• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

הכשר תנור אפייה לבשר וחלב

שלום רב,

בילקוט יוסף איסור והיתר (סימן פט סעיף פח) ובילקו"י פסח ב (סימן תנא עמוד שסה) כתב שכדי להכשיר התנור לענין 'תבשיל של אוכל' יש להמתין מעת לעת ולהסיק בחום הגבוה ביותר כשליש שעה. אבל 'במשקים כגון מרק וכיוצא' אין להתיר אלא א"כ היתה הקדרה מכוסה היטב.

השאלה מה ההגדרה של משקים לענין זה, והנפקא מינה כעת לענין עוגת גבינה הנפוצה בחג השבועות שהיא תערובת רכה ממש. ואם כי בילקו"י איסור והיתר שם התיר בזה 'עוגות הממולאים גבינה', שמא מיירי דווקא בעוגות ממולאים, ולא בעוגה הנ"ל שכולה בלילה רכה מאד.

תודה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון