מתלמידי מרן הראש"ל
Moderator
הפס' שמזכירים בזכרונות בתפילת מוסף של ר''ה זה הפס' הנ''ל והרי פירוש הפס' זה שלכאורה זה בא בתור שאלה האם הבן יקיר לי אפרים ??? האם הוא ילד שעשועים ??? שאני אזכור אתו ? איך זה מתאים להזכיר זאת בזכרונות
בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
אבל למה ללכת רחוק למלבי"ם, תפתח את המפרשים על המקום שלא הסבירו ככה, על המלבי"ם זה קושיא.פירוש המלבי''ם על התורה
"הבן יקיר לי אפרים" הלא אין בו שום יקר וחשיבות, וכן "האם הוא ילד שעשועים", הלא אינו ילד כי כבר זקן בא בימים, והמאמרים מקבילים "הבן יקיר לי אפרים כי מדי דברי בו זכר אזכרנו עוד", (כל דבור שאחריו ב', הוא לגנאי) שגם בעת שאדבר בו איזה גנות זכור אזכר עוד מעלותיו מצד שהוא יקר, "אם ילד שעשועים על כן המו מעי לו" שיהמו מעי עליו "ורחם ארחמנו" מצד שהוא ילד קטן שאשתעשע בו, וא"כ איך תבקש שאעשה לך עתה נפלאות ואאהב אותך כמו בימי קדם:
אין שייכות לנידון דנן.הרב פולק בעלון אז נדברו ליו''כ עמ' 5 מבאר נפלא מאוד פסוקים אלו, שאפרים הוא האשכנזני הבעייתי וה' קורא לו באהבה וכו' וכו' וכעת אין לי אפשרות להעלות את העמוד לכאן. ודבריו נפלאים מאוד.
וכמו שכתבתי לעיל. צרף לכאןשאלה רטורית זו
מאוד מעניין אותי לדעת אם ראית את דבריו בטרם הנפת את הכורת והחלטת שזה לא שייכות לנידון דידן? אם לא ראית אני ישמח להשתדל להביאם ואז נוכל לדעת אם זה שייכות או לא.אין שייכות לנידון דנן.
ראיתי את דבריו גם קודם לכן, וגם עכשיו עברתי עליהם, ואיני רואה שם כל תירוץ על הקושיא.מאוד מעניין אותי לדעת אם ראית את דבריו בטרם הנפת את הכורת והחלטת שזה לא שייכות לנידון דידן? אם לא ראית אני ישמח להשתדל להביאם ואז נוכל לדעת אם זה שייכות או לא.
אני עונה אמן על כל מילה, תודה על האיחולים, שיתקיים בקרוב ממשיקיר הפורום ה"ה יצחק משען איש ירושלים