מה מפריע? טלית על הראש מפריע?! חידוש אצלי!תלוי, אם זה מפריע לכוון בתפילה...
מה מפריע? טלית על הראש מפריע?! חידוש אצלי!תלוי, אם זה מפריע לכוון בתפילה...
זכורני שכך ראיתי בתשובה בילקוט יוסף (איני זוכר היכן)מה מפריע? טלית על הראש מפריע?! חידוש אצלי!
תלוי, אם זה מפריע לכוון בתפילה...
אכן. אני לא ראייה ואין מה ללמוד ממני, כי מי אני?מה מפריע? טלית על הראש מפריע?! חידוש אצלי!
בילקו"י כתב שמרן זצ"ל לרוב לא היה מניח הטלית על הראש כי זה מפריע. גם לי זה מפריע, או משום החום, או משום שהוא מושך את הראש אחורה או מסתיר קצת. ובקיצור, מתעסקים בטלית ולא בתפילה.מה מפריע? טלית על הראש מפריע?! חידוש אצלי!
זכורני שכך ראיתי בתשובה בילקוט יוסף (איני זוכר היכן)
אכן. אני לא ראייה ואין מה ללמוד ממני, כי מי אני?
אבל לי זה מציק מאוד ואני מעדיף להרגיש הקלה על הראש ולהתפלל מעומק הלב.
אז אם המטרה של תוספת יראת שמים או כוונה בלהשים את הטלית על הראש גורם ההיפך מה הרווחנו?
דוגמא כך:
אדם שמתחיל להתחזק ואומר לך שלא זוכר את כוונת שמע ישראל בע"פ. מה תאמר לו? לסגור עיניים בשביל הכוונה וכן בשביל למסור עצמו למיתה שסומא חשוב כמת? או להשאיר את עיניו פתוחות ולכוון מהסידור את הכונות?
קיבלתי.בילקו"י כתב שמרן זצ"ל לרוב לא היה מניח הטלית על הראש כי זה מפריע. גם לי זה מפריע, או משום החום, או משום שהוא מושך את הראש אחורה או מסתיר קצת. ובקיצור, מתעסקים בטלית ולא בתפילה.
מי שמרגיש שנוח לו ולא שם לב לזה כלל, אדרבה מצוה חשובה כש"כ הפוסקים שמביא ליראת שמים
גם מר"ן זצ"ל לא היה מכסה את ראשו כלל במשך שנים, רק בתקופה האחרונה כיסה את ראשו.לא נהגו לכסות ראשם בטלית בעת אמירת קריאת שמע?
גם מרן זצ"ל התפלל בחול המועד עם מגבעת על ראשו בשחרית.גם מר"ן זצ"ל לא היה מכסה את ראשו כלל במשך שנים, רק בתקופה האחרונה כיפה את ראשו.
דרך אגב הראשל"צ בחול המועד התפלל עם מגבעת על ראשו בשחרית.
גם בשבת זכור לי וידוע שמתפלל כך.דרך אגב הראשל"צ בחול המועד התפלל עם מגבעת על ראשו בשחרית.
וכן שמעתי מהגאון ר' דוד יוסף שליט"אבילקו"י כתב שמרן זצ"ל לרוב לא היה מניח הטלית על הראש כי זה מפריע. גם לי זה מפריע, או משום החום, או משום שהוא מושך את הראש אחורה או מסתיר קצת. ובקיצור, מתעסקים בטלית ולא בתפילה.
מי שמרגיש שנוח לו ולא שם לב לזה כלל, אדרבה מצוה חשובה כש"כ הפוסקים שמביא ליראת שמים
איפה היה? מגדל העמק? אגב, חשבתי שניפגש היום :)תמונה טריה טריה מהתנור
מרן רשכבה"ג חכם יצחק בניחום אבלים אצל הגאון רבי יצחק אנג'ל [חמיו של הגאון הרי יהודה שליט"א] על פטירת בנו בקיצור ימים ושנים
הצג קובץ מצורף 8830
מוכרחים לומר שהרב פרי איטר יד ומניח תפילין בימין, וזה חידוש שגם איטר צריך להניח יד ימין דעלמא על עיניובתמונה השנייה משמאל, זהו מרן שליט"א או הרב שי פרי עושה שמע ישראל?... כי פלא, תפילין מונחות ביד ימין? גם לפי מרן זיע"א בשו"ת יביע אומר ח"י סי' א אם כותב בשני ידיו (ורואים שכותב ביד ימין, כמו שרואים בתמונה ליד) צריך להניח ביד שמאל...
לא הבנתי אפילו מילה אחת במשפט הזה... (מבין ארמית, אבל את עצם המשפט)...וזה חידוש שגם איטר צריך להניח יד ימין דעלמא על עיניו
חשבתי שרק עלי משפיעות נסיעות...לא הבנתי אפילו מילה אחת במשפט הזה... (מבין ארמית, אבל את עצם המשפט)...