תדייק בשאלתך האם "ראשי" הכולל יקבלו...האם האברכי הכולל יקבלו את הדתות רטרואקטיבי מתחילת השנה אחרי העברת התקציב של הממשלה?
תלוי באיזה כולל אתה לומד..תדייק בשאלתך האם "ראשי" הכולל יקבלו...
חוקית, הכסף שייך לאברך. (להבדיל ממלגת דתות של בחור), ומצופה מראשי הכוללים הי"ו שיעבירו המלגה בשלימותה לאברכים הי"ותדייק בשאלתך האם "ראשי" הכולל יקבלו...
נכון, הכסף הוא עבור האברך אבל מותר לראש כולל לא להעבירו לאברךחוקית, הכסף שייך לאברך
בד"כ זה נכנס אלינו לכולל עד ה-7 לחודש, והחודש לפחות עד ה-10 זה לא נכנס. לא בדקתי אח"כ...יודעי דבר אומרים שהמלגה האחרונה הועברה רק ב18 לחודש בגלל שחיכו שיכנס ההפרשים וכיוון שהתעכבו אז העבירו מה שיש ויחכו לחודש הבא
אתמול זה נכנס לחשבון של העמותותבד"כ זה נכנס אלינו לכולל עד ה-7 לחודש, והחודש לפחות עד ה-10 זה לא נכנס. לא בדקתי אח"כ...
חלילה וחס, גזל גמור. ראש הכולל הוא רק שליח.נכון, הכסף הוא עבור האברך אבל מותר לראש כולל לא להעבירו לאברך
לא נכון, הכסוף מיועד עבור האברך אך לראש כולל מותר לקצץ אם הוא לא מגיע וכדו' אבל לא באופן שיטתי וקבועחלילה וחס, גזל גמור. ראש הכולל הוא רק שליח.
ראש הכולל הנוהג במנהג הנ"ל פסול לעדות.לא נכון, הכסוף מיועד עבור האברך אך לראש כולל מותר לקצץ אם הוא לא מגיע וכדו' אבל לא באופן שיטתי וקבוע
אני לא הרבה שנים אברך, אבל כבר בהן למדתי כי אם הראש כולל מרגיש שעשויים לסגור לו את הכולל בגלל אי הגעה של אברכים לכולל וזה עשוי לגרום לאי הגעה לביקורת, הוא אפילו יוריד את האברך מהרשימה של הכולל עד שיחזור.ראש הכולל הנוהג במנהג הנ"ל פסול לעדות.
שודא דדייני!וכן הדין ע''פ דין תורה
מסכים לחלוטין, ואם האברך מחסר הרבה ועלול לגרום נזק, שידיח את האברך מן הכולל.אז תן לי לנסח את מה שאתה אומר מחדש:
״אברך הנוהג לעשות מה שבא לו, גורם לצער של הראש כולל. ומלבד שעובר על ׳ואהבת לרעך כמוך׳, הוא גם עשוי להזיק כלכלית את הראש כולל, יותר ממה שהוא היה ניזוק אם לא היה מקבל את ה-600 ש״ח העלובים של המדינה״.
מאוד מענין!רבי @ציון ש הי"ו תא ואימא לך.
לפני כמה שנים הייתי אחראי על תחום זה באיזו ישיבה, והיה אחד הבחורים ל"א שנישואיו לא עלו יפה וגירש אשתו, ולאחמ"כ חזר ללמוד בישיבה כבחור מן המניין, אותו בחור היה אב לילדה ופסקו לו מזונות גבוהים, ולא היה בכוחו לשלם, וכתוצאה מכך עשו לו עיקולים בהוצל"פ וכו', ביום מן הימים קיבלתי דרישה מהוצאה לפועל להעביר את מלגתו אליהם, וכמובן שאני טענתי שהמלגה לא שייכת לו ספציפית אלא למוסד, וזה כנגד שכ"ל והוצאות אש"ל, וכו', אבל מה לעשות והייעוץ המשפטי של משרד הדתות ושל ההוצל"פ הוציאו לי חוו"ד משפטית שהמלגה הנ"ל בשלמותה שייכת לאברך בלבד ולא למוסד, ומחוסר ברירה אכן הועבר להם מלגת אותו בחור-אברך גרוש.
ושים לבך שיש חילוק בין מלגת בחור רווק שהיא אכן שייכת לישיבה לבין מלגת אברך שהינה שייכת לאברך, ורק לו.
גרוש מקבל מלגת אברךמאוד מענין!
האם אותו גרוש נרשם כאברך או כבחור?