• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • לחו"ר הפורום שליט"א, פורום "הלכה ומנהג" סודר בעמל רב לפי נושאים, לתועלת כולנו. אנא פרסמו את הדיונים החדשים שלכם במקום המתאים. באם ישנו נושא שאינו קיים, נשמח שתדווחו כאן
  • כעת ועד השעה 12 בלילה, שידור חי בוידאו מיום שכולו תורה ממוסדות "תפארת רפאל" ת"א, בהשתתפות גדולי הרבנים ובראשם מנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. >> למעבר לשידור החי לחצו כאן

האם מותר להסתפר בערב ר"ח אייר שחל בשבת?

אבל אין לנו אלא מנהג רבותינו, ומרן זצוק"ל וכל גדולי הדור הספרדים אף פעם לא היו מתגלחים, גם אלה שהיו מסדרים את זקנם, וגם אלה שלא היו נוהגים ע"פ הקבלה.
אינה ראיה מה להורות לציבור, ואם מרן זצוק"ל כתב בספריו שלמי שקשה לו יכול לגלח בר"ח רגיל (ואף בערבי שבתות בצורך גדול)

בנידוננו שהוא חל בשבת ורוב האחרונים מקילים בנושא וודאי שיש להקל יותר אף לכתחילה בגילוח הזקן.

דווקא ראיתי כמה שסדרו את הזקן. (וכן אני סידרתי)
פוק חזי מאי עמא דבר.
מעולם לא נהגו להקל בזה, נער הייתי גם זקנתי (יחסית....), ומעולם לא ראיתי שהקלו בזה בפועל.
בנידוננו שהוא חל בשבת ורוב האחרונים מקילים בנושא וודאי שיש להקל יותר אף לכתחילה בגילוח הזקן.
לא התווכחתי על הסברא, מסברא אכן נראה כך, וגם אני הקלתי בפועל לשני אנשים ששאלו אותי (אחרת היו מתגלחים יותר).
רק שבפועל מעולם לא הקלו בזה, אתה יכול לשאול אנשים מבוגרים שלמדו בישיבות לפני שנים.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון