היכן ניתן להשיג?ספר שעכשיו יצא והחברותא שלי שמקורב לזה שכתבו הביא לי בדיוק.
מביא את כל פסיקות המשנ״ב בח״ג לצד מה שפסקו מרן הגר״ע והראשל״צ.
הצג קובץ מצורף 2073הצג קובץ מצורף 2071
מצ״ב מעט גם מהסכמת הראשל״צ.
שהוא מביא רק את דעת מרן והראשל״צומה התחדש בזה יותר מהתפארת
הרי בספר הזה אין בו משנ''ב
מכאן תלמד שהסכמה לא אומר שהוא מסכים עם הכל, רק מעין ״נתינת אישור״ שהדברים נעשו בדרכה של תורה.וגם איך הרב יצחק כתב בהסכמה על התפארת? אחרת היה אומר לתקן?
מנין לכבודו כן? אנכי לומד בתפארת והרבה פעמים מתכווץ ורע לי מכמה סיבות שלא מוצאות חן בעיני, ואין אני יודע אם יש עם מי לדברמרן הראש"ל יש לו ביקורת על תפארת דיבר כמה פעמים שהם מכיעים כפי ראות עיניהם גם נגד מרן זיע"א
מה הסיבות שלא מוצאות חן?מנין לכבודו כן? אנכי לומד בתפארת והרבה פעמים מתכווץ ורע לי מכמה סיבות שלא מוצאות חן בעיני, ואין אני יודע אם יש עם מי לדבר
מרן זצ״ל הביא הסכמה למנוחת אהבה, ואין ספר חזו״ע אחד שלא הזכיר אותו והשיג עליו.ובפרט שמורנו אור עיננו חכם יצחק נתן להם את הסכמותיו, ומי אנחנו שנערער על דעתו
היכן ניתן להשיג את המשנה ברורה הנ"ל ומי הוציאו?משנ"ב תפארת זה התחלה יפה, אבל חסר שם הרבה וסתם מצטטים דברים שמובאים ברב עובדיה בשם ספרי האחרונים היותר קדומים וגם דברים שאינם בהכרח חולקים על המשנ"ב, לדידי הכי טוב שיש עד עכשיו זה משנ"ב עמודי הוראה יורד היטב לעומק דברי מרן זצ"ל [וגם מזכיר את שיטת הבא"ח כה"ח ואול"צ], רק חבל שעדיין לא יצא על שבת.
בשער כתוב [הרב] ליאור בצלאל דהן.היכן ניתן להשיג את המשנה ברורה הנ"ל ומי הוציאו?
בהסכמה מרן הראשל"צ כותב על הבמבה? אם כן, יש אפשרות להעלות את זה לפה?הרב יצחק כתב בהסכמה על התפארת
וכמו שכתב מרן הראש"ל שליט"א בעצמו בספרו שלחן המערכת ערך הסכמה.מכאן תלמד שהסכמה לא אומר שהוא מסכים עם הכל, רק מעין ״נתינת אישור״ שהדברים נעשו בדרכה של תורה.
והכוונה היא כנראה (כי לא ראיתי/שמעתי אותו אומר זאת בעצמי) כי מביאים דעת מרן בראשונה ואז כותבים אבל הכה״ח והבא״ח וכו׳ פוסקים אחרת (דוגמה בעלמא), והמתבונן חושב שמרן הגר״ע היא דעה יחידאה. אני לא יודע זאת מדוגמאות בספר אבל כי אמר פעם כך בשיעור, ויכול להיות שעל מקרים כאלו הוא מדבר.
מי הוציא את משנ"ב עמודי הוראה? לא שמעתי עליו בלתי כעת.משנ"ב תפארת זה התחלה יפה, אבל חסר שם הרבה וסתם מצטטים דברים שמובאים ברב עובדיה בשם ספרי האחרונים היותר קדומים וגם דברים שאינם בהכרח חולקים על המשנ"ב, לדידי הכי טוב שיש עד עכשיו זה משנ"ב עמודי הוראה יורד היטב לעומק דברי מרן זצ"ל [וגם מזכיר את שיטת הבא"ח כה"ח ואול"צ], רק חבל שעדיין לא יצא על שבת.