• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הכשר תנור אפייה לבשר וחלב

שלום רב,

בילקוט יוסף איסור והיתר (סימן פט סעיף פח) ובילקו"י פסח ב (סימן תנא עמוד שסה) כתב שכדי להכשיר התנור לענין 'תבשיל של אוכל' יש להמתין מעת לעת ולהסיק בחום הגבוה ביותר כשליש שעה. אבל 'במשקים כגון מרק וכיוצא' אין להתיר אלא א"כ היתה הקדרה מכוסה היטב.

השאלה מה ההגדרה של משקים לענין זה, והנפקא מינה כעת לענין עוגת גבינה הנפוצה בחג השבועות שהיא תערובת רכה ממש. ואם כי בילקו"י איסור והיתר שם התיר בזה 'עוגות הממולאים גבינה', שמא מיירי דווקא בעוגות ממולאים, ולא בעוגה הנ"ל שכולה בלילה רכה מאד.

תודה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון