• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הרבו תפילה עבור הגר"מ מאזוז שליט"א

עזוב מה העניין?! למה זה טוב?!
במקום זה תשמע רעיון חמוד ששמעתי ממנו:
כתוב "ישועת ה' כהרף עין", כשאדם אומר לעיניו הרף! הוא שומר על העינים שלו יכול להתפלל לישועת ה' ותפילתו תתקבל!!!
שיהיה לרפו"ש אכי"ר.
חזק וברוך
יישר כוחך
קדימה תביאו עוד חידושים בשם מרן שליט"א
וכך בעז"ה תבוא הגאולה שכל האומר דבר בשם אומרו וגו'

כתוב "ישועת ה' כהרף עין", כשאדם אומר לעיניו הרף! הוא שומר על העינים שלו יכול להתפלל לישועת ה' ותפילתו תתקבל!!!
שיהיה לרפו"ש אכי"ר.
עוד עפ"י מ"ש ג' דברים באים בהיסח הדעת וכו' משיח וכו' [סנהד' צז]
ועוד עפ"י מ"ש במגילה ר' מאיר כתב מגילה וכו' עפעפיך יישרו וכו'
ועוד ת"ח שמנדדין שינה מעיניהם וידוע שהעייפות ניכרת בעיניים, וזכות לימוד בשעות כאלה יעמוד לרב לרפו"ש ויקויים בו התעיף עיניך בו [חולי] ואיננו אמן ואמן

פעם שמעתי אותו אומר מתוך כאב:
חושבים שאני בעד המדינה, שאני ציוני, אבל זה לא נכון! אני בעד המדינה כי כאן יש אפשרות ללומדי התורה ללמוד, אם המדינה מחזיקה את לומדי התורה - אז אני בעד המדינה, כי כאן יש ריבוי לומדי תורה גדול, אבל אם המדינה לא מחזיקה את לומדי התורה - מה היא שווה?! לא צריך אותה בכלל...

פעם שמעתי אותו אומר מתוך כאב:
חושבים שאני בעד המדינה, שאני ציוני, אבל זה לא נכון! אני בעד המדינה כי כאן יש אפשרות ללומדי התורה ללמוד, אם המדינה מחזיקה את לומדי התורה - אז אני בעד המדינה, כי כאן יש ריבוי לומדי תורה גדול, אבל אם המדינה לא מחזיקה את לומדי התורה - מה היא שווה?! לא צריך אותה בכלל...
עיין כאן ובדיבור שלפניו

ספר תורה שרוי בצער: הראשון לציון ורבה של ירושלים הגאון רבי שלמה משה עמאר שליט"א יוצא הערב בקריאה קדושה ודחופה לכל עם ישראל להתפלל ולהעתיר בתפילה לרפואתו השלימה של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א
קריאת הקודש מפי הראשון לציון ורבה של ירושלים הגאון רבי שלמה משה עמאר שליט"א:

"אני פונה בזה לכל אחינו בית ישראל בקריאה קדושה ונרגשת, להתפלל ולהתחנן לפני ה' בכל ליבנו ונפשנו ורוחנו, שייתן רפואה שלמה לגדול דורנו מרן ראש הישיבה רבנו מאיר מאזוז שה' יאריך ימיו ושנותיו בטוב ובנעימים. אנא אל נא רפא נא לו. אנא אל נא רפא נא לו. רפואה שלימה לרמ"ח ושס"ה גידיו ותש"ו עצמותיו. בזכות התפילה שהתפלל משה רבנו על מרים אחותו ואמר: "אל נא רפא נא לה", כל מה שאמר וייחד וצירף וכיון יעמדו לרבנו מאיר מאזוז בן כמסאנה ויתרפא ויתחזק והייתה לו שמחת עולם".

"אנחנו מתחננים לפני ה', שיציל את הדור הזה שלא יתייתם מגדול דורנו. אין לנו על מי להישען, אין לנו מי יורה דעה ומי יבין שמועה כמו מרן ראש הישיבה".

"חובה מוטלת על כל יהודי, ובפרט על תלמידי החכמים בני ה', להתפלל ולבכות ולהתחנן ולתת צדקות עבור רבנו מאיר מאזוז בן כמסאנה שיתרפא ויתחזק והייתה לו שמחת עולם".

"ה' יזכה אותו לקבל פני משיח צדקנו מתוך בריאות איתנה ונהורה מעליא בסיעתא דשמייא ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות, ויהיה רפואה שלמה לכל הפצועים חיילים ואזרחים, ורפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל. ונתבשר בשורות טובות מארבעה כנפות הארץ, ונאמר אמן".​

מרן הראש"ל רבינו הגר"ד יוסף שליט"א הוציא הקלטה להעתיר בתפילה לרפואותו​

דבריו של הראש"ל הגר"ד יוסף שליט"א:

"אני קורא לכל אחינו בני ישראל להתפלל ולהעתיר לרחמי שמים על מורנו ורבנו מרן פאר הדור רבי מאיר מאזוז שליט"א. צריכים להתפלל, הוא נמצא בחולשה גדולה. להתפלל שהקב"ה ירפא אותו, ויחזק אותו, שימשיך להפיץ מעיינותיו להגדיל תורה ולהאדירה".

"רבי מאיר נסים בן כמסאנה. אל נא רפא נא לו. אל נא רפא נא לו. אל נא רפא נא לו. בעזרת ה' רבים צריכים לו להחלימו ולרפואתו בעזרת ה'. ויזכה להמשיך להפיץ מעיינותיו חוצה להגדיל תורה ולהאדירה בבריאות טובה. אמן כן יהי רצון".​

מתוך הצאט הרשמי:
הודעה מטעם ביתו של מרן ראש הישיבה רבנו הגר״מ מאזוז שליט״א:
לאור חולשתו ומצבו הרפואי של מרן ראש הישיבה שליט"א, מרן יעבור הבוקר סדרת בדיקות.
הציבור נקרא להמשיך להעתיר ולהרבות בתפילה לרפואתו השלימה של רבנו מאיר נסים בן כמסאנה שליט״א

"אנחנו מתחננים לפני ה', שיציל את הדור הזה שלא יתייתם מגדול דורנו. אין לנו על מי להישען, אין לנו מי יורה דעה ומי יבין שמועה כמו מרן ראש הישיבה".
בעזרת ה' רבים צריכים לו להחלימו ולרפואתו בעזרת ה'. ויזכה להמשיך להפיץ מעיינותיו חוצה
משמע שהמצב חמור
אבל מעידכון שקיבלתי המצב מעט השתפר מאתמול

זקן חברי מועצת חכמי התורה מרן הגר"מ מאיה שליט"א
יוצא בקריאה לציבור להתפלל מעומק הלב לרפואתו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א וקורא "שכל אחד יקבל על עצמו קבלה טובה ושיתן סכום כסף לצדקה לרפואתו השלימה, שבעזרת ה' יתרפא מהר וישוב לאיתנו הראשון"

רבי מאיר נסים בן כמסאנה שליט״א

הסיפור מורכב | מדבריו של הרב ששון טרבלסי דובר ביתו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א, אצל יקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית 'שמונה אפס אפס' ברדיו 'קול ברמה' הבוקר, בעדכון על מצבו של ראש הישיבה:

"מרן ראש הישיבה שליט"א נמצא בהכרה, ומאושפז בבית הרפואה. מרן שליט"א פונה בעקבות חולשה כללית מתמשכת, ובבית הרפואה לא מרפים בכל בדיקה אפשרית. אמש עלו ממצאים לא חיוביים ומדאיגים בבדיקה שעבר מרן ראש הישיבה שליט"א, והבוקר ערכו למרן בדיקה מקיפה".

"כאמור, הבוקר בשעה שמונה מרן ראש הישיבה שליט"א הוכנס לבדיקה מקיפה נוספת, ואנו מצפים ומתפללים לתוצאות טובות יותר. הסיפור הוא מורכב עם נתונים לא חיוביים, ואנו ממתינים לתוצאות סופיות וחיוביות בעז"ה".

"ניתן לספר כי במהלך השבוע הצטברו למרן שליט"א מים בריאות, אולם הרופאים הצליחו להתגבר על זה. אך זה נתון שהוא לא חיובי".

"דבר נוסף, כאשר מרן ראש הישיבה שליט"א פונה לבית הרפואה בתחילת השבוע, ממש ביציאתו, הוא פנה לבתו הרבנית כהן (שאיתו בבית ומטפלת בו) וביקש ממנה ואמר לה: 'אני חלש, תגידי לילדים שיקראו תהילים לרפואתי', מרן ממש ביקש שתינוקות של בית רבן יקראו תהלים לרפואתו. וגם אתמול בערב מרן פנה ואמר 'תגידו לציבור שיתפללו עלי'".

"אמש נערכו במקומות רבים תפילות לרפואתו ולבריאותו השלימה, והציבור כולו נקרא להתפלל לרפואתו והחלמתו השלימה של מרן ראש הישיבה הגאון הרב מאיר נסים בן כמסאנה מאזוז. כמו כן, אמש גם התקיימה תפילה מרכזית בבית מדרשו ברחוב הרב עוזיאל בבני ברק, וכן הבוקר התקיימה תפילה על קברו של להבה"ח מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל בירושלים".​

נערך לאחרונה:
הסיפור מורכב | מדבריו של הרב ששון טרבלסי דובר ביתו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז שליט"א, אצל יקי אדמקר וישראל כהן בתוכנית 'שמונה אפס אפס' ברדיו 'קול ברמה' הבוקר, בעדכון על מצבו של ראש הישיבה:

"מרן ראש הישיבה שליט"א נמצא בהכרה, ומאושפז בבית הרפואה. מרן שליט"א פונה בעקבות חולשה כללית מתמשכת, ובבית הרפואה לא מרפים בכל בדיקה אפשרית. אמש עלו ממצאים לא חיוביים ומדאיגים בבדיקה שעבר מרן ראש הישיבה שליט"א, והבוקר ערכו למרן בדיקה מקיפה".

"כאמור, הבוקר בשעה שמונה מרן ראש הישיבה שליט"א הוכנס לבדיקה מקיפה נוספת, ואנו מצפים ומתפללים לתוצאות טובות יותר. הסיפור הוא מורכב עם נתונים לא חיוביים, ואנו ממתינים לתוצאות סופיות וחיוביות בעז"ה".

"ניתן לספר כי במהלך השבוע הצטברו למרן שליט"א מים בריאות, אולם הרופאים הצליחו להתגבר על זה. אך זה נתון שהוא לא חיובי".

"דבר נוסף, כשאר מרן ראש הישיבה שליט"א פונה לבית הרפואה בתחילת השבוע, ממש ביציאתו, הוא פנה לבתו הרבנית כהן (שאיתו בבית ומטפלת בו) וביקש ממנה ואמר לה: 'אני חלש, תגידי לילדים שיקראו תהילים לרפואתי', מרן ממש ביקש שתינוקות של בית רבן יקראו תהלים לרפואתו. וגם אתמול בערב מרן פנה ואמר 'תגידו לציבור שיתפללו עלי'".

"אמש נערכו במקומות רבים תפילות לרפואתו ולבריאותו השלימה, והציבור כולו נקרא להתפלל לרפואתו והחלמתו השלימה של מרן ראש הישיבה הגאון הרב מאיר נסים בן כמסאנה מאזוז. כמו כן, אמש גם התקיימה תפילה מרכזית בבית מדרשו ברחוב הרב עוזיאל בבני ברק, וכן הבוקר התקיימה תפילה על קברו של להבה"ח מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל בירושלים".​
הוא לא סיפר מה באמת קרא...

חזור
חלק עליון