• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

דרמה!! תלמיד ישיבת 'מאורות התורה' נעצר בשל עריקות ונשפט ל-14 יום!!!!!!

ובכן, 5 בחורים מישיבת חברון נעצרו בחמישי שעבר בנתב"ג, ואחרי בירור מול הרשויות שהם תלמידי ישיבת "חברון" הם שוחררו!
זה מלמד שהרשויות למדו להבדיל בין ישיבה לישיבה, ויש מי שמלמד אותם ויש מי ששותק על כך
מי מאכיל אותך את סיפורי שמואל ארגמן הללו?
היום דיברתי עם איזה בר דעת שקצת מעורה בענינים, וטען כדברי החכם @דרופתקי דאורייתא.
ואם כן מתברר שישנם לשמואל ארגמן גם סיפורים אמיתיים...
ועמך הסליחה.

אבהיר, שההסברים למה לא מוציא הודעה פומבית זה פרשנות אישית שלי.
יתכן שלא רוצה עדיין לחתוך על ש''ס כל עוד בלמעשה הם לא העבירו את החוק הנורא.
ויתכן שבכלל בעוד יומיים כן יוציא הודעה פומבית.
מה שהבאתי שידוע לי שכרגע רק תומך בשקט ולא מודיע פומבית, וכל השאר פרשנתי, וסליחה שלא הובנו דברי כראוי.
עוד ועד יהודים ששאלו את מרן שליט''א סיפרו לי או לחבריי שאומר ללכת לעצרת.
בעז''ה כולנו מחר נשתתף בעצרת בראשות גדולי רבני עדות המזרח.
יודגש שזה לא הפגנה או משהו לא חוקי זה בסך הכל זעקה ומחאה על המצב הנורא שהציבור החרדי נמצא בו כשהציבור הספרדי בסכנה היותר גדולה, וכמו שראינו שבינתיים נעצרו רק ספרדים.

מי ששמע דברי מרן (בעתרת שהיתה באור חביב), גם שם אמר שכל מי שרוצה ללמוד יכול ופטור מהצבא ולא רק בחורי ישיבות שזה אומר נגד מכסות וכדו' והיינו נגד החוק הנוכחי. לא נראה לי שאני מחדש משהו, נכון?

׳ערוץ i24׳ בפרסום ראשון: בצה״ל משנים גישה מול החרדים, הניסיונות הקודמים לגייס בחורי ישיבה הוכרזו כ'כישלון' - וגרמו לאכ״א לפתוח בעבודה מטה רחבה, בסיומה הוחלט: יש צורך לשנות גישה בשיח מול החברה החרדית.​

ועיין שם:

חזור
חלק עליון