה שערבבתי את הפרטים: אני יכול להעריך שהמספר סיפר את הסיפור על החזון איש וישיבת תפארת ציון, ובסופו הוסיף שאחד התלמידים שנהנה מהוראה זו היה הרב עמאר שלמד בישיבה כמה שנים אחר כך, בזכות ההוראה של החזון איש ללמוד בעברית.
אני כנראה טעיתי וחשבתי שהוא למד בישיבה בזמן שהחזון איש הורה ללמוד בעברית וכאמור זה היה כמה שנים קודם.

מה שמעניין באוצר החכמה לראות שהקנאים כבר אז חשבו שהם יותר חכמים מהרבנים....
שום דבר לא השתנה.....
אותם קנאים חסידים מירושלים שראיתי אותם משתתפים בסרטונים בתקיפה של ח"כ בן צור יחד עם בחורים משלנו
הם אותם אלו שהתחצפו לחזון איש שאסור ללמוד בעברית - המצב של הבחורים הספרדים שבאותם שנים לא היו להם ישיבות לא עניינו אותם - בדיוק כמו שהיום אנחנו לא מעניינים אותם !!!!

אני לא מבין איך בחורים משלנו משתפים פעולה עם אותם קנאים ממאה שערים שמעולם לא התעניינו בציבור שלנו,
מה משתפים אותם במחלוקת בתוכינו, שימשיכו לזרוק אבנים על השוטרים.
הם לא פתחו ישיבה ספרדית אחת !!!
כל היום רק מפגינים נגד הציונים, ועכשיו הם מפגינים נגד החכי"ם שלנו...
גם אם במקרה מרן הראש"ל סובר בחוק מסוים כמוהם, זה לא הופך אותם לכאלו שדואגים לנו

שמעתי ראיון ברדיו עם עסקן מדגל התורה שטען בשם הרבנים שבלי חוק המצב של המשפחות הספרדיות מהפריפריה יותר גרוע, כי הם לא יסכימו בשום אופן לעבור על החוק ושהבן שלהם יהיה עריק.
ככל הנראה מרן הראש"ל שליט"א סובר שהם טועים, זו מחלוקת בהלכה בין רבנים.
אני באמת לא מבין ולא חושב שאני צריך להבין איזה רב צודק יותר במחלוקת.
ואני כתלמידו של מרן בודאי מקבל את דעתו לגמרי !!!
אבל דבר אחד ברור לי גם הרבנים של האשכנזים חושבים איך לעזור לבחורים בישיבות הספרדיות ובפריפריה, בדיוק כמו החזון איש שהוא הרב שלהם.
אני מתקשה להאמין שהרבנים של האשכנזים מקדמים את החוק כי לא איכפת להם מהישיבות של הספרדים.

האם אתה מאמין שיו"ר התנועה מוכר את הספרדים ?

לצערינו הרב זו המציאות שהרבנים מהשורה הראשונה כדוגמת הרב עדס והרב מוצפי, מעידים על מציאות עגומה זו.
לפי מה שאני משער, גם אצל הרבנים האשכנזים 80% תומכים בעמדת מרן הרב ברגמן שליט"א שהחוק המוצע הוא 'גם טפשות וגם רשעות', אלא שסותמים להם את הפה.

האם אתה מאמין שיו"ר התנועה מוכר את הספרדים ?

לצערינו הרב זו המציאות שהרבנים מהשורה הראשונה כדוגמת הרב עדס והרב מוצפי, מעידים על מציאות עגומה זו.
לפי מה שאני משער, גם אצל הרבנים האשכנזים 80% תומכים בעמדת מרן הרב ברגמן שליט"א שהחוק המוצע הוא 'גם טפשות וגם רשעות', אלא שסותמים להם את הפה.
אני לא יודע בן כמה אתה, לי יש כבר לא מעט שערות לבנות בזקן, ראיתי כבר הרבה דברים...
ואני זוכר איך השמיצו את מרן זצ"ל ואת דרעי, כשהצטרפו לממשלת רבין ב 1992
ואותם אשכנזים שהיום נגד החוק, צעקו שמרן .... אני לא רוצה לחזור על הדברים הנוראים הללו.
והם אמרו על דרעי בדיוק את מה שאתה אומר עליו היום ממש אותם מילים.
אני מבין מהכתיבה שלכם שאתם חושבים שאני תמים. מהספרדים התמימים של פעם ....
אתם התמימים וצעירים !!!!

