זו לא משמעות אלא דברים מפורשים.כמשמעות
זו לא משמעות אלא דברים מפורשים.כמשמעות
איפה לא יוצא כלוםעכ"פ מקומו כאן.
שמעתי בשיעור מהגאון המופלג בעל כרם יהושע שליט"א:לפני כמה חודשים הייתי באיזה גמ"ח ל"ע, ובשעה שהמתנתי שמעתי שנים מאחינו בני אשכנז מדברים ביניהם, והאחד מספר לחברו שכעת הם עורכים כתבים של הגרח"ק זצ"ל, ובאחד המקומות ראו שמציין לאיזה ספר, והזכיר שם הספר אך שכחתי שמו, וחיפשו בכל הספרים בעלי שם זה, ובמאגרי מידע כאוצר החכמה וכדומה ולא מצאו לא מיניה ולא מקצתיה, ושאלו לבניו ולתלמידיו של הרב ז"ל ולא ידעו לפרש, עד שאמר להם נכדו הרב הוניגסברג "תעשו מה שהרב היה עושה", וכששאלו אותו מה כוונתו, אמר להם, שכמה וכמה פעמים כשנעלם לגרח"ק ז"ל איזה מקור, שלחו לברר המקור אצל הגרי"ח סופר שליט"א, והיה מראה לו המקור, וכן עשו ששאלו להגרי"ח וברגע כממריה אמר להם "כוונתו לספר פלוני שנדפס בסוף ספר פלוני בעמוד פלוני" ומדובר באיזה ספר נידח, ושם היה, והיה משתומם טובא.
כך שמעתי באוזני מבעל המעשה כשהיה מסל"ת לחברו.
גם אנכי הופתעתי ממנו בזה כמותך ממשאני יכול לציין שהוא בעל ענווה גדול בזמנו לפני כ15 שנה כמעט חזרתי מפגישה לשידוך זה היה בחודש אלול התפללתי ערבית באור הצפון ונסעתי הבייתה
לאחר התפילה ראיתי כמה אברכים מסתודדים סביב ת"ח אחד ומבקשים ברכות שאלתי מי אותו ת"ח ואמרו לי שזה הרב יעקב סופר נגשתי גם כן והצגתי את עצמי הרב בירך אותי בחמימות ובענווה גדולה ולבסוף אמר עכשיו אתה תאמר לי וכן למר הייתי ממש מןפתע שכזה צדיק מבקש ממני ברכה
גם בחלאקה של בני זה היה ואפ' שהיה ממש חולה ולא יכול היה לצאת מהבית.גם היחס שלו לילדים שבאים להתברך ממנו הוא יוצא מן הכלל, איך משתעשע עמם ומברכם ועל הדרך מחנכם לכיבוד אב ואם.
באמת הנהגה שאינה מצויה כ"כ.
פעם היה שבת והייתי במקום רחוק ושמעתי אותו מדבר ברוגע ושלווה וקולו נשמע למרחוק ולרגע שכחתי ששבת היום וסברתי שיש שם רמקולים.וכד הוינא טליא היתי שומע את שאגותיו מביתו עד לביתי..
המיוחד שהוא מדבר כאילו בא להתלהב מעצמו וכשהוא ממשיך אתה קולט שמרוב שהוא ענווה- הוא בטוח שלהתלהב מעצמו זה יכול להיות רק בדיחה.אני סיפרתי כמה וכמה פעמים שמה שתפס אותי בעיקר חוץ מגדלותו התורנית העצומה זו פשטותו וענוותנותו.
לי זכור שסיפרו שרופא פרטי צלצל אליו שהוא מחוסר חיסון ובמצב מסוכן מאחרים ולכן...וזה משום שהורה כן אחד מגדו''י ישראל בבני ברק.
יש לו, אבל זה לא מסודר בתמצית ובאריכות לקריאה כילקוט יוסף, אלא כמו אור לציון חלק א'.האם יש לו ספרי שו''ת בהלכה [יש לו המון ספרים אבל רציתי לשאול על שו''ת]
סיפור זה צ"ע, שש"ך מפורש יעלם מעיני הגרח"ק.שמעתי בשיעור מהגאון המופלג בעל כרם יהושע שליט"א:
תלמיד ישיבה הגיע לשאלה כלפי 'תיקו' שבש"ס:
האם יש כזה כלל שלגמרא היה ברור שאין ישוב ומיד אמרה 'תיקו' או שאין כזה כלל.
פנה אותו תלמיד ישיבה לצלצל אל רבו מכיתה ח' שהיה מחותן לשר התורה ר' חיים קנייבסקי.
רבו מכיתה ח' אמר שיעיין בדבר.
לאחר זמן מה צלצל אליו ואמר לו שעיין ולא מצא תשובה, פנה אל מחותנו ר' חיים ולא מצא תשובה, פנה אל יתר מחותניו וגם לא ידעו מענה, אך הוא יצלצל אל גאון ישראל רבי יעקב חיים סופר ונראה מה ישיב.
אחר זמן מה צלצל שוב הטלפון:
צלצלתי אל הגאון היח"ס והוא שלף לי ששאלה זו היא ש"ך מפורש והש"ך אומר שזהו כלל בש"ס שלא היה ניסיון ליישב כאשר הגמ' אמרה 'תיקו', אבל מצאתי מקומות בש"ס יוצאים מהכלל - כך השיב כעת הגאון ר' יעקב חיים... - אמר לו רבו מכיתה ח'.
אפשר שזה כתוב באגבסיפור זה צ"ע, שש"ך מפורש יעלם מעיני הגרח"א
"לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל הימנה"סיפור זה צ"ע, שש"ך מפורש יעלם מעיני הגרח"ק.
גם זה עדיין צ"ע.אפשר שזה כתוב באגב
נגיש לכל ירושלמי. לא לי."לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל הימנה"
ש"ס בבלי, ש"ס ירושלמי, רמב"ם ועוד כהנה וכהנה...
אז דילוג על איזה ש"ך לא הורס את המעמד הגדול הזה.
מכל מקום, אף המופתע יוכל לשאול את הגאון המופלג הכרם יהושע, הוא חי עימנו ברוך ה' ונגיש לכל...
שלוחו של אדם (בר סמכא) כלפיך...נגיש לכל ירושלמי. לא לי.
?מהרל''מ
וגם להוציא מחדש את שניים ומחצה מדפי הספרים שחיבר אביו הענק שליט"א בכריכה מהודרת ונאה יותר.שידבר על ליבו להוציא את כל חידושי אביו הגאון שליט''א
מסודרים על כל החומשים יש לו חידושים נפלאים ומקוריים ומתוקים מדבש ונופת צופים