• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

גדולי ישראל באמירות ברורות נגד הגיוס [מתעדכן]

דווקא התפרסם מכתב מהמועצת על "אינשי דלא מעלי פועלים בדרכי שקר ומרמה לזרוע מחלוקת בציבור בני התורה, ופוערים את פיהם להטעות את הציבור כביכול ישנו פירוד בין חכמי וגדולי הדור, יסכר פי דוברי שקר".
לא מאמין שמכתב כזה בשם המועצת יצא ללא תיאום עם מרן שליט"א
מרן לא חתם על המכתב הזה.

אחרת לא יכול להיות שהוא מראה התנגדות חריפה אבל נותן לבנו להיות שותף בועדה.
ושוב איני יודע כלום רק מנסה להבין בין כל שלל המידע שסותר את עצמו מיניה וביה...
כבר כתבתי בימים הארחונים שלא מופקע שבקרוב בנו של מרן ירוש מהוועדה עקב שדעתו אינה מושמעת בלשון המעטה וד"ל.
לא מכיר אף אחד ולא מאמין לאף אחד. גם מה שאומרים בשם הרבנים אני לא יודע מה נכון ומה לא.
אני לא גר בירושלים ומכיר את מרן מהשיעורים, ולא מסתובב אצלו בבית ובבית כנסת.
מאמין רק לדברים של מרן עצמו ואני מתקשה להאמין שמכתב שהוא חתום עליו זה זיוף.
לכן קשה לי לקבל את הדבר בצורה פשטנית.
כבודו יכול ללכת בעצמו לבית מדרשו של רבינו הגדול מרן שליט"א ולשאול אותו לאחר תפילת שחרית בזמן קבלת הקהל וכובוד ישמע דברים ברורים.

כבר כתבתי בימים הארחונים שלא מופקע שבקרוב בנו של מרן ירוש מהוועדה עקב שדעתו אינה מושמעת בלשון המעטה וד"ל.

כבודו יכול ללכת בעצמו לבית מדרשו של רבינו הגדול מרן שליט"א ולשאול אותו לאחר תפילת שחרית בזמן קבלת הקהל וכובוד ישמע דברים ברורים.
בעיני הרבה יותר הגיוני שמרן מדבר לכולם דבר אחד, בצורה הכי חריפה שיש, כי זה התפקיד שלו להשמיע שאף אחד לא יעלה בדעתו ללכת חלילה לצבא ומצד שני הוא מאפשר לרבנים אחרים להוביל את החוק.

מה שאתם כותבים שאיימו הלחיצו זייפו שיקרו ומרן חושש מהאנשים הקרובים אליו.....
זה נשמע סיפורי בדים....
אם זה היה מלחץ או זיוף היו מוסיפים שם עוד כמה מילים בשבח התנועה והיו"ר...
המכתב כולו זועק שמרן לא סומך בעצמו, וגם כועס מאוד על היו"ר, אבל מצד שני הוא נותן לאחרים לעשות.
זה מכתב מאוד מאוד חכם, וניכרת בו חכמתו של מרן,
לשקר אין רגליים, והמכתב הזה ניכרים בו דברי אמת. ובוודאי שאף אחד מאנשי היו"ר לא היה מזייף מכתב שהוא בעצם נגדו...

אני לא מתווכח שמרן אומר לכם, את מה שאתם אומרים, השאלה מה הוא חושב באמת????

אני מאמין לרב עדס שהוא אדם קדוש וצדיק,
מה יכול לעשות להם???
הרבה דברים, הרבה מהם אי אפשר לכתוב כאן,
אבל עובדה שאנשים ששנים קרובים לרב יצחק שאני מכיר באופן אישי
מעידים שיש איומים על הרב יצחק כדי שיאשר את החוק שהוא מתנגד אליו בכל תוקף
בנוסף יש מכתב שחתמו עליו הרב צדקה והרב בניהו שגם בו כתוב שהרב יצחק עובר לחצים קשים מנשוא
כדי שיאשר את החוק נגד רצונו,
גם לרבנים האלה אתה לא מאמין?!
והרב צדקה והרב יצחק כן נפגשים
אני יודע שיצא מכתב רשמי שמכחיש את כל הלחצים
לא יצא שום משהו רשמי נגד [הכחשות וסיפורים של ניקים כאן, גם אם הם מספרים על עצמם שהם מקורבים למרן ושמעו מפיו וכו', אין לי דרך לדעת אם זה נכון או לא, וכל עוד שאני לא מכיר את הנוגעים בדבר, אין לי אלא להסתמך על הפרסומים הרשמיים]
מה שהרב צדקה וכו' כותבים במכתב, לא מחייב כלל שזה מהיכרות אישית שהם יודעים שהיו לחצים, אלא פשוט כך סיפרו להם כמה עצניקים

נו וגם אני שומע מתוך השיעורים נגד כל עניין של גיוס ''נעזוב את הארץ'' וכדו' ...
מה הקשר בין זה לבין להסדיר את מעמד בני הישיבות בחוק?
מה נראה לך - שהגר"ש בצלאל או הגר"ד לנדו שתומכים בחוק, הם בעד שבחורי ישיבות יתגייסו?
תפסיקו ליפול לפח של הפלג!

אני יודע שיצא מכתב רשמי שמכחיש את כל הלחצים
לא יצא שום משהו רשמי נגד [הכחשות וסיפורים של ניקים כאן, גם אם הם מספרים על עצמם שהם מקורבים למרן ושמעו מפיו וכו', אין לי דרך לדעת אם זה נכון או לא, וכל עוד שאני לא מכיר את הנוגעים בדבר, אין לי אלא להסתמך על הפרסומים הרשמיים]
מה שהרב צדקה וכו' כותבים במכתב, לא מחייב כלל שזה מהיכרות אישית שהם יודעים שהיו לחצים, אלא פשוט כך סיפרו להם כמה עצניקים
תסלח לי אבל כבודו מדבר שטויות והבלים
הרב צדקה בקשר קרוב עם הרב יצחק,
והרב יעקב עדס הוא קודש קודשים, ואם הם אומרים שיש איומים ולחצים אז זה אומר שיש איומים ולחצים
ומי שחולק על זה אין לו אמונת חכמים.
הארץ צריכה להיזדעזע תק פרסה על תק פרסה שפוליטקאים מאימים על רבנים.
וכמובן אותם פוליטיקאים שמאימים צריך להעיף אותם על טיל
אוי לו לדור שכך עלתה בימיו.
לגופו של עינין עדיין לא נפל האסימיון לדרעי וחבר מרעיו
שהספרדים של היום זה לא אותם ספרדים שלפני 35 שנה
היום אנחנו כבר לא ככ תמימים, יותר משופשפים
למדנו בישיבות, אווירה דארץ ישראל מחכים...
אי אפשר עוד לעבוד עלינו.

תסלח לי אבל כבודו מדבר שטויות והבלים
הרב צדקה בקשר קרוב עם הרב יצחק,
והרב יעקב עדס הוא קודש קודשים, ואם הם אומרים שיש איומים ולחצים אז זה אומר שיש איומים ולחצים
ומי שחולק על זה אין לו אמונת חכמים.
הארץ צריכה להיזדעזע תק פרסה על תק פרסה שפוליטקאים מאימים על רבנים.
וכמובן אותם פוליטיקאים שמאימים צריך להעיף אותם על טיל
אוי לו לדור שכך עלתה בימיו.
לגופו של עינין עדיין לא נפל האסימיון לדרעי וחבר מרעיו
שהספרדים של היום זה לא אותם ספרדים שלפני 35 שנה
היום אנחנו כבר לא ככ תמימים, יותר משופשפים
למדנו בישיבות, אווירה דארץ ישראל מחכים...
אי אפשר עוד לעבוד עלינו.
הרב מורשת מרן עצמו העיד על כך שאין שום לחצים, אז חבל על כל המלל שלך
איני מפקפק בקדושתם של מרן הגר"מ צדקה והגר"י עדס, אבל לא חושב שמרן שליט"א עצמו אמר להם שיש עליו לחצים, אלא כנראה אנשים מסביב אמרו זאת לרבנים ולכן הם כתבו את זה

איני מפקפק בקדושתם של מרן הגר"מ צדקה והגר"י עדס, אבל לא חושב שמרן שליט"א עצמו אמר להם שיש עליו לחצים, אלא כנראה אנשים מסביב אמרו זאת לרבנים ולכן הם כתבו את זה
אני אמרתי שבזמנו (לאחר הראיון בזירת החדשות) לא היו איומים, ומרן שליט"א לא נפל למשכב חלילה כמו שאמרו.
לא כתבתי על "לחצים".

זה בדיוק הבעיה של מי שאין לו אמונת חכמים,
תמיד הוא אומר נכון שהרב אמר אבל שיקרו לו בלה בלה בלה
לגופו של עינין
תחשוב קצת בהיגיון, הרי הרב יצחק והרב צדקה נפגשו לאחרונה יותר מפעם אחת,
כלומר יש להם קשר קרוב , נראה לך שהרב צדקה יגיד "לחצים שאין הדעת סובלתם" בלי שידבר על זה עם הרב יצחק.
אין לשקר רגלים וסוף האמת לבא
בעזרת השם עוד יתגלו בהמשך פרטים נוספים.

בעיני הרבה יותר הגיוני שמרן מדבר לכולם דבר אחד, בצורה הכי חריפה שיש, כי זה התפקיד שלו להשמיע שאף אחד לא יעלה בדעתו ללכת חלילה לצבא ומצד שני הוא מאפשר לרבנים אחרים להוביל את החוק.
הבלים,
כל מי שמדבר עם הרב יצחק יודע שהוא מתנגד לחוק נמרצות,
ועל עצם זה שהחכים ממשיכים לקדם את החוק צריך לדרוש מהם שילכו הבית,
אם אתה מתכוון למה מתנגדים לחוק
זה מהרבה טעמים ואני יכתוב את חלקם בקצרה.
1. במידה, וכך גם רוב הסיכוים שבגץ פוסל את החוק הוא ידרוש להשאיר את הסנקציות על כלל הבחורי ישיבות כי החרדים עצמם הסכימו על סנקציות גם במידה ועומדים ביעדים, ואז יוצאים קרחים מכאן ומכאן, אגב אתמול בגץ רמז על זה
2. איך נחנך את ילדינו לא ללכת לצבא בשעה שאנחנו מצהירים שחצי מהבחורי ישבות צריכים להיתגיס רחל
3. חילול השם עצום שאנחנו נותנים לגיטימציה והסכמה לסנקציות על לומדי תורה
4. איך נסביר לחילונים שאנחנו לא מתגיסים אם אנחנו מצהירים שחצי מתגיסים, כלומר החילונים יאמרו אם אתם מסכימים לחצי אז למה לא כולם מה ההבדל
וזה טענה שיש בה מן האמת, לצערנו
5. על הצד הרחוק שהחוק יעבור את הכנסת ובגץ ויש חשש גדול שלא יתנו לכולם דיחוי כדי שיעמדו ביעדים כדי שהחוק לא יפול וכמובן מי שידפק מזה זה קודם כל הספרדים.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון