איני יודע.זה מה שמישהו שלח לי:
"השם יתברך יודע שאני טוב ותמיד רוצה לעשות רק טוב" | מפתיע : הגה"צ רבי שלום ארוש שינה את מילות השיר העוד יותר טוב... לאחר מכתב שהוציא הרב אברהם דויטש ממעלה אדומים, מתברר שהרב ארוש שינה את מילות השיר.
האם זה נכון?
יותר נראה שהוא "המקטרג הראשי לישראל"...מצורף בזאת ראיון עם הזמר אלייצור מעיתון 'משפחה' - שבת האחרונה
מפנה לקרוא את הטור של הרב ישראל גרובייס הערוך בעמודים האחרונים
שם הוא מפרט בטו"ט ודעת את החסרונות של השיר עבור ציבור בני התורה
יחד עם הסיוגים המתבקשים.
דרך הזהב!
מומלץ לקריאה
דבריי נכתבו על אודות הטור הירוק אשר נכתב בעיתון משפחה. הראו לי אותו אתמול, והדברים נסובים על שם. לא על מה שהעלה כבודו, אלא על מה שכתב גרובייס (לא מופיע כאן).?!
?!
מה כוונת כבודו
ברור.מונח בזיכרוני כי מרן מאור עינינו זיע"א היה אומר כמה וכמה פעמים, שהקב"ה אוהב אותנו תמיד. והראיה לכך היא, שאנו מברכים בערבית "אוהב את עמו ישראל". וכי מניין לך שהקב"ה עכשיו אוהב אותך? והלא יכול להיות שחטאת ועתה אין אתה רצוי לפניו? אלא שהקב"ה לא יכשיל אותנו בברכה לבטלה, שלשיטתנו זהו איסור דאורייתא. ועל כרחך שאוהב אותנו תמיד. ונאים הדברים. [אשמח אם החברים היקרים זוכרים היכן אמר זאת, כי מונח לי בוודאות בזיכרוני, ואין לי כוחות לחפש כעת. כי אני טרוד בפרויקט אחר לכבודו של מרן. שאולי יפציע בעתיד הקרוב או הרחוק...]
זה מובא כאן,דבריי נכתבו על אודות הטור הירוק אשר נכתב בעיתון משפחה. הראו לי אותו אתמול, והדברים נסובים על שם. לא על מה שהעלה כבודו, אלא על מה שכתב גרובייס (לא מופיע כאן).
תגובתי על כך, שלא צריך לחפש כל הזמן קטרוגים על ישראל. שעוד יחפשו את המילים האלו בתהילים... הלך רחוק מאוד.ברור.
אך מה בין זה לבין הטענות של גרובייס.
הוא מבאר בטוטו"ד
זה מובא כאן,
בעמוד האחרון.
לא מצאתי קיטרוג אלא ניתוח קר ומכבד של הדברים.
גם דברי מרן זצוק"ל לא סותרים,
כי ישנם שני בחינות, הנסתרת והנגלית,
ובהנהגה הנגלית ישנה מציאות מוכרחת של ריחוק ממנו יתברך.
למרות שבפנימיות 'נצח ישראל לא ישקר', ואף את מנשה אהב השי"ת
אהבת אב לבן אובד.
מה לחנך. צריך לדעת.
קטונתי מלהבין את כבודו.
ואדרבה עד שקראתי את הטור שלו לא כ"כ התחברתי לטענות המשיגים נגד השיר,
כי הרגיש לי שיותר מקטנות מוחין כותבים זאת.
עד שראיתי את דבריו.
אשמח לתגובת כבודו, למרות האריכות.
בהצלחה בפרויקט.
מחכים...
כנראה שכבודו לא מכיר את סגנונו הפולני של גרובייסתגובתי על כך, שלא צריך לחפש כל הזמן קטרוגים על ישראל. שעוד יחפשו את המילים האלו בתהילים... הלך רחוק מאוד.
אני לא קורא נאמן כלל וכלל. פעם ראשונה שנתקלתי בעיתון הזה אחרי שפעם ראשונה נפל לידיי כי עשו על פטירת חכם שלום. זו הפעם השנייה, והספיק לי.כנראה שכבודו לא מכיר את סגנונו הפולני של גרובייס
כקורא נאמן שלו מזה שנים, הן בטורים, הן בכתבות, ועאכו"כ בקולמוס, ובפודקסטים
וכמי ששוחח עימו כמה פעמים,
זוהי בס"ה שנינותו האופיינית,
הזהיר שלפני שזה הופך להיות שיר כאחד משירי הקודש,
כבני תורה עלינו לברר מה יחסינו לשיר.
זהו
לא יותר מזה.
מה אומר לך?אני לא קורא נאמן כלל וכלל. פעם ראשונה שנתקלתי בעיתון הזה אחרי שפעם ראשונה נפל לידיי כי עשו על פטירת חכם שלום. זו הפעם השנייה, והספיק לי.
"הסוד המדהים של הרב שלום ארוש: איך לשיר ולהפוך כל משבר לנס!"
פודקאסט מיוחד הרב שלום ארוש והרב דוד אלקיים מדברים על הכלwww.tv2000.co.il
מבין השיטין היה נראה שכוונתך על "העיתון הזה", בדווקא, בעוד שזהו העיתון החרדי הראשון שכיבד את מרן כראוי ואף התעקשו להצמיד לו את התואר 'מרן' גם בימים שזה לא היה המעשה הכי פופולארי, וד"ב.הרב שקורא את עצמו @נאמן למרן על מה אתה עצוב? מרן היה תמיד אומר כי עד גיל מאוחר לא ראה עיתון, חרדי. וכפי שמופיע באגרת לבן תורה פרק כד למרן הראשון לציון שליט"א. על מה העצב?... תמוה בעיניי....
ברוך אומר ועושה....כי אני טרוד בפרויקט אחר לכבודו של מרן. שאולי יפציע בעתיד הקרוב או הרחוק...]
לא מה שאתה חושב אל תדאג...ברוך אומר ועושה....
האמת......מה שתעשה זה טוב, עי' או"ח סי' שא סכ"ה וצרף לכאן, ואידך זיל גמורלא מה שאתה חושב אל תדאג...