• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

הלכות בישול- בישול בגבינה צהובה

בן יוסף

Active member
האם ידוע למשהו אם יש איסור בישול בגבינה צהובה בשבת, ראיתי בקיצור חזו"ע שהביאו הערה בגליון של מרן זצ"ל שכ' שאין בישול בחמאה כיון שעבר פיסטור יעוי''ש אך ויש לעיי' שהרי יש מח' ראשונים אם בישול במשקים זה דווקא המעלה רתיחות ובפיסטור זה לא מגיע לכך וכמו שהעיר בזה בהלכה ברורה ושם כ' שיש להחמיר בזה יעוי"ש, ולכן נפשי בשאלתי אם אפשר לסמוך על הערה של מרן זצ"ל שם, שידוע שמרן הראש"ל פקפק בכמה מקומות על מה שפירסמו דברים של מרן זצ"ל בלי להתייעץ.
אמשח אם יש למשהו מקורות או ידיע בנושא
 
אנכי העליתי בכתבי מימי חורפי שאין בזה שום חשש בישול
והסיבה מחמת שכעת הגבינה צהובה מוצקת דינה כדין יבש
ובחמאה הוצרך לטעם שמפוסטרת כיון שהיא קצת נוזלית
ולכן מותר להכין טוסט בשבת [אחר בדיקת המרכיבים הנוספים]
 
זה שהיא עכשיו יבש זה לא סיבה להתיר וכי מותר לבשל דברים יבשים בשבת, ההיתר מתחיל רק אם נדון אותה כמובשלת וזה יכול להיות מחמת הפיסטור.
וכאן באה השאלה האם צריך לחוש לשיטות הראשונים דס"ל דלא חשיב בישול אלא"כ מעלה רתיחות וכמ"ש הגרד"י בהלכה ברורה, ויש עוד חששות בדבר לכן בקשתי אם יש למשהות תשובה ממרן הראשל"צ בדבר או ידעות בנושא
 
אנכי העליתי בכתבי מימי חורפי שאין בזה שום חשש בישול
והסיבה מחמת שכעת הגבינה צהובה מוצקת דינה כדין יבש
ובחמאה הוצרך לטעם שמפוסטרת כיון שהיא קצת נוזלית
ולכן מותר להכין טוסט בשבת [אחר בדיקת המרכיבים הנוספים]
הכל מפוסטר?
הבנתי שבגבינה צהובה לא הכל מפוסטר
 
חזור
חלק עליון