יש מחלוקת בין רבנים, כולם רוצים לשמור על עולם התורה האשכנזי והספרדי - הם לא למדו תורה בשביל לזרוק אותה.
וגם דרעי כל חייו דאג לעולם התורה, אתה פשוט לא זוכר מה היה כאן לפניו....
מה נראה לך שהוא רוצה שיהיה רשום בהיסוטריה שלו שהוא עזר למרן זצ"ל להחזיר עטרה ליושנה.
ובימי מרן שליט"א הוא הרס הכל...
אם תחשוב טיפה תבין שזה לא הגיוני !!!

כתלמידיו של מרן הראש"ל שליט"א אנחנו מחוייבים לקבל את דעתו שהוא מתנגד לחוק.
אבל אני בטוח שאף אחד לא שמע ממנו מילה אחת על כך שהתומכים בחוק רוצים למכור את הספרדים בשביל להציל את הישיבות של האשכנזים.
באמת קצת מחשבה ורצינות

כשהצטרפו לממשלת רבין ב 1992 ואותם אשכנזים שהיום נגד החוק, צעקו שמרן .... אני לא רוצה לחזור על הדברים הנוראים הללו. והם אמרו על דרעי בדיוק את מה שאתה אומר עליו היום ממש אותם מילים.
ומאידך אותם שהיום הם נהפכו להיות המנהיגים של שס אז אמרו כששס הצטרפה לממשלת רבין שהוא לא מבין איך אפשר לקראו ק''ש ולהצביע למפלגה הזאת (שס) זה כמו עדות שקר ...
הדברים נאמרו בכנס שהיה בבניני האומה של המרביצי הובא בחוברת שלהם יש את זה באוצר החכמה חוברת בשם ''ארגון מרביצי התורה באר''ק''

אני לא יודע בן כמה אתה, לי יש כבר לא מעט שערות לבנות בזקן, ראיתי כבר הרבה דברים...
אולי מספיק עם זה.....
יש מחלוקת בין רבנים, כולם רוצים לשמור על עולם התורה האשכנזי והספרדי - הם לא למדו תורה בשביל לזרוק אותה.
אתה בהחלט צודק!
הבעיה שבא פוליטיקאי ... ומחליט לציבור מי יהיה הרב שלו ומי יכריע
ומה לעשות שהציבור [גם בעלי שיער שחור וגם בעלי זקן לבן....] רואה במרן שליט"א מנהיג הדור ומסרב לקבל את הכתבת הפוליטקיאי....

אתה בהחלט צודק!
הבעיה שבא פוליטיקאי ... ומחליט לציבור מי יהיה הרב שלו ומי יכריע
ומה לעשות שהציבור [גם בעלי שיער שחור וגם בעלי זקן לבן....] רואה במרן שליט"א מנהיג הדור ומסרב לקבל את הכתבת הפוליטקיאי....
אז תמקדו בזה את הויכוח.
באמת כואב שמרן שליט"א לא מונה להיות נשיא המועצת, אני לא יודע למה, ובחיים לא מאמין לשמועות !!!!
אבל אתם מערבבים בין הנושא הזה, והויכוח על החוק.
לבין השמצות של קנאים שאלו שתומכים בחוק רוצים להרוס את עולם התורה הספרדי...
ומאידך אותם שהיום הם נהפכו להיות המנהיגים של שס אז אמרו כששס הצטרפה לממשלת רבין שהוא לא מבין איך אפשר לקראו ק''ש ולהצביע למפלגה הזאת (שס) זה כמו עדות שקר ...
הדברים נאמרו בכנס שהיה בבניני האומה של המרביצי הובא בחוברת שלהם יש את זה באוצר החכמה חוברת בשם ''ארגון מרביצי התורה באר''ק''
אני זוכר את הימים הנוראים הללו.
אגב הציטוט על קריאת שמע הוא ממכתב שכתב הרב שך... וזה היה רק על המפלגה של שס בהסתדרות, בגלל שהיו חברים באותה מפלגה עם מרץ, ולא על תנועת שס בכנסת - לא שזה מוריד מחומרת הדברים, רק לשם הדיוק ההיסטורי.
אני לא יודע למי אתה מתכוון - מי שעמד מאחורי הדברים הללו הם האשכנזים ורבנים ספרדים בשם ט.

אבל אני כן זוכר שהאשכנזים שהשמיצו אז את מרן זצ"ל, הם היום ראשי המתנגדים לחוק.
מעניין אז הם היו נגד הספרדים, והיום פתאום חשוב להם עולם התורה הספרדי,
שמרן זצ"ל יחד עם אריה דרעי הקימו באותם שנים עם התקציבים הבלתי נגמרים שהם קיבלו מהשמאלנים בממשלת רבין.
אתם התמימים שאתם מאמינים לאשכנזים הללו...
אני מאמין לרב לנדא פי 800 מהם...
ושוב זה לא קשור למחלוקת בהלכה בין הרבנים האם החוק טוב או לא, אני כותב כעת רק על ההשמצות ....

נערך לאחרונה:
אז תמקדו בזה את הויכוח.
באמת כואב שמרן שליט"א לא מונה להיות נשיא המועצת, אני לא יודע למה, ובחיים לא מאמין לשמועות !!!!
עזוב שמועות, תסתכל מי מצפצף על הוראותיו.

אבל אתם מערבבים בין הנושא הזה, והויכוח על החוק.
לבין השמצות של קנאים שאלו שתומכים בחוק רוצים להרוס את עולם התורה הספרדי...
למה מי שדואג לבחורים שלנו שנכלאים בכלא הצבאי נקראים 'קנאים' ?

זה היה אמור להיות בראש דאגתם של נציגי הציבור שלנו.

אני זוכר את הימים הנוראים הללו.
אגב הציטוט על קריאת שמע הוא ממכתב שכתב הרב שך... וזה היה רק על המפלגה של שס בהסתדרות, בגלל שהיו חברים באותה מפלגה עם מרץ, ולא על תנועת שס בכנסת - לא שזה מוריד מחומרת הדברים, רק לשם הדיוק ההיסטורי.
אני לא יודע למי אתה מתכוון - מי שעמד מאחורי הדברים הללו הם האשכנזים ורבנים ספרדים בשם ט.

אבל אני כן זוכר שהאשכנזים שהשמיצו אז את מרן זצ"ל, הם היום ראשי המתנגדים לחוק.
מעניין אז הם היו נגד הספרדים, והיום פתאום חשוב להם עולם התורה הספרדי,
למען הדיוק, הם היו נגד מה שהם קראו "ציונות". וגם החוק המוצע עכשיו לגייס חרדים הוא "חוק ציוני". וכפי שאמור ראש הממשלה נתניהו שהוא ראש הממשלה הראשון בהיסטוריה שמביא חוק שיביא לגיוס 17,000 חרדים לצבא תוך 3 שנים.
בזמנו היה ויכוח בין מרן זצ"ל לבין רבנים אחרים בנוגע להשתתפות בממשלה עם מרץ, האם לתועלת עולם התורה הספרדי התועלת בהשתתפות בממשלה עולה על הבעיה ההשקפתית. וכמו שיש ויכוח עקרוני עם סטמר, על עצם ההצבעה וההשתתפות בבחירות לכנסת המינים.

אין ויכוח שגיוס 17,000 חרדים שהם יתוייגו כ"לא לומדים" זה הריסת הציבור הספרדי שמרן זצ"ל הקים בעשר אצבעותיו.
השאלה היא הפוך, האם מי שבעד החוק האם זה בגלל שהוא דואג לעולם התורה, או שזה בגלל שהוא חושב שזה מצוה להתגייס לצבא, הפוך מדעת מרן זצ"ל שכתב שגם מי שלא לומד אסור לו להתגייס.

שמרן זצ"ל יחד עם אריה דרעי הקימו באותם שנים עם התקציבים הבלתי נגמרים שהם קיבלו מהשמאלנים בממשלת רבין.
אם אני זוכר מספיק טוב, גם במערכה הנוכחית מרן הזכיר משהו על זה שנצמדים לגוש הימין.

אתם התמימים שאתם מאמינים לאשכנזים הללו...
אני מאמין לרב לנדא פי 800 מהם...
מה שייך "להאמין",
יש שאלה עקרונית האם זה מתפקידו של הרב שהזכרת לדאוג לציבור הספרדי.

העובדות בשטח הן, שלבחורים ואברכים שלנו אף אחד לא דואג מלבד מרן והרבנים שהולכים אתו.
מדוע נאמין להם שעכשיו הם פתאום דואגים לנו ???

ושוב זה לא קשור למחלוקת בהלכה בין הרבנים האם החוק טוב או לא, אני כותב כעת רק על ההשמצות ....
לא חושב שיש מי שחושב שהחוק טוב.
יש אולי מי שחושב שזה החוק הפחות רע במצב הנוכחי, ועל זה מרן זועק שבשביל כזה חוק רע, עדיף המצב הנוכחי, וזה מה שכתוב בחוברת 'יערימו חוק שהועלה כאן. שהמצב העכשווי טוב פי כמה וכמה מהמצב לו החוק המוצע עובר.

אני הרבה יותר מאמין לאבי מימרן שידוע כאדם ערכי, והוא מוכר בשמו ועומד מאחורי המילים שלו, ותמיד הוא היה בצד של מרן יותר מהצד של דרעי [למי שזוכר רק לפני כמה חודשים הוא אמר יותר לא יראיין את הפוליטיקאים החרדים בגלל שלדעתו הם לא עומדים לצד העריקים העצורים - שזה בעצם מלחמה חזיתית נגד דרעי]
תבין - אתה לא יכול לומר לי תאמין למישהו אנונימי, וכל מה שמפורסם בצורה רשמית הכל שקר והוצא בדרכי מרמה ותחת לחצים
אם ככה - חסל סדר הקשבה לחכמים, תמיד תגיד לי עבדו עליו / לחצו עליו / שיקרו עליו / איימו עליו

זה בדיוק מה שהפלג טענו כל הזמן נגד א"ד שעובד על מרן הגרע"י זיע"א!
זה בידיוק מה שחשדתי לגבך.
לגדולי הדור הספרדים שטוענים שיש "לחצים שאין הדעת הדעת סובלתם"
אתה לא מאמין,
אבל לשופרות של דרעי אתה מאמין,
לרב יעקב עדס שטוען שיש איומים אתה לא מאמין,
לפוליטיקאים אתה מאמין,
זה מוכיח מי אתה ומה כונותיך....

השאלה היא הפוך, האם מי שבעד החוק האם זה בגלל שהוא דואג לעולם התורה, או שזה בגלל שהוא חושב שזה מצוה להתגייס לצבא, הפוך מדעת מרן זצ"ל שכתב שגם מי שלא לומד אסור לו להתגייס.
בקיצור יש לך ספק האם הרבנים התומכים בחוק וכן החברי כנסת שנשמעים להם, עברו להיות דתיים לאומיים...
מעניין מה קרה להם אחרי כל השנים...
כנראה שהאידיאולוגיה של של הדתיים לאומיים כל כך הוכיחה את עצמה שהם החליטו פתאום שהם צודקים..
זה מגוחך....
וזה מה שכתוב בחוברת 'יערימו חוק שהועלה כאן. שהמצב העכשווי טוב פי כמה וכמה מהמצב לו החוק המוצע עובר.
ראיתי את החוברת שכתבת.
מי כתב אותה?
רבנים מטעם מרן הראש"ל שליט"א.
או קנאים שפתאום נזכרו בנו.... אם הם כתבו אותה - אני לא מאמין למילה שלהם.
הם לא דואגים לבחורים שלנו שנעצרים
הם מנצלים את זה להוכיח ששבעים שנה הם צדקו במלחמה שלהם בציונים.
מרן הרב עובדיה היה נגד הדעה הזו במוחלט.
ולא צריך לערבב את המחלוקת הישנה הזו, בויכוח ההלכתי על החוק הנוכחי.

יש רבנים אשכנזים רבים שמתנגדים, הניסיון להפוך את זה לאשכנזים ספרדים - הוא קצת מלאכותי.
יש רבנים ספרדים שתומכים כמו אצל האשכנזים, לא ספרתי אחוזים.
וזה לא העניין.
אגב לכל החכמים שחושבים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים לצבא, כי לא אכפת להם מהם.
רבותינו לא טוענים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים,
אלה שהם הספרדים מכירים יותר טוב את הציבור הספרדי,
ולכן הם יודעים שהחוק הזה אסון לספרדים.

בקיצור יש לך ספק האם הרבנים התומכים בחוק וכן החברי כנסת שנשמעים להם, עברו להיות דתיים לאומיים...

כתבתי
מה שייך "להאמין",
יש שאלה עקרונית האם זה מתפקידו של הרב שהזכרת לדאוג לציבור הספרדי.

העובדות בשטח הן, שלבחורים ואברכים שלנו אף אחד לא דואג מלבד מרן והרבנים שהולכים אתו.
מדוע נאמין להם שעכשיו הם פתאום דואגים לנו ???
אם המפלגה האשכנזית היתה דואגת לנו, מדוע מרן זצ"ל ראה צורך בהקמת התנועה הקדושה ?

עוד כתבתי:
לא חושב שיש מי שחושב שהחוק טוב.
יש אולי מי שחושב שזה החוק הפחות רע במצב הנוכחי, ועל זה מרן זועק שבשביל כזה חוק רע, עדיף המצב הנוכחי, וזה מה שכתוב בחוברת 'יערימו חוק שהועלה כאן. שהמצב העכשווי טוב פי כמה וכמה מהמצב לו החוק המוצע עובר.
איפה כתבתי שהם הפכו לדתיים לאומיים?

מעניין מה קרה להם אחרי כל השנים...
כנראה שהאידיאולוגיה של של הדתיים לאומיים כל כך הוכיחה את עצמה שהם החליטו פתאום שהם צודקים..
אגב,
מרגי מצפצף על מרן, ואומר בקול רם שהוא בעד שהספרדים יתגייסו.

רבותינו לא טוענים שהאשכנזים רוצים למכור את הספרדים,
אלה שהם הספרדים מכירים יותר טוב את הציבור הספרדי,
ולכן הם יודעים שהחוק הזה אסון לספרדים.
עכשיו אתה כותב לעניין, בלי השמצות.
מי שרוצה להצליח בויכוח צריך לטעון לגופם של דברים.
ולא להשמיץ רבנים אחרים.

הגיע הזמן להפריך עוד אחד מהשקרים שחוזרים עליו שוב ושוב תועמלני החכים שמצפצפים על מרן.
השקר של הסנקציות בלי חוק ואם חוק
אז להוי ידוע
שבדיון בבגץ בסוף שבוע שעבר בעתירה לגבי האכיפה במגזר, טען נציג המדינה שעשו כבר את כל הסנקציות וזה לא עוזר,
והשופט סולברג ענה (ולפי זה הוא גם פסק)
הרי בטיוטת חוק הגיוס שהחרדים בעצמם הסכימו עליו יש עוד הרבה סנקציות שהחרדים טוענים שיעבדו ויכריחו את החרדים להתגייס,
אז בבקשה תעשו את הסנקציות האלה עכשיו.
ובעברית פשוטה
א. אין יותר סנקציות בלי החוק מאשר איתו נקודה.
ב. גם הסנקציות שהם דורשים להטיל עלינו כיום זה רק 'בזכות' ההסכמה לחוק שמסוכן נוראות בעיקר לנו הספרדים.
וכפי שאמר ח"כ מרגי בקולו ובחוצפתו: שלא אכפת לו שהספרדים יפלו יותר

המקובל הצדיק רבי יעקב עדס שליט"א בשידור חי ברדיו קול חי מה באמת דעת מרן הראשון לציון שליט"א על חוק הגיוס - דרמטי:
היכן אתה רואה שהתבטא בדעת מרן שליט"א.
להלן הציטוט מדבריו:

הרב יצחק יוסף, אני עצמי שמעתי רק בשבועות האחרונים, מהרבה תלמידים שלו שנמצאים על ידו. אני לא רוצה להגיד את זה אבל אתה שואל, אני קשה לי להתחמק מלענות. שהוא אומר וחוזר ואומר יום יום שהוא במיליארד אחוז נגד החוק. כל המכתבים שהוא כותב זה באילוצים שאין לו כוח להתמודד. כל המכתבים שהוא כותב זה באילוצים שאין לו כוח להתמודד. באים, מספרים לי, הם אומרים את השמות, אני פה אני לא רוצה להגיד את השמות, של האנשים שבאים ללחוץ אותו, שוב ושוב ושוב ושוב, מבזבזים לו את הזמן שלו במשך שעות, מוציאים אותו מהכלים.

בן לולו: נשמע, שיכתוב מכתב שיתמוך בחוק?

לא לתמוך, אלא לתמוך בוועדת הרבנים, בחברי הכנסת שהולכים לפי ועדת הרבנים שהם יחליטו והוא יודע שהם בעד החוק. הוא עצמו הכי חזק נגד החוק. אפילו אם הוא יבוא לפה עכשיו ויגיד לך בשידור שהוא בעד החוק, אז תדע שזה לא נכון. אני אומר את זה במיליון אחוז, לא 100%, לא שבועה חס ושלום, אבל זה בוודאי, מתוך שיחות עם תלמידים רבים מאוד שלו שאומרים לי את זה יום יום, באים אליי לחדר פה בכותל המערבי, אנשים נאמנים שאני מכיר אותם שהם שנים על ידו. הם אומרים לי הוא אומר את זה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב.

בן לולו: שאם הוא יגיד לי בשידור שהוא תומך בחוק...

זה 100% שהוא נגד החוק, כן. שהוא נגד החוק, כן. שהוא לא נכון. הוא אמר את זה עשרות פעמים לאנשים הכי קרובים, שהוא הכי נגד החוק, וכל מה שמוציאים ממנו דברים כאילו לא כך, זה בעל כורחו. הוא אומר את זה עשרות פעמים לאנשים הכי קרובים אליו.

מכתב חיזוק מהגאון רבי שמואל ברקוביץ, למרן שליט"א בענין עמידתו האיתנה נגד הגיוס.

..."ובס"ד כל הציבור של אביכם זצ"ל, נשמע ומקבל את דבריכם, וממשיך בדרכו"

הצג קובץ מצורף 39993
יש עוד מכתב מר' צבי פרידמן שנשלח באותו זמן בערך עם ביטויים גדולים בנושא.

חזור
חלק עליון