• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

דיון לגבי כמה ת"ח ואברכים שמחזיקים מכשרי חכם מסונן

מה האינטרס של הרב צדיק נסתר להקל על עם ישראל שיוכלו לגלוש כאות נפשם?
אני יכול לפרוץ את כל ההגנות שיש ולהתקין מה שבא לי ולהחזיר את ההגנה כמו שהייתה עם אפליקציות שאני רוצה זה לא מסובך ועשיתי זאת בקלות אז הכל חרטה כל ההשגחות של הרבנים וכששאלתי אותם אמרו שאפשר לפרוץ כל הגנה בעבר היה לאישתי פלאפון שמת ולא נדלק והתקנתי עליו איזה מערכת הפעלה שבחרתי

אני יכול לפרוץ את כל ההגנות שיש ולהתקין מה שבא לי ולהחזיר את ההגנה כמו שהייתה עם אפליקציות שאני רוצה זה לא מסובך ועשיתי זאת בקלות אז הכל חרטה כל ההשגחות של הרבנים וכששאלתי אותם אמרו שאפשר לפרוץ כל הגנה בעבר היה לאישתי פלאפון שמת ולא נדלק והתקנתי עליו איזה מערכת הפעלה שבחרתי
מי שרוצה לחטוא א"א לעוצרו לעולם!!!

יתכן בשאר הגנות חוץ מהדרן,
א"א לפרוץ את הדרן.

גם את הדרן ניתן לפרוץ מנסיוני מי שהוא מתכתץנת בנסיונו יודע שאפר לפרוץ כל הגנה כי הכל זה צריבה על חומרה שצרבו עליה ועשיתי ז

כל מתכנת יודע שאפשר לתכנת כל מכשיר להפוך אותו לכמו שהוא רוצה ולא מדנה איזה הגנה תשים לו וכיום גם כל התוכנות פרוצות ומי שיודע מבין ואני יכול להוכיח שכל הגנה ניתן לפרוץ בקלות אז מה הועילו חכמים בתקנתם אני חוזר בתשובה ובא להודיע מה שאהי יודע שאם הכלים המתאימים ניתן לפרוץ כצ הגנה ומי שיש לו את הכלים אין עצה להורות לו לרכוש מכשיק כשר שאותו יכול לפטוץ בקלות ולהחזירו למו שהיה בלי דידע אף אחד אני לא מחפש לעבור עבירות רק מנסה להבין מה אני אמור לעשות יש לי טלפון מקשים בלי אינטרנט רק כדי לא לבוא לידי נסיון

כל מתכנת יודע שאפשר לתכנת כל מכשיר להפוך אותו לכמו שהוא רוצה ולא מדנה איזה הגנה תשים לו וכיום גם כל התוכנות פרוצות ומי שיודע מבין ואני יכול להוכיח שכל הגנה ניתן לפרוץ בקלות אז מה הועילו חכמים בתקנתם אני חוזר בתשובה ובא להודיע מה שאהי יודע שאם הכלים המתאימים ניתן לפרוץ כצ הגנה ומי שיש לו את הכלים אין עצה להורות לו לרכוש מכשיק כשר שאותו יכול לפטוץ בקלות ולהחזירו למו שהיה בלי דידע אף אחד אני לא מחפש לעבור עבירות רק מנסה להבין מה אני אמור לעשות יש לי טלפון מקשים בלי אינטרנט רק כדי לא לבוא לידי נסיון
העניין הוא להתרחק מהניסיונות,
ושלא יהיה אפשר במאמץ קטן להתגבר על ההגנות בשעת נפילה,
כל אחד יודע שאפשר גם לקנות מכשיר פרוץ ולהחביא/להסתיר אותו איפהשהו (שיומי חצי טאצ' למשל) ,,
גם מי שמתמצא בתחום, לא יפתח פרויקט לפריצת מכשיר בשביל ליפול - זה מגוחך

אני לא מחווה דעתי מול גדולי ישראל אם כן או לא וכו', רק לעצם הסברא של כבודו:
לא ככ זכיתי להבין - אם אנחנו כל כך חוששים לצד כזה רחוק,שמי שמתכנת יכול לפרוץ את ההגנה וליפול - אז מה השאלה בכלל? בשביל ליפול אפשר בהרבה פחות מאמץ פשוט לסוע לעיר אחרת ולקנות מכשיר לא כשר בכלל, ולמעשה לפי השיטה הזו גם להחזיק טלפון לשיחות בלבד למהדרין מן המהדרין מה זה עוזר? הרי גם הוא יכול ליפול במה שציינתי

אלא ודאי שהמטרה היא שיהיה מכשול שלאדם רגיל מן השורה,לא יהיה קל ליפול בו, ובטח לא באופן שיהיה בכמה שניות בודדות של חוסר שליטה מול היצר.

אגב אותו רעיון יש גם במכוניות- זה ידוע שכל מכשול נגד גנבים,יש גנבים מומחים מספיק שידעו להתמודד.אבל אם שמים מכשול ברמה גבוהה,גנבים יעדיפו לא להגיע כי זה יצריך מהם כל כך הרבה השקעה שפשוט חבל להם להתעכב על הרכב הנל,והם ילכו לרכב אחר.

להדרן יש הסכמה של הרב יהודה סילמן שליט"א
דיברתי אתו אישית על ההדרן שלי
אדם נאמן אמר לי שבהדרן קשה לפרוץ את החסימה
אבל יש דבר פשוט שאפשר לעשות והאנטרנט פתוח
ואני לא יכתוב את הרעיון כדי לא להכניס שטיות לציבור
ושאלתי כמה אנשים האם זה נכון ואמרו לי שכן
כך שהדרן יש בו גם בעיות קשות.

חזור
חלק עליון