• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

המבחן באיסור והיתר מועד אייר תשפ''ו היה קשה בכמה רמות מהרגיל; נבחנים התקוממו באמצע המבחן בטענה שהמבחן נועד להכשיל את הנבחנים

תסבירו לי מעיקרא מאי קסבר???

בשביל מה להיבחן במבחנים האלו, אין אפי' אחד שמאמין שהמבחנים האלו יעזרו לו לקבל משרה כל שהיא ...

תמצאו את המחייב הטוב עבורכם,
אם זה 'דרשו' על מגוון מסלוליו, אם זה 'מפעל הש"ס',
אם זה שהכולל ישיג תורם במיוחד למבחנים,
וכל כה"ג,
מה חושבים כל העשרת אלפים ויותר שמשקיעים מזמנם ומרצם להגיע למקום המיועד לעבור את ההשפלה הזו להיבחן כאילו אתה ילד קטן שבטוח מעתיק ......
(נבחנתי שם פעם אחת ....)

אחה"מ, יש להקים קול זעקה ומחאה על כך שניגשו נשים לבחינות על חופה וקידושין יחד עם כלל האברכים, 'עם טור בית יוסף ביד', ואין פוצה פה ומצפצף מצד הנבחנים ומצד הבוחנים
הנשים נבחנות במשרד הדתות. לא בבנייני האומה. לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה

אגב לפי הדיווחים האחרונים מתוך שש הנשים שנרשמו למבחן רק שלוש נגשו למבחן בסופו של דבר כך שזה כמעט בגדר סערה בכוס מים
ככה זה תמיד בכל הסערות והפרצות שיש בנושאים כמו אלה ואין כל חדש.
אבל הבעיה היא שזה מתחיל בכוס מים ולאט לאט מנרמלים את זה.

הנשים נבחנות במשרד הדתות. לא בבנייני האומה. לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה
טוב יעשה כבודו אם יבדוק קודם, הביאו כאן (באשכול 'מבחני הרבנות חוזרים') מכתב לאישה שמוזמנת לבחינה על נידה בבנייני האומה ככולם

ומי שסיפר לי זה חבר שנבחן על חו"ק, שראה אישה עם קוקו וטוב"י בידה, לתפארת הרבנות הראשית לישראל...

טוב יעשה כבודו אם יבדוק קודם, הביאו כאן (באשכול 'מבחני הרבנות חוזרים') מכתב לאישה שמוזמנת לבחינה על נידה בבנייני האומה ככולם

ומי שסיפר לי זה חבר שנבחן על חו"ק, שראה אישה עם קוקו וטוב"י בידה, לתפארת הרבנות הראשית לישראל...
אותה אשה, הרבנית שרה סגל שמה, כמו גם הנשים האחרות, קיבלו עדכון שהבחינה תיערך ברחוב כנפי נשרים במשרד לשירותי דת ולא בבנייני האומה. (אגב, היא עצמה בחרה לא להגיע לבחינה בטענה שאם הבחינה נערכת במקום אחר זה מהווה פגיעה בשוויון).

תמסור לחבר שלך שנשים תמיד הסתובבו באיזורי הבחינה ואף בתוך הכיתות, כשהן משמשות בתפקידי השגחה/ניהול מטעם הרבנות... תשאל אותו אם הוא מעדיף שהן תנהלנה את הבחינות או שהן רק תסתובבנה עם טוב''י.

בכל מקרה, לא נערכה בחינה בבנייני האומה לנשים.

רק שתדעו שגם במשרד לשירותי דת היה בלאגן גדול
3 הנשים שהגיעו קבלו את המבחן ב15:00...
וגם זאת רק בגלל שאביטל אנגלברג (מובילת העתירה המקורית שלא נגשה לבחינות בגלל שמזמן העתירה המקורית חלף כמעט עשור) עתרה לבג''ץ, בשבתו כגננת, שהורה לרבנות להשיב עד השעה 15:00 למה הנשים לא מקבלות את המבחן. הרבנות הביאה את השאלונים בשעה 15:00 והשיבה לבג''ץ שהיא כבר הביאה את השאלונים לנשים.

וכן גם אני הייתיי שם
ולא ראיתי אשה נבחנת ובכל ערוצים הלא כשרים רואים אותם בבבנין הרבנות

רק שתדעו שגם במשרד לשירותי דת היה בלאגן גדול
3 הנשים שהגיעו קבלו את המבחן ב15:00...
וגם זאת רק בגלל שאביטל אנגלברג (מובילת העתירה המקורית שלא נגשה לבחינות בגלל שמזמן העתירה המקורית חלף כמעט עשור) עתרה לבג''ץ, בשבתו כגננת, שהורה לרבנות להשיב עד השעה 15:00 למה הנשים לא מקבלות את המבחן. הרבנות הביאה את השאלונים בשעה 15:00 והשיבה לבג''ץ שהיא כבר הביאה את השאלונים לנשים.
לפי הדיווחים שראיתי הרבנות הוציאה את המבחנים אחרי שהנשים כבר עזבו את המקום (לא דווח אם חזרו אח''כ)
1777397384961.webp

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון