האם ראוי שספרדי בן תורה יאכל פרינגלס

יש נידון אם תפו”א עולה על שלחן מלכים, והנך פרינגעלס מיוצרים מטחינת תפו”א.
אכן, הערוה"ש כ' לחדש שתפו"א אינם עולים על שולחן מלכים, ודבריו לא נתקבלו.
אבל גם לדעות שתפו"א עולה על שולחן מלכים, פרינגלס אינו עולה על שולחן מלכים, ולכן אין בו בעיה של בישו"ג.

הרב פנחסי בזמנו אמר לי שאת האדום אין שום חשש לאוכלו בלי חילוק אם הוא בן תורה או לא
אשמח למקור בספרו!
פשוט יכול להיות שהעניינים השתנו כיום!
אשמח למקור מרב ספרדי גדול מוכר כמו הראשל"צ וכדומה....

הוא בהכשר ou שאמר מרן שליט"א שזה הכשר מצוין לבני תורה לכתחילה, רק לא בחלבי.
אינני מבין מה כל הסיפור של אבקת חלב נוכרי למינהו, כל מי שלומד את הנושא קצת לעומק רואה שהסיבה היחידה להחמיר בגלל שהתקבל בזה חומרא במשך ה50 שנה האחרונות, ואין בו ממש, (יש 5 סיבות כמדומני להקל) אשמח אם אחד מכת"ר פה יאיר עיניי בזה.
ואף החזו"א שכביכול הדעה המחמירה עיין בכשרות בהלכה ובאגדה שהביא ראיה שאף בדעתו יש לפלפל עיי"ש.

נערך לאחרונה:
מרן שליט"א מזכיר את הפרינגלס בילקוט יוסף ברכות החדש חלק ב עמוד תשצא [עמוד 791] ולכאורה משם ראיה שאפשר לאכול
מזה שהביא מהי ברכתו בילקו"י אין להוכיח שום דבר, שכתב כן לצורך אלו שכן מקילים בזה (להזכירך, ילקו"י הינו לכ-ל עמ"י!), אך בני התורה המחמירים לא נוגעים בכעי"ז. ופשוט!

מזה שהביא מהי ברכתו בילקו"י אין להוכיח שום דבר, שכתב כן לצורך אלו שכן מקילים בזה (להזכירך, ילקו"י הינו לכ-ל עמ"י!), אך בני התורה המחמירים לא נוגעים בכעי"ז. ופשוט!
נשמח שתחכימנו מדוע בני התורה המחמירים לא נוגעים בזה

באדום אין כלל חלב
זה לא בטוח בכלל!!!! (כן שמעתי מהרב מאיר אליהו)
פרינגלס עולה על שולחן מלכים ?
תפוח אדמה עולה על שולחן מלכים וגם אם תבוא ותאמר שפרינגלס לא נקרא תפוח אדמה יש תמונה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אוכל פרינגלס במשרדו כך שעולה על שולחן מלכים

והשאלה שאני שאלתי האם יש עוד צדדים כמו: נאכל חי (הקמח של התפו"א) צירוף הדלקת האש וכדומה
עד עכשיו הייתי אוכל אבל מישהו אמר לי שבן תורה צריך להחמיר ולא לצרף צירופים משום שאפשר להגיע עם צירופים גם לאכילת חזיר! (בהלצה כמובן) ולכן נפשי בשאלתי האם מותר או אסור לבן תורה?

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון