כדמודה שכל הדיון זה בישול גויים.אני מדבר על הפרינגלס ללא החלב הנכרי (האדום) האם רשאי לכתחילה לאכול אותו?
אני רוצה הלכה למעשה!
מה שייך בישו"ג בזה? וכי זה עולה על שולחן מלכים?כדמודה שכל הדיון זה בישול גויים.
יש נידון אם תפו”א עולה על שלחן מלכים, והנך פרינגעלס מיוצרים מטחינת תפו”א.מה שייך בישו"ג בזה? וכי זה עולה על שולחן מלכים?
אכן, הערוה"ש כ' לחדש שתפו"א אינם עולים על שולחן מלכים, ודבריו לא נתקבלו.יש נידון אם תפו”א עולה על שלחן מלכים, והנך פרינגעלס מיוצרים מטחינת תפו”א.
אשמח למקור בספרו!הרב פנחסי בזמנו אמר לי שאת האדום אין שום חשש לאוכלו בלי חילוק אם הוא בן תורה או לא
זה העיון היחיד שצריך לעיין במאכל זה, האם יש בו בישולי גויים או לא. שום בעיה הלכתית אחרת.מה שייך בישו"ג בזה? וכי זה עולה על שולחן מלכים?
אינני מבין מה כל הסיפור של אבקת חלב נוכרי למינהו, כל מי שלומד את הנושא קצת לעומק רואה שהסיבה היחידה להחמיר בגלל שהתקבל בזה חומרא במשך ה50 שנה האחרונות, ואין בו ממש, (יש 5 סיבות כמדומני להקל) אשמח אם אחד מכת"ר פה יאיר עיניי בזה.הוא בהכשר ou שאמר מרן שליט"א שזה הכשר מצוין לבני תורה לכתחילה, רק לא בחלבי.
כנ''ל גם לי אמר כן פה אל פההרב פנחסי בזמנו אמר לי שאת האדום אין שום חשש לאוכלו בלי חילוק אם הוא בן תורה או לא
משום שכל אלו נעשים מקמח תפוחי אדמה ....שברכתו שהכל וכן ׳תפוצ׳יפס קידס׳ ואפרופו ודובנים שהכל עי"ש
מזה שהביא מהי ברכתו בילקו"י אין להוכיח שום דבר, שכתב כן לצורך אלו שכן מקילים בזה (להזכירך, ילקו"י הינו לכ-ל עמ"י!), אך בני התורה המחמירים לא נוגעים בכעי"ז. ופשוט!מרן שליט"א מזכיר את הפרינגלס בילקוט יוסף ברכות החדש חלק ב עמוד תשצא [עמוד 791] ולכאורה משם ראיה שאפשר לאכול
נשמח שתחכימנו מדוע בני התורה המחמירים לא נוגעים בזהמזה שהביא מהי ברכתו בילקו"י אין להוכיח שום דבר, שכתב כן לצורך אלו שכן מקילים בזה (להזכירך, ילקו"י הינו לכ-ל עמ"י!), אך בני התורה המחמירים לא נוגעים בכעי"ז. ופשוט!
פרינגלס=חלב עכו"ם / בישולי גוייםנשמח שתחכימנו מדוע בני התורה המחמירים לא נוגעים בזה
באדום אין כלל חלבפרינגלס=חלב עכו"ם
פרינגלס עולה על שולחן מלכים ?בישולי גויים
זה לא בטוח בכלל!!!! (כן שמעתי מהרב מאיר אליהו)באדום אין כלל חלב
תפוח אדמה עולה על שולחן מלכים וגם אם תבוא ותאמר שפרינגלס לא נקרא תפוח אדמה יש תמונה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אוכל פרינגלס במשרדו כך שעולה על שולחן מלכיםפרינגלס עולה על שולחן מלכים ?