בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
עי' בילקוי ימים נוראים שם לגבי שאוכלים קודם מוסף בר''הההלכה שאשה שרגילה להתפלל שחרית כל שבת - תעשה קידוש אחר התפילה, שרק אז חלה עליה חובת קידוש.
השאלה היא - אם היא שמעה מאביה / בעלה קידוש לפני התפילה, האם חובה עליה בסיום תפילתה לעשות שוב קידוש?
לא ראיתי בזה דברים מפורשים בילקו"י, ואשמח למראי מקומות.
השאלה היא - האם הרב חסד לאברהם היא דעת יחיד או שזו הדעה המקובלת בפוסקים?נ.ב לפי דברי הרב חסד לאברהם יש לאסור לאשה אף המתפללת לאכול קודם הקידוש דהא אינה חייבת בתפלה ולא חל עליה דין תפלה, אך יש להתיר ע"פ מ"ש המעורר ישנים דאפשר לקדש אף על פת הבאה בכסנין וכן יש לצרף הראשונים שפוטרים אשה מקידוש וכמ"ש בכל זה בחזון עובדיה (שם).
נכון, ופוק חזי מאי עמא דבר, רק שרוב הנשים פשוט מתפללות שחרית (כמו שעדיף כיון שיש ק"ש וכו'), ואז אין בעיה.לפי החזו''ע אשה רווקה שלא מטופלת בילדים,
והיא לא רגילה להתפלל שחרית,
לא יכולה לטעום קודם שתקדש
כי חל עליה חובת קידוש על הבוקר וגם לא שייך בה סברא ''לחיזוק כחה''
לכאו'?
איזה דין באמת כך? שחייבת בקידוש לפני אכילה?נכון, ופוק חזי מאי עמא דבר, רק שרוב הנשים פשוט מתפללות שחרית (כמו שעדיף כיון שיש ק"ש וכו'), ואז אין בעיה.
אבל אה"נ אם אשה תחליט להתפלל מנחה, באמת כך הדין.
כמובן, רק אבהיר את דבריי:נכון, ופוק חזי מאי עמא דבר, רק שרוב הנשים פשוט מתפללות שחרית (כמו שעדיף כיון שיש ק"ש וכו'), ואז אין בעיה.
אבל אה"נ אם אשה תחליט להתפלל מנחה, באמת כך הדין.
ושוב. זה לא מדוייק. ויש להקל למי שקשה לה בצירופים שונים.כמובן, רק אבהיר את דבריי:
אם היא תמיד מתפללת שחרית, אז מותר לה לשתות מים לפני תפילת שחרית בשבת ואינה חייבת בקידוש.
אך אם היא תמיד מתפללת תפילת מנחה (לדוג'), אסור לה אפי' לשתות מים בבוקר עד שתקדש.
מכיון שאם היא מתפללת שחרית אז רק ארי התפילה היא מתחייבת בקידוש, כיון שלפני התפילה אסור לאכול אז זה לא זמן קידוש.
אך אם היא לא תמיד מתפללת שחרית, ממילא אין לה איסור לאכול קודם התפילה, ואז חובת הקידוש חל עליה מיד מהבוקר.
הוא שאל רווקה שאין לה ילדים וכו'. (ועדיין אני הבאתי את דעת מרן זצ"ל ולא הרב נקי)וכמו שכתב מורינו הרב נקי שליט"א בספרו הבהיר (והנח לנשים הצדקניות שרוצות לשתות את הנס קפה שבבוקר עד שבעלה יחזור מהתפילה, ותוכל להיות מרוכזת, עליזה ושמחה עם ילדיה ולא להחמיר עליה היכן שקשה, ואינו מעשי בהרבה פעמים שתקדש לעצמה, שאינה חפצה בכך):
מחילה. עיין בדברי מרן זיע"א בשבת ב' ותעיין טוב ובפרט בסוף ההערה. את הרב נקי הבאתי כי היה לי מאיפה לעשות העתק הדבק. מה שאין כן חזו"ע שלא בנמצא במאגרים שיש ברשותי.(ועדיין אני הבאתי את דעת מרן זצ"ל ולא הרב נקי)