מתקפה נטולת כפפות:
"לרב יצחק יוסף אתה קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף?"
יענקלה פרידמן תוקף את ההגנה האוטומטית בש"ס על היו"ר ח"כ אריה דרעי, וקרא: "ביקורת אינה שנאה – היא תנאי לתיקון". עוד אמר: "אתה, לרב יצחק יוסף קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף בלהילחם בש"ס?"
בפתח תכניתו 'מדברים' התייחס הערב (שני) יענקלה פרידמן בביקורת נוקבת על  אנשי מפלגת ש"ס וליחסה לביקורת הפנימית כלפי היו"ר אריה דרעי. פרידמן תקף את מה שכינה “ההגנה האוטומטית”, והדגיש כי גם לתנועה ותיקה ובעלת מסורת מגיעה התבוננות מפוכחת – במיוחד כשמדובר באישיות ציבורית בעלת השפעה רחבה.
לדבריו, “יש איזו תופעה שמטרידה אותי מאוד. ברגע שמישהו מעז להגיד מילה – אפילו לא ביקורת קשה, רק הערה – מיד קופצים עליו כאילו הוא פגע בכבוד התורה. מה קרה לנו? מתי הפסקנו להבחין בין כבוד התורה לבין פוליטיקה?”.
פרידמן המשיך והבהיר כי אין מדובר בביקורת אישית, אלא בקריאה לחשבון נפש ציבורי: “אני מכיר ומעריך את הרב דרעי על מפעל חייו, אבל אסור שאף אדם, גדול ככל שיהיה, יהיה חסין מביקורת. ביקורת אינה שנאה – היא תנאי לתיקון”.
בהמשך דבריו התייחס המגיש לאווירה בתוך הציבור החרדי, שלדבריו מתקשה לעיתים להבחין בין נאמנות לערכים לבין נאמנות לאדם. “כשאנחנו שומעים ביקורת – זה לא אומר שאנחנו נגד ש״ס, זה לא אומר שאנחנו נגד התורה. זה אומר שאנחנו בעד אמת. בעד אחריות ציבורית. בעד שקיפות.”
הוא הוסיף בביקורת עצמית: “כולנו אשמים בזה במידה מסוימת. התרגלנו שאם מישהו אומר משהו נגד המנהיג – הוא הופך מיד לאויב. זה הרסני. אין צמיחה בלי מקום לשאלות, בלי אומץ לומר את האמת גם כשהיא לא נעימה.”
עוד אמר יענקלה בביקורת נגד ח"כ מיכאל מלכיאלי שהתראיין הערב במהדורה המרכזית ב'קול חי': "אני חייב לשאול אותך, הרב מלכיאלי, למי אתה מתכוון, הקבוצה הקטנה שרוצה? למי? לרב יצחק יוסף? שאנחנו שמענו, כל עם ישראל שמע את ההקלטות, איך שהוא מדבר נגד אריה דרעי? אתה, לרב יצחק יוסף אתה קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף בלהילחם בש"ס? תגיד לי, אתה רציני? למי אתה קורא קבוצה קטנה? לציבור שעולה פה ערב-ערב, אתה יכול לשמוע, אתה מוזמן, אני מתפלא איך אתה לא יודע".
פרידמן ציין: "ערב ערב עולים פה אנשים, חוק המעונות, כמה הם זועקים, אין עם מי לדבר. אתה יודע כמה אנשים עלו פה שהם דפקו בכל הלשכות של כולכם ואין מענה בכלל? אין עם מי לדבר? הם אומרים כבר שיש כיוונים של מפלגה חדשה".
לסיום, קרא פרידמן למאזיניו “לא לפחד לדבר”: “אפשר לאהוב, לכבד ולהעריך – ובו בזמן גם להציב מראה. זה לא חוסר אמונה, זו אחריות. ומפלגה חזקה באמת – היא זו שלא חוששת מהקשבה אמיתית לביקורת”.