דעת הרב בנימין חותה בעניין הפפושדו

לטעון שהרב חותה מסתמך רק על מידע ישן, זה לטמון את הראש בחול.
מחילה, יש כאן עדות שהרב מביא וציין מס' פעמים שאינו יכול לציין מי מקור המידע, על כך שיש בעיות גם עכשיו
וזו עדות לכל דבר ועניין.

ישנם עדויות של ת"ח שהיו במפעל (כשהמפורסמים שבהם הם הגרש"מ עמאר, הרב נקי וכמובן המשגיח הגר"א יוסף), וכשיצאו אמרו / כתבו מה שראו במו עיניהם! ולאחר כל זאת בא אדם שלא ראה ואף שהזמינו אותו מספר פעמים, הוא בחר שלא להגיע. ואם לא די בכך העלה מן האוב אנשים שאומרים שביקרו במפעל לפני 30 שנה, בעוד במפעל המשגיח טוען שהנ"ל לא דרך שם מעולם..., ואחרון החרה לסלף ולשבש דעתו של מרן רשכבה"ג זיע"א כביכול היה כנגד העוגיות וחזר בו, ושזה חמץ וכרת! בתוספת סיפורים שונים ומשונים, (וכבר הובא לעיל שנתפסו בשיבוש האמת ובהמצאת סיפורים).
אבל שאלת השאלות: מהם המקורות?! הרי לא ביקרת במפעל מעולם?!
ומהי התשובה לה אנו זוכים?
אי אפשר לספר... פתאום יש אנשים סמויים... אתה רוצה לפסול דבר? תביא ראיות חותכות לדבריך!!! ולא "אמרו לי..." "שמעתי..." ובפרט שת"ח גדולים ביקרו במפעל ויצאו נפעמים!
אז אם כל הכבוד למי אני יאמין?! האם לאותם ת"ח שמחפשים את האמת (באמת!) והלכו לבקר במפעל לחזות בעיניהם, או לכאלו שלא דרכו שם מעולם, ועוד מצפים שיאמינו לחלומותיהם והמצאותיהם ובמחילה מכבודם כל דבריהם אינם אלא פיטומי מילי בעלמא! ערימת מילים ענקית!

התשובה ברורה!!!
האמת ברורה!!!

נערך לאחרונה על ידי מנחה:

ישנם עדויות של ת"ח שהיו במפעל (כשהמפורסמים שבהם הם הגרש"מ עמאר, הרב נקי וכמובן המשגיח הגר"א יוסף), וכשיצאו אמרו / כתבו מה שראו במו עיניהם! ולאחר כל זאת בא אדם שלא ראה ואף שהזמינו אותו מספר פעמים, הוא בחר שלא להגיע. ואם לא די בכך העלה מן האוב אנשים שאומרים שביקרו במפעל לפני 30 שנה, בעוד במפעל המשגיח טוען שהנ"ל לא דרך שם מעולם..., ואחרון החרה לסלף ולשבש דעתו של מרן רשכבה"ג זיע"א כביכול היה כנגד העוגיות וחזר בו, ושזה חמץ וכרת! בתוספת סיפורים שונים ומשונים, (וכבר הובא לעיל שנתפסו בשיבוש האמת ובהמצאת סיפורים).
אבל שאלת השאלות: מהם המקורות?! הרי לא ביקרת במפעל מעולם?!
ומהי התשובה לה אנו זוכים?
אי אפשר לספר... פתאום יש אנשים סמויים... אתה רוצה לפסול דבר? תביא ראיות חותכות לדבריך!!! ולא "אמרו לי..." "שמעתי..." ובפרט שת"ח גדולים ביקרו במפעל ויצאו נפעמים!
אז אם כל הכבוד למי אני יאמין?! האם לאותם ת"ח שמחפשים את האמת (באמת!) והלכו לבקר במפעל לחזות בעיניהם, או לכאלו שלא דרכו שם מעולם, ועוד מצפים שיאמינו לחלומותיהם והמצאותיהם ובמחילה מכבודם כל דבריהם אינם אלא פיטומי מילי בעלמא! ערימת מילים ענקית!

התשובה ברורה!!!
האמת ברורה!!!
לא כ"כ הבנתי, הרי גם לעדותו המפורשת של הרב יעקב יוסף זצ"ל אינך מתייחס, מדוע? הוא היה במפעל, הוא אומר זאת מפורשות (ואין צורך להכנס לנושא של זה היה פעם או עכשיו, סוף סוף הייתה תקופה שבה הוא מעיד טענות קשות שגם באותה תקופה אמרו שהכל בסדר).

לומר המצאות וכו' זה גם לא מכבד תלמידי חכמים...אפשר לא להסכים, אבל לא לטעון על עדות שקר.

הילך התשובה:
כשמרן היה חי ונתן הכשר, אין כאן פקפוק כלל גם אם יקומו אלפיים רבנים אחרים. אבל על העדויות שיוצאות היום אין גברא רבא כמרן זצ"ל שיפריך אותם.
הרב אברהם יוסף שליט"א כוחו רב, (וזכיתי להכירו במשך שנים), מי שסומך עליו שיאכל ויהנה. אבל שלא יבוא בטענות למי שחושש.
והעליהום המיותר הזה על כל מי שחושש לאיסור כרת ולא רוצה לאכול, לענ"ד נובע מרגשי נחיתות, והאחזות בקרנות המזבח שלא לצורך, ובטח ובטח לא מסיבה נח"ר למרן. כך דעתי.
אבל "כל" תלמידי החכמים שביקרו שם בפתע וחקרו אותם שתי וערב וראו בעיניהם הכל אומרים שמאז הדקדוק בכשרות רק השתפר בחומרות על חומרות.
מי שרוצה לסמוך שיסמוך. אני לא הייתי שם ולא יודע. אבל אנא אל תשתמש במרן זצ"ל כדי להתיר את זה.
יש מצווה לחזר אחרי פפושדו כדי לאוכלו?!
לפי הרב נקי כן.
מסקנא: יש כאן ויכוח מציאותי מה קורה במפעל, יש רבנים מב' הצדדים לכאן ולכאן. לענ"ד זה לא יוצא מגדר ספק, (ולכאו' זה הנושא הכי חמור שיש בכשרות של ימינו), וראוי להחמיר.
הבעיה שזה הפך לויכוח פוליטי, וזה גרוע מאוד להיכן הגענו.

כשמרן היה חי ונתן הכשר, אין כאן פקפוק כלל גם אם יקומו אלפיים רבנים אחרים. אבל על העדויות שיוצאות היום אין גברא רבא כמרן זצ"ל שיפריך אותם.
הבעיה הגדולה שהם טוענים בעיות שהיו לפני 20 ו 30 שנה כשמרן אז אמר שהכל מצוין

הרב אברהם יוסף שליט"א כוחו רב, (וזכיתי להכירו במשך שנים), מי שסומך עליו שיאכל ויהנה. אבל שלא יבוא בטענות למי שחושש.
, לענ"ד נובע מרגשי נחיתות, והאחזות בקרנות המזבח שלא לצורך, ובטח ובטח לא מסיבה נח"ר למרן. כך דעתי.

מי שרוצה לסמוך שיסמוך. אני לא הייתי שם ולא יודע. אבל אנא אל תשתמש במרן זצ"ל כדי להתיר את זה.

לפי הרב נקי כן.
מסקנא: יש כאן ויכוח מציאותי מה קורה במפעל, יש רבנים מב' הצדדים לכאן ולכאן. לענ"ד זה לא יוצא מגדר ספק, (ולכאו' זה הנושא הכי חמור שיש בכשרות של ימינו), וראוי להחמיר.
הבעיה שזה הפך לויכוח פוליטי, וזה גרוע מאוד להיכן הגענו.
לא ענית. אני אומר שגם שמרן זיעא היה חי, דיברו נגד ולכן אין מה להתרגש ממה שהיום מדבר נגד.
ולגבי המשפט הזה: "והעליהום המיותר הזה על כל מי שחושש לאיסור כרת ולא רוצה לאכול" שכתבת. זה מצחיק שאתה הופך את היוצרות.
כל שנה מחדש במשך עשרות שנים (עוד בחיי מרן) היו יוצאים נגד המפעל והעוגיות וההכשר וכו'.
אז אם מישהו קם להגן על זה ואדרבה מציל ממון אחרים, הוא עושה עליהום?
ומחילה מכתר, אבל מדבריך נשמע שגם מרן זיעא עשה עליהום......
הרי מרן כל שנה מחדשדיבר בשבח העוגיות. אז גם למרן אתה קורא שעשה עליהום.
עכשיו מובנים לי דברי הרב נקי שליטא שאומר שפוגעים בכבוד התורה.
כי כל אחד שבא ואומר "תתרחקו מהעוגיות" "חייב לאכול רק אותם שאתם מחפשים היתר" ועוד משפטים, זה בעצם אנשים שגם תמהים על מרן למה דיבר בשבח העוגיות.

לענ"ד כותרת בומבסטית אבל לא יהיה בה חידוש. כי הסרטונים שהוא נגד פפושדו עדיין ברשת. אם היה חוזר מחמת התביעה וכו' כבר היה מסיר פרסומים קודמים.

ברדיו,

אני לא התערבתי אבל... הרב חותה מדבר על זה כמעט כל כמה ימים בקווי נעייס ועשה את הרב אברהם לחוטא ומחטיא הגדול
לא חוטא ומחטיא הגדול.
אלא "ספק" חוטא ומחטיא הגדול.
ולא הרב אברהם אל מרן זיע"א!!!

אמר בסה"כ שמותר לקנות פפושדו אחרי פסח, כי זה רק ספק חמץ וכו' וכו'.

לא הבנתי מה הרעש, ומה הפסקה המפתיע... מחפשים לעשות כותרות כדי שייכנסו לזה...
הוא אמר שמותר לקנות אחרי פסח פפושדו, כי גם לפי שיטתו זה ספק חמץ, וגם אם תאמר חמץ כמו הרב מרדכי אליהו זה מחלוקת הפוסקים אז זה ספק ולא החמירו בספק כמבואר בסימן תמט אז מותר אחרי פסח לקנות את זה. לא חזר בו ממה שאמר שזה ספק חמץ בפסח.

קבצים מצורפים

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון