חכמי ספרד דווקא.חכמי ספרד
רבי אברהם מונסה, ר' יוסף שלוש, ר' יעקב חיים סופר בעל כף החיים, רבי חיים חזקיהו מדיני בעל השדה חמד, ר' יוסף עדס, חכם ששון לוי, ר' יעקב עדס.לי יצא לבנתיים, ר' אפרים הכהן, רבי חזקיה שבתי, ר' אברהם פלאג'י,
[בן איש חי, מסתמא שהיה לו ע"פ מה שכותב].
ראיתי בתמונותאולי תביא לנו מניין ברור לך הדברים הללו?
יישר כח.
כמדומני שגם לרב היח'ס שליט'א יש פיאות מאחורי האוזןרבי אברהם מונסה, ר' יוסף שלוש, ר' יעקב חיים סופר בעל כף החיים, רבי חיים חזקיהו מדיני בעל השדה חמד, ר' יוסף עדס, חכם ששון לוי, ר' יעקב עדס.
רבי בן ציון חזן לא ברור לי.
ר' יהושע שרבאני לא ברור לי.
את זה לגבי הבן איש חיאשמח אם מישהו יודע על חכמים שהיו עם פאות (בדרך כלל קצרות).
לי יצא לבנתיים, ר' אפרים הכהן, רבי חזקיה שבתי, ר' אברהם פלאג'י,
ויש לי הקלטה (לא יכול להעלות אותה) שחכם שלום כהן זצ"ל אומר מפורש שלאביו חכם אפרים לא היו פאות מאחורי האוזןאשמח אם מישהו יודע על חכמים שהיו עם פאות (בדרך כלל קצרות).
חסום לי.תשמע
אני לא יודע מידיעה, אבל אחרי מה שכתב נראה לומר שהוא קיים בעצמו מה שכתב.שאלנו את נכדו הגאון הרב דוד חיים ואת מור אבי עליהם השלום והכחישו את הדבר מכל וכל. ולהבן איש חי לא היו פיאות מאחרי האוזן, ודבר זה ידוע כי חכמי הספרדים לא נהגו מעולם.
זה לא היה פאות מאחרי האוזניים אלא זה היה:אין לי מה לומר.
הצג קובץ מצורף 24701
שאלה-226065רבי שאול דוייק הכהן
הצג קובץ מצורף 24703
נושאלה-226065
לכבוד הרב שלום רב
האם אביו של הרב (הרב סלמאן זצ"ל ) אמר איזה פאות היו לבן איש חי , האם קצרות מאחורי האוזן או שהיו צמודות לעור פניו , או ארוכות כמו של החסידים ?
רפואה שלימה לרב
תשובה
גם מור אבי גם הרבנים שראו את הבן איש חי, גם נכדו הרב הישיש ח״ר דוד חיים העידו שהיו לו מעט פיאות קצרות מקדימה בפניו, כמו בתמונה של הרב השד״ה זיע״א הוא המקובל הרב שאול דוויק הכהן ז״ל.
והטעם פשוט משום שפאת הראש היא דינים גם פאה כמספר שם אלקים שהוא דין כפי שכתב רבנו האר״י ז״ל, ולא רצו לתת אחיזה רבה להם.
לא נכון היו להם עד 2 3 סמ כך שמעתי מיפי רבי בן ציון מוצפי וחכם שלום כהן שהעידו גם על חכם אפריים וגם על בן איש חי וניתן לראות זאת גם באתר דורש ציון. וכך מנהג כל חכמי הספרדים חוץ מחכמי המערב ותימן. ומנהג זה שלנו הוא על פי רבינו הארי זלאשמח אם מישהו יודע על חכמים שהיו עם פאות (בדרך כלל קצרות).
לא נכון. הפאות המוגדרות בהלכה כפאות הראש וכן בקבלה. הם עד העצם העליונה בצידי האוזן. השיער המשתקף בתמונה באזור ה4וזן והלחי העליון הוא הלכתית זקן לכל דבר. הפאות שמעל הם 2 3 סמ כמנהג הספרדיםאין לי מה לומר.
הצג קובץ מצורף 24701