גלעד יצחקוב
Active member
אתה רוצה להשתכנז בכבודכדי לא להשתכנז חלילה.
רק תדע שהמשתכנזים הם הכי סובלים כי מצד אחד הספרדים לא מקבלים אותם כי הם בוגדים
האשכנזים לא מקבלים אותם כי הם ספרדים
בקיצור משתכנז הוא מסכן
ועיין כאן המחשה יפה למה הוא מסכן
אתה רוצה להשתכנז בכבודכדי לא להשתכנז חלילה.
הכובע וחליפה זה גם מרן זיע"א שם וגם מרן שליט"א כך שמה תגיד שמרן משתכנז רח"ל
רבותיי, גולשים כאן מדאי...
תראו מה הכותרת ותראו לאן הגענו...
הייתי שמה והתביישתי נורא,אפילו לרב לא היה כוח כבר אליהם:
איני יודע למה אתה מתכוון בדיוק.למען האמת אני נכנס לפורום הזה יותר מלפורום שכן, ועד כמה שבפורום השכן אני לא מגיב לכל נושא שנפתח, אני לא מוצא את עצמי כאן לאחרונה בדיונים התורניים.
אני מרגיש שבשנה האחרונה פורום מורשת מרן השתנה, יותר מדי.
אולי זה בגלל שאני לא מצליח למצוא כאן את הדיונים האיכותיים החדשים, הרכב הפורום עדיין מבלבל אותי. אם מישהו יכול לקשר אותי לדיון התורני האחרון שנמשך כאן יותר מ-3 עמודים, אשמח.
זה לא נשמע כ"כ אמין,@גלעד יצחקוב לידיעתך, השבת אמר לי אחד מתלמידי הגר"ש בעדני ז"ל שדעתו היתה שאין לישבע בכתובה. והרב הנ"ל ז"ל למיטב ידיעתי אינו חשוד בהשתכנזות...
כן אני יודע שיש גם ספרדים שלא נשבעים שבועה לא בגלל אשתכנזות אלא שכך הם נהגו בחו"ל@גלעד יצחקוב לידיעתך, השבת אמר לי אחד מתלמידי הגר"ש בעדני ז"ל שדעתו היתה שאין לישבע בכתובה. והרב הנ"ל ז"ל למיטב ידיעתי אינו חשוד בהשתכנזות...
לא באתי לזלזל ב״רמת״ או ״כמות״ ה״תוכן״ שיש בפורום חלילה, אפשר למצוא כאן דיונים תורניים.איני יודע למה אתה מתכוון בדיוק.
בעבר כתבת שהסדר בפורום מבלבל אותך, עשינו שינוי, ואף שאלתי לדעתך אם זה בסדר, ולא קיבלתי תשובה.
ב"ה הפורום משתבח ועולה מיום ליום. יש כאן דיונים תורניים איכותיים, ורבים נהנים מהפורום עצה ותושיה.
יכול להיות שיש פה ושם פולמוסים שמקבלים מטבע הדברים יותר ביטוי, אבל ככה זה בכל פורום. כל נושא שיש בו ויכוח בין ציבורים גורר כאלו תגובות.
בעקבות בקשתך לקבל דיון תורני מעל 3 דפים, הלכתי ל"מה חדש" ומצאתי כמה וכמה כאלו, הלכתי גם למקום האחר שציינת, וגם לא מצאתי כאלו הרבה דיונים תורניים מעל 3 עמודים, אנחנו אולי "קצת" פחות מהם, למרות שהם עם משתמשים פי 4 מאיתנו (היות ואנחנו פונים לנישה מסויימת בציבור ולא לקהל החרדי הרחב).
הצלחתו של הפורום היא מסחררת!
ואני מודה לה' שזיכה אותנו להיות ממזכי הרבים בצורה כזו נפלאה.
רק תראה מייל שקיבלנו בסוף השבוע האחרון (מחקתי את השם היות ואיני יודע אם רצונו של הכותב שיהיה גלוי):
הצג קובץ מצורף 20143
אולי הכותרת מטעה, אבל הדיון הזה ישן מלפני שנתיים, אנחנו כבר לא במקום הזה ברוך ה'. דברים הנכתבים בפורום נידונים בבתי המדרש ברחבי העולם, וב"ה הוא הפך לאחד השופרות הגדולים למורשתו של מרן.
יש פה המוני ת"ח משכמם ומעלה, המשפעים בטובם על כל חברי הפורום! ועל כך תודתינו נתונה להם.
כה לחי!
כעת אני מבין... (בתגובתך לעיל לא היה מובן שזו כוונתך).לא באתי לזלזל ב״רמת״ או ״כמות״ ה״תוכן״ שיש בפורום חלילה, אפשר למצוא כאן דיונים תורניים.
הבעיה שלי שלרוב הם מסתכמים בהבאת דברי מרן או הראשל״צ, במקום להמשיך לפתח את הדיון. לקרוא לזה ״דיון תורני״ זה קשה ביותר.
בכל כולל לא תמצא דיון בין חברותות מסתיים בהבאת דעת האחרונים אלא בפלפול כל האחרונים האפשריים. אפילו אלו שלא פוסקים כמותם.
אמת, הפורום משתייך למורשת מרן, אך האם זה ״מורשת״ מרן לדון כך?
הארכתי בזה יותר בתגובתי הבאה:
(בחלק הראשון של ההודעה)הגדלת החברים בפורום 'מורשת מרן' - כמות מול איכות!
להעלות יותר נושאים תורניים. להגיב תגובות לעניין ולחשוב פעמיים לפני שכותבים תגובה, וכן לפני שפותחים נושא חדש שאינו בעניין תורני לגמרי. האמת הצדק איתך אני מרגיש כאן חצי באתר חדשותforum.moreshet-maran.com
גם בכולל אתה מביא את פסקי הראשל״צ ומרן זצוק״ל ואומר ״הקיפו את הסוגיא מכל צדדיה״?(ומי כמרן זיע"א ומרן שליט"א שמקיפים את הסוגיא מכל צדדיה).
אני ח״ו לא בעד אותם טענות. אני גם לא מסכים איתם.ולגבי מה שכתבת בדבריך במקו"א שהפנת אליהם, שאם מקשים על מרן צועקים שזה נגד מרן, אשכולות רבים בפורום מפריכים טענה זו, שאלות שנשאלים על מנת להבין, ולא לקנטר (כפי שהיו רבים בעבר ונצרכנו להוציאם מהפורום לצערינו), מקבלים פה במה ראויה, ונענים ע"י תלמידי החכמים דהכא.
אשמח שתביא דוגמאות לדבריך
כאן יש דוגמא נוספת. ואמנם, כפי שטוען הרב @לביא האשכולות הללו מועטים ביותר ומי שנתקל בפורום באקראי לא זה הדבר הראשון שהוא יראה.הדיון האחרון שהשתתפתי כאן בפורום
לא מובן מדברי כת''ר האם אנחנו לא במקום הזה ב''ה ומצפים להמשיך הלאה אל היעדים הבאים, או שאנחנו לא במקום הזה ולכן הכותרת כבר לא רלוונטית. האם הסיפא גרירא בתר רישא או הרישא בתר סיפא...אולי הכותרת מטעה, אבל הדיון הזה ישן מלפני שנתיים, אנחנו כבר לא במקום הזה ברוך ה'.
הנקודת הנחה שלך שכל אדם שני שהולך בדרכו של מרן צריך להיות חבר בפורום שגויה מיסודה, המקום צריך להיות מקום למי שמחפש פורום בדרכו של מרן.כאן יש דוגמא נוספת. ואמנם, כפי שטוען הרב @לביא האשכולות הללו מועטים ביותר ומי שנתקל בפורום באקראי לא זה הדבר הראשון שהוא יראה.
לא מובן מדברי כת''ר האם אנחנו לא במקום הזה ב''ה ומצפים להמשיך הלאה אל היעדים הבאים, או שאנחנו לא במקום הזה ולכן הכותרת כבר לא רלוונטית. האם הסיפא גרירא בתר רישא או הרישא בתר סיפא...
מכיוון שיש לי כמה סברות חזקות לומר כהצד השני, אתייחס אליו כאילו השבתם שזו כוונתם ואומר כי אני חושב שאתם טועים בדבר זה (אני מרשה לעצמי לומר זאת כאורח- אמנם אקווה שמעט יותר מרגע- אבל הרואה כל פגע, כזה שהמקומיים מתקשים לראותו. ב''ה איני שייך לשום מקום ואין לי שום אג'נדה פוליטית, אני סה''כ רובץ לי במשרדי הקט וזקוק להעביר את הזמן בשעות ארוכות של המתנה למליונים שיבואו... וזה גם נוגע לתחום עיסוקי, אז אתם מרוויחים ייעוץ בחינם...):
הציבור החרדי מונה כיום מעט יותר ממליון נפש. בהערכה גסה חצי מהם גברים, מתוכם חצי מעל גיל 18, ומתוך החצי הזה כשליש ההולכים בדרכו של מרן-הרי לנו מעל מאה אלף יהודים ת''ח במידה מסויימת (בכוונה לא נקטתי את הבדיקה של מצביעי ש''ס שהיא לכאורה יותר פשוטה, מפני שפלח ניכר מהם כידוע אינם יהודים... וחלקים גדולים אחרים שכן מוטב שלא יציגו כף רגלם בפורום, וגם אין חשש שיעשו כן כי יש להם דברים יותר מעניינים במכשיריהם הלא חסומים...) המהווים מאגר מצטרפים פוטנציאלי.
גם אם נצא מנקודת הנחה שאינכם חפצים לחייב כל חרדי ספרדי להצטרף לפורום... אלא השאיפה היא להפכו לבית מדרש מרכזי ומוכר בעולם התורני (כפי שאתם טוענים שכך הוא), הרי שהציפיה הסבירה היא לצרף לפחות כמחצית מכלל המאגר הקיים. ובכן, גם אם כל הניקים כאן פעילים מדי יום ושייכים כולם לאדם אחד הרי שעוד לא התחלנו לגרד את האחוז...
הסיבה לכך היא ללא ספק הבעיה שעליה מצביע הרב @לביא. זוהי רעה חולה בציבור הספרדי, צרות האופקים הזו והרצון להתכנס בתוך המשבצת הקטנה של הקהילה שלנו ולחשוב שחוץ מזה אין עוד אף אחד בעולם מותירה אותם מאחור כבר עשרות שנים, למרות שמצד גודלם ומצד עוד הרבה בחינות אחרות כבר יכלו מזמן ליטול חלקים נכבדים בהנהגת כלל הציבור החרדי. (לאשכנזים יש רעה חולה אחרת, הם תמיד אוהבים לראות בכל דבר מה לא בסדר, כל אחד עם הבעיות שלו...).
הנקודת הנחה שלך שכל אדם שני שהולך בדרכו של מרן צריך להיות חבר בפורום שגויה מיסודה, המקום צריך להיות מקום למי שמחפש פורום בדרכו של מרן.
צא וראה בפורום לתורה שהינו כללי ועל סקטוריאלי שהוא מונה 12,856 חברים, לפי דבריך גם אם נניח שכל ההולכים בדרכו של מרן זיע"א היו אמורים להדיר רגליהם משם, (דבר שבודאי אינו נכון, אני והרב @לביא והרב @לשמור ולעשות ועוד הרבה חברים כאן חברים גם שם), אז היה צריך להיות להם בערך 100 אלף חברים, כי הרי אין להם את הבעיה שהצבעת עליה.
יש לציין שאע״פ שאני מסכים ברמת העיקרון לנקודה ש״צריך לפתוח אופקים״, צריך למצוא את דרך האמצע ולא ללכת לצד הקיצון. שילוב של הרבה השקפות וקהילות אף פעם לא מטיב.צרות האופקים