• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם יש בעיה במילות השיר "ויהיה לי עוד יותר טוב"

זה הכל גזור הדבק ממכלול והאינטרנט
הלא ידעת אם לא שמעת שככה כותבים היום תשובות
כל הרבנים "הגאונים האדירים המפוצצים" למיניהם שכל שבוע מוציאים שני ספרים, מה חשבת, איך זה קורה?

אך המילים “נאכל גם אבטיח יהיה לנו יום חג” יש למחוק, ואין לשיר אותם, [כיון שאין להם שייכות למחבר השיר ורק לזמר].
בכל אופן נז"י אלחנן משמרתי נר"ו הוא כנזכר ללא מילות "נאכל וכו' וכדברי כת"ר, עיי"ש האזנה נעימה

דרך אגב, ראש הישיבה חכם יהודה חיים צדקה ע"ה, על אדם חולה היה אומר בזה הלשון: "שלא הרגיש טוב",
כמדומה ששמעתי מחכם אברהם יונה לפני כמה עשורים שלא להגיד לא מרגיש טוב, אלא מרגיש לא טוב, כי רק מת לא מרגיש
בכל אופן נז"י אלחנן משמרתי נר"ו הוא כנזכר ללא מילות "נאכל וכו' וכדברי כת"ר, עיי"ש האזנה נעימה
היכן הוא שר

כמדומה ששמעתי מחכם אברהם יונה לפני כמה עשורים שלא להגיד לא מרגיש טוב, אלא מרגיש לא טוב, כי רק מת לא מרגיש
וכן מעורר הרב בן ציון מוצפי שליט"א. [ראה כאן וכאן].
וכן הובא מר' שריה דבליצקי (כאן).

לא מבין את העליהום. יש פה שיר שעיקרו בא לבטא את אהבת ה' ליהודי בכל מצב, גם במצבים הקשים והגרועים ביותר. ובחלקו יש בקשה שאני מבין שהיא המשך של הקונספט, שיהיה לי עוד יותר טוב ברוחניות, שע"ז כתוב שתמיד אדם צריך לשאוף שהוא יהיה יותר טוב. וגם על החלק הגשמי מתפללים שיהיה יותר טוב כלומר שיהיה לי יותר ממה שנקרא פה בעולם טוב. אז מה הבעיה?
מה שכן, וודאי עדיף לשיר 'ואני יהיה יותר טוב, ועוד יותר טוב וכו'

בענין בטחון בהשם
עיינו כאן

מי לנו גדול משר האמונה הגה"צ רבי שלום ארוש שליט"א שמילות השיר הם מתוך דרשתו, ואף הבנתי שהוא כתב את השיר, (את חלקו לכה"פ).

ויש הרבה מה להשיב על הרב המעיר, אך מה שכתבתי זו לבד מלמד שאין שום מקום להעלות על הדעת שיש חלילה חשש כל שהוא בשיר שכולו אמונה טהורה.
רק את הפזמון

כמדומה ששמעתי מחכם אברהם יונה
זוכה אני לשמוע את שיעוריו בימי רביעי בבית הכנסת מוסאיוף שבירושלים המעוברים בקול הלשון תלמיד פחות אבל חכם בצורה הזויה.
מישהו יודע היכן גר החכם?

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון