• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם צריך ברז מים פתוח בעת אמירת הזוהר בתשליך?

dvidcohen

Well-known member
התשליך מתחיל בחלק ארוך מהאידרא. לכאורה, זה הקדמה לתשליך [שאלה צדדית - אשמח אם מישהו יחכימנו מה עניינו עם התשליך], אם כן כשפותחים את הברז בעת התשליך לכאורה הדבר נצרך רק בעת אמירת ה"מי א-ל כמוך וגו'" - שזה גוף התשליך.
למישהו יש בזה ידיעה? [אני לא מתכוין ל'מה נהגו', אלא ידיעה הלכתית מאיזה פוסק שהתייחס לענין].

כשכתוב לעשות "תשליך" מול ים או גיגית או ברז וכו', הכוונה היא רק לג' הפסוקים שהם מה שנקרא "תשליך".
(זה בערך כמו מי שיאמר "פתח אליהו" ו"קרבנות" לא בבית הכנסת, שבוודאי לא נקרא שלא התפלל בבית הכנסת).
ממילא אין עניין לעשות זאת מול המים וק"ו שלא מול ברז פתוח. כנלענ"ד.
(ועי' בילקו"י ימי"נ מהד' תשע"ו עמ' שכ"ח-שכ"ט, ובאור לציון ח"ד עמ' מ"ג, וברמ"א סי' תקפ"ג ס"ב, ושעה"כ דף צ' ע"ב).

כשכתוב לעשות "תשליך" מול ים או גיגית או ברז וכו', הכוונה היא רק לג' הפסוקים שהם מה שנקרא "תשליך".
(זה בערך כמו מי שיאמר "פתח אליהו" ו"קרבנות" לא בבית הכנסת, שבוודאי לא נקרא שלא התפלל בבית הכנסת).
ממילא אין עניין לעשות זאת מול המים וק"ו שלא מול ברז פתוח. כנלענ"ד.
(ועי' בילקו"י ימי"נ מהד' תשע"ו עמ' שכ"ח-שכ"ט, ובאור לציון ח"ד עמ' מ"ג, וברמ"א סי' תקפ"ג ס"ב, ושעה"כ דף צ' ע"ב).
כך גם אני אמרתי מסברא, רק שמישהו אמר לי שכתוב בסתם בפוסקים לומר לפני נהר כו' את הנוסח, וזה כולל את האידרא.
אשמח לשמוע אם יש התייחסות מפורשת לזה בפוסקים.

כך גם אני אמרתי מסברא, רק שמישהו אמר לי שכתוב בסתם בפוסקים לומר לפני נהר כו' את הנוסח, וזה כולל את האידרא.
אשמח לשמוע אם יש התייחסות מפורשת לזה בפוסקים.
עי' במקורות שהבאתי. (לא כתבתי סתם מקורות שציינו אליהם, אלא פתחתי את הדברים בפנים...)

חזור
חלק עליון