אמן וכן למור.תבורך בכל הברכות, שפע ברכה והצלחה בכל הענינים לטובה ולברכה.
אמן וכן למור.תבורך בכל הברכות, שפע ברכה והצלחה בכל הענינים לטובה ולברכה.
תבורך בכל הברכות, יישר כח גדול, וכבר הקדימך בקודש הרב @פשוט בבחינת זריזין מקדימין למצוות.
אשמח מי שיכול להסביר, אולם עברתי על הנשמת שבת ומבואר שם לכאורה הפוך, דהוי קשר של קיימאשקית אשפה שקושרים אותה קשר ע"ג קשר קודם הזריקה לאשפה, נחלקו בזה הפוסקים, לשו"ת מנחת יצחק ח"ח (סי' כ"ז), ושו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו (סי' י"ז), ונשמת שבת (סי' קצ"ה) אינו נחשב לקשר של קיימא, ומותר לקושרו בשבת ולזורקו אח"כ בלא לפותחו. ולכאו' ה"ה בנ"ד.
אשמח מי שיכול להסביר, אולם עברתי על הנשמת שבת ומבואר שם לכאורה הפוך, דהוי קשר של קיימא
מחילה אבל כבודו כנראה בטעות לא ציטט הכלבילקו"י הנדפ"מ שבת כרך ב' עמ' תתמ"ז כתב:
ושקית אשפה שקושרים אותה קשר ע"ג קשר קודם הזריקה לאשפה, נחלקו בזה הפוסקים, לשו"ת מנחת יצחק ח"ח (סי' כ"ז), ושו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו (סי' י"ז), ונשמת שבת (סי' קצ"ה) אינו נחשב לקשר של קיימא, ומותר לקושרו בשבת ולזורקו אח"כ בלא לפותחו. ולכאו' ה"ה בנ"ד. ואילו לדעת האול"צ (ח"ב פל"ו או' י"ט) אסור לקושרו, שנחשב לקשר של קיימא. ונראה שהמיקל בזה כדי שהאשפה לא תישפך מהשקית בדרך, יש לו על מי לסמוך. ואם ירצה יחמיר להתיר הקשר לפני זריקתו לאשפה, ותע"ב. ובמקומות שלוקחים האשפה לשריפה וכדו', א"ז קשר עולם.
אכן. בהתחלה כתבתי כן בסוגריים מרובעות, ואח"כ תיקנתי כן מדעתי וציינתי לי ברשימת התיקונים.וכן יש עוד משהו אחד שדווקא תיקנת והיה שם ט"ס במילים 'כדי שהאשפה'
לכאורה קיימא היינו שרוצה שיחזיק שבעה ימים אבל כאן לא רוצהעד שיפנו את הפח (תלוי באיזה עיר...) לוקח כמה ימים, וגם לאחר הפינוי זה נשאר סגור (בקשר ע"ג קשר לכה"פ)
תלוי במח' הט"ז והתור"שלכאורה קיימא היינו שרוצה שיחזיק שבעה ימים אבל כאן לא רוצה
הרב @בנימין לוריא כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, חסר כמה משפטים שבטעות כבודו לא שם לב לכותבם, זה נמצא באזור האותיות המודגשות שבציטוט. אשמח אם תוכל להביא את הציטוט המלא, יישר כח!בילקו"י הנדפ"מ שבת כרך ב' עמ' תתמ"ז כתב:
ושקית אשפה שקושרים אותה קשר ע"ג קשר קודם הזריקה לאשפה, נחלקו בזה הפוסקים, לשו"ת מנחת יצחק ח"ח (סי' כ"ז), ושו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו (סי' י"ז), ונשמת שבת (סי' קצ"ה) אינו נחשב לקשר של קיימא, ומותר לקושרו בשבת ולזורקו אח"כ בלא לפותחו. ולכאו' ה"ה בנ"ד. ואילו לדעת האול"צ (ח"ב פל"ו או' י"ט) אסור לקושרו, שנחשב לקשר של קיימא. ונראה שהמיקל בזה כדי שהאשפה לא תישפך מהשקית בדרך, יש לו על מי לסמוך. ואם ירצה יחמיר להתיר הקשר לפני זריקתו לאשפה, ותע"ב. ובמקומות שלוקחים האשפה לשריפה וכדו', א"ז קשר עולם.
לא בטעות. שמתי לב. אבל לא היה לי פנאי לכתוב הכל, אז כתבתי רק קטע, והשאר יעיינו שם.הרב @בנימין לוריא כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, חסר כמה משפטים שבטעות כבודו לא שם לב לכותבם, זה נמצא באזור האותיות המודגשות שבציטוט. אשמח אם תוכל להביא את הציטוט המלא, יישר כח!
החסרת רק 2 או 3 מילים... [ואת זה מה שאני צריך שיושלם לציטוט המלא..]לא בטעות. שמתי לב. אבל לא היה לי פנאי לכתוב הכל, אז כתבתי רק קטע, והשאר יעיינו שם.
אני לא חושב שהחסרתי כלום. הספר אינו לפני כרגע, אבל לא מסתבר שהחסרתי.החסרת רק 2 או 3 מילים... [ואת זה מה שאני צריך שיושלם לציטוט המלא..]
לא, כבודו בטעות החסיר.אני לא חושב שהחסרתי כלום. הספר אינו לפני כרגע, אבל לא מסתבר שהחסרתי.
כנראה חוסר ההבנה נובע מחמת הקטעים הקודמים בספר.
נכון. כתוב שם: "ולזורקו אח"כ בלא לפותחו. ודיברו על חיבור מזרק. ולכאו' ה"ה בנ"ד.הרב @בנימין לוריא כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, חסר כמה משפטים שבטעות כבודו לא שם לב לכותבם, זה נמצא באזור האותיות המודגשות שבציטוט. אשמח אם תוכל להביא את הציטוט המלא, יישר כח!
יישר כח!נכון. כתוב שם: "ולזורקו אח"כ בלא לפותחו. ודיברו על חיבור מזרק. ולכאו' ה"ה בנ"ד.