שוב, ברור שיש לילך למקלט. אבל זה לא סותר שההשתדלות לא מועילה אלא מוכרחת, כדברי הרמח"ל במסילת ישרים. (וידועים הדברים בגדר מהות ההשתדלות, שאל לו לאדם לחשוב שההשדתלות היא העוזרת ומביאה את התוצאה, אלא רק נצטווינו לעשותה, ותו לא. ככל מצוות השם. ועל כן זה נידון הלכתי נטו מצווה וחובה זו אל מול מצווה וחובה זו.)
אה, אם אתה מדבר הלכה ולא למעשה אז זה בכלל לא מה שהתכוונתי. אני הבנתי מכם שבפועל ממש אין ללכת למקלט בזמן אזעקה כי שמא ואולי יהיה שם מראה ולא צנוע ושמא ואולי האדם לא יעמוד בניסיון (ובאמת רב בית כנסת בשכונה שאני גר בה אמר כך הלכה למעשה בזמן אזעקה וסיכן חיי 20 אנשים)
אף אחד לא הולך כדי להסתכל על נשים. אבל כשהוא כבר שם, הוא לא תמיד בפחד כל רגע שמא ימות, ואכן יתכן שהוא נהנה מהסתכלות על נשים הלבושות פרוץ. ועל המקרה הזה הנידון.
בנוגע לזה:
א. יש כאלה שתמיד בפחד במקלט.אני גר בראשל"צ ואצלנו בשכונה נפל טיל ותאמין לי שכל אזעקה מחדש כולנו רועדים
ב. מי אמר שתהיה שם אישה לא צנועה
ג. מי אמר שהוא יפול ולא יעמוד בניסיון (ואולי אשתו תהיה איתו,ואולי יהיו שם חברים מבית הכנסת והוא ירגיש לא נעים לחטוא, ועוד ועוד)
ד. וגם אם יפול, פיקוח נפש דוחה כל התורה כולה,איפה ראינו פסק הלכה שאדם ימסור נפשו למות פשוטו כמשמעו ולא יביט במראה לא צנוע?
ד. אפילו אם נמצא תשובה לכל השאלות הללו , מי אמר שמתוך זה שאולי האדם לא בטוח שהוא יעמוד בניסיון מותר לו להכנס למצב של פיקוח נפש(לכאורה יגידו לו ההלכה היא שפיקוח נפש דוחה כל האיסורים בתורה,וזה שאתה חלש ולא מסוגל כמה שניות לשמור את העיניים,לא משנה את עצם ההלכה. רצון התורה שתשמור על חייך,ואם צריך אז תתגבר על היצר הרע שלך לכמה שניות.)
ה. בנוסף - כמובן אם יש מפרש שסותר אותי אז אחזור בי,אבל מהפשט הפשוט בבבא בתרא נז: נראה שאם אדם מסתכל על נשים כשאין לו דרך אחרת ללכת בה,זה נחשב אונס . הגמרא ממש לא אמרה שם שימסור נפשו ולא ילך בדרך הזו אם יש סיכוי שהוא עלול ליפול ולהסתכל
ו. האם יש רב גדול בדור שמורה הלכה למעשה לא ללכת למקלט מחשש צניעות?