• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הליכות עולם בראשית שנה א' אות ג'

עמית26

New member
התחלתי ללמוד בספר הנפלא של הרב הליכות עולם, ראיתי בהלכה הראשונה של הרב שם "הרהמ"ח" נמשך אחר מ"ש החיד"א בקשר גודל (סי' ב אות ג) וכו"

השאלה שלי, איך הרב ידע שהבן איש חי הלך אחרי הרב החידא בעניין הזה? כי עד כמה שאני יודע(ואני לא כזה יודע, לומד מתחיל...) לבן איש חי אין מקורות לדבריו כמו שיש למשל במשנה ברורה
אפשר להגיד שהרב הניח שהבן איש חי הלך לשיטת החידא? ובמידה ובאמת זו הנחה,איך הרב ידע שכך בוודאות? אולי הבן איש חי מבסס שיטתו על דעת פוסק אחר?

רואים זאת לפי מהלך הדברים, רבינו הרי"ח הטוב לא המציא ח"ו תורה משלו, ואם רואים חידוש כל שהוא והוא כבר נמצא בקדמונים, בפרט בספרי החיד"א זיע"א שהוא אחד מרבותינו העיקריים, מסתמא הלך בדרכו.
ואגב אוסיף, שיש הרבה מאוד מקומות שהבא"ח מעתיק אות באות משלחן ערוך הרב ולא מציין זאת. ידיעה זו לפעמים מסבירה סיגנון כתיבה שלפעמים אינו של הבא"ח וממילא לא כ"כ מבינים את הכוונה. ודוק.

רואים זאת לפי מהלך הדברים, רבינו הרי"ח הטוב לא המציא ח"ו תורה משלו, ואם רואים חידוש כל שהוא והוא כבר נמצא בקדמונים, בפרט בספרי החיד"א זיע"א שהוא אחד מרבותינו העיקריים, מסתמא הלך בדרכו.
ואגב אוסיף, שיש הרבה מאוד מקומות שהבא"ח מעתיק אות באות משלחן ערוך הרב ולא מציין זאת. ידיעה זו לפעמים מסבירה סיגנון כתיבה שלפעמים אינו של הבא"ח וממילא לא כ"כ מבינים את הכוונה. ודוק.
ודאי שהוא מסתמך על קדמונים ולא המציא תורה חדשה, אבל אולי הוא סובר כדעת קדמון אחר(ואותו קדמון לא הסתמך בשיטתו על שו"ת הגנת ורדים) וממילא אי אפשר להוכיח שהוא טעה בדרך משום שלא ראה שהגנת ורדים כתב דווקא שנסתבכו לאחר עשייתן?

חזור
חלק עליון