• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם יפלו טילים בבני ברק ???

יש כבר נושא שמדבר על זה

בכלל מי שעמל בתורה לא צריך לחשוש בכל מקום שהוא,

לא רק בבני ברק גם בשכונות חרדיות בירושלים לא יפלו טילים, ב"ה בשכונה שלי כל לילה לפני השינה אמרתי לקדוש ברוך הוא כתבת בתורתך אם בחוקותי תלכו שתהיו עמלים בתורה ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד, אני בטוח שתקיים את זה, וב"ה הקב"ה קיים, ולגבי אין סומכין על הנס, הגנה של התורה זה הטבע לא הנס,

לא רק בבני ברק גם בשכונות חרדיות בירושלים לא יפלו טילים, ב"ה בשכונה שלי כל לילה לפני השינה אמרתי לקדוש ברוך הוא כתבת בתורתך אם בחוקותי תלכו שתהיו עמלים בתורה ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד, אני בטוח שתקיים את זה, וב"ה הקב"ה קיים, ולגבי אין סומכין על הנס, הגנה של התורה זה הטבע לא הנס,
ק"ק וכי גדולים אנו משמואל שאף שהקב"ה שלחו אעפ"כ היה יראה ולא בעי לסמוך על הנס

טוב ששאלת, חיכיתי לשאלה הזאת, הנה מה שרבי ירוחם ממיר כתב על כל המהלך הזה
1752048097340.png
ועכשיו לגבי שאלת החשובה מאוד וטוב ששאלת, שמואל הנביא היה בטוח שהקדוש ברוך הוא ישמור עליו זה לא נס זה טבע ומובן מאליו ושמואל לא היה צריך בכלל לסמוך על זה, רק היות והקדוש ברוך הוא, הוא קל מסתתר, השאלה של שמואל הנביא הייתה איך להסתיר את הנס, כנ"ל לגבי אלף למטה כנ"ל לגבי יהושע בין נון דוד המלך גדעון ועוד ועוד, לעומת זאת בימי חזקיהו המלך שאביו עבד עבודה זרה הוא חשש שהעם יאמר כוחי ועוצם ידי לכן עשה את זה בגלוי, אבל הבטחת הקדוש ברוך הוא על לימוד תורה זה הטבע ולא הנס, הנס הוא אם סוגרים את הגמרא ורצים ללמ"ד או למקלט ולא נופל טיל בממ"ד זה נס

חזור
חלק עליון