יצחק משען
Well-known member
חיפשתי את מילים פרשת הממזריםמה המילים שחיפשת?
או שתפנה למקור אחד שמקיף את הנושא טוב
וכן דרוקמן {כי אין אני יודע מה שמו}
חיפשתי את מילים פרשת הממזריםמה המילים שחיפשת?
או שתפנה למקור אחד שמקיף את הנושא טוב
מחיפוש קל עולה שמרוב עוצמתה של פרשת הממזרים, שחכנו מגיור הלן זיידמן.חיפשתי את מילים פרשת הממזרים
לא רציני עם כל הכבוד לקדוש הרב איתן הינקין ה' יקום דמו ברור כשמש הדבר שהרי הרב גורן עם כל הכבוד מבחינתו היה לו עניין ללכת על ההיתר בכל מחיר ואתה לא מתייחס לכך שאפילו הרב האשכנזי התנגד לו וחוץ מזה קראתי את הקובץ שלוזה ממש עיוות המציאות.
בתחילה כל הגדולים מכל הפלגים יצאו נגדו. אח"כ קיבל תמיכה מזערית מכמה מרבני המזרחי.
תוכל לראות את כל ההיסטוריה בזה בקובץ "אסיף" (שנתון איגוד ישיבות ההסדר, חלק א' עמ' 329 והלא') במאמרו המרתק של החוקר התורני הרב איתם הנקין הי"ד, "זה פאליטיק לא הלכה".
אני בכוונה מפנה אותך לקובץ של המזרחי, ושהכותב בו גם הוא ג"כ מהמזרחי, כך שאין שם ענין לאף אחד לסלף את העובדות לכיון החרדים.
ותראה שהמחאות נגדו היו מגדול"י מכל הזרמים. הן מהקנאים והן מהמתונים (אף אלו שלא שמענו את קולם במחאות אחרות). כשלצידו לא ניצבה אף דמות תורנית העומדת במשקל מול המתנגדים.
חבל שאתה שוגה בהבנת הנקרא. (אם היית רואה דברי באו כתגובה נגד דברי מתניה)לא רציני עם כל הכבוד לקדוש הרב איתן הינקין ה' יקום דמו ברור כשמש הדבר שהרי הרב גורן עם כל הכבוד מבחינתו היה לו עניין ללכת על ההיתר בכל מחיר ואתה לא מתייחס לכך שאפילו הרב האשכנזי התנגד לו וחוץ מזה קראתי את הקובץ שלו
מה לא מובן אחרי שאפילו הגאון רבי שלמה זלמן אוירבך זצ"ל חתם נגדו אחרי שנפסק בבי"ד של המדינה מה שנפסק מה פיתאום לנסות להיתעקש
סליחה מחילה מכבודך
אני מכבד את הרב גורן אני לא משמיץ אותו אבל ברור כשמש שעל דברים כמו גיוס בנות הוא לא בזה ראה בזה דבר פסול
דבר שהחזו"א אמר שזה יהרג ובל יעבור וחוץ מזה ידוע ופורסם שחלק מי הפסק הזה נעשה מלחץ שהפעילה מערכת השילטון של הממשלה ראש הממשלה גולדה מאיר ושר הביטחון משה דיין
אז תבין שזה הרבנים שלך בהסדר כך מחנכים אותך זה לא אומר שהם צודקים
הא סליחה לא הבנתי אותך כיון שפעם עיינתי בקובץ שלו חשוב מאוד אבל לא לקרוא להם מזרחניקים אלא דתיים לאומיים זה יותר יפהחבל שאתה שוגה בהבנת הנקרא. (אם היית רואה דברי באו כתגובה נגד דברי מתניה)
איני מזרחניק, וכתבתי נגד.
ובכוונה הבאתי מהקדוש איתם הנקין, שאפי' הוא כמזרחניק במאמרו לא עיוות את המציאות. והביא את זה שגדול"י מכל הפלגים היו נגד היתרו.
ואף תורם לארגונים דתיים לאומיים
ברמת העיקרון אתה צודק רק היות ואני ואלו חברים של איתמר בן גביר שעוקים בהצלת בנות שאפילו רבי חיים קנייבסקי ברך אותם זה לא סתםלפני עור לא תתן מכשול...
ואין לך עיור ממי שסימו את עיניו מגיל צעיר, ומאמין או מודה להגדרת הכלאים 'דתי - לאומי'.
נא לא לכתוב דברים מחוסר ידיעה.שועלים קטנים מחבלים בכרמים יש תמונות של מרן והרב גורן מתנשקים אח"כ סכסכו
מצו"ב העמוד באמצע שחסר.הנני העני מעלה כאן כל מה ששלח לי ידידי רונן היקר {ה' ימלא משאלות לבו לטובה ויתמלא ביתו שמחה} ממה שצילם עבורי מספר המשביר עמוד קיג
רק שיהיה בריא הוא דילג על עמוד אחד באמצע שלא צילם
ובלי נדר אבקש ממנו לצלם גם עמוד זה
ועוד הוסיף לציין לי לעיין למורנו מרן חכם יצחק בספר ילקוט יוסף פסח א' {במילואים עמ' תתקז} שהביא מכתב יד מור אביו שכתב מרורות על הרב גורן, ואין הפנאי מרשה עתה לעיין שם ולהביא כאן, דמאי דהוה הוה, ואני יצאתי כבר ידי חובתי
שמח לראות שהגיע למגדל העמק שפתי מלך...אמש [מוצ"ש בא תשפה] סיפר רבינו יצחק דברים מעניינים ביחסים שהיו ביניהם
ועתה אני בא להוסיף מן החדש מה שסיפר הרב החשוב @אושרי רביב [ואולי הובא כבר לעיל] שהיה הרב שפירא יושב עם הרב גורן בביה"ד והיה האש ביניהם מתלהטת בצעקות עד לב השמים ובויכוחים עד שנמאס לרב גורן ושאל את הרב שפירא תגיד לי גם עם הראשון לציון אתה ככה מתווכח?! וענה לו מתי שאתה תהיה כמו הראשון לציון אני יתייחס אליך כמו אליו..
מה שיצאתי עם חור ענק מהסיפור הזהשהיה הרב שפירא יושב עם הרב גורן בביה"ד והיה האש ביניהם מתלהטת בצעקות עד לב השמים ובויכוחים עד שנמאס לרב גורן ושאל את הרב שפירא תגיד לי גם עם הראשון לציון אתה ככה מתווכח?! וענה לו מתי שאתה תהיה כמו הראשון לציון אני יתייחס אליך כמו אליו..
אינני יודע, כרגע נראה לי הספר הקדוש שפתי המלך וקלטה עיני סיפור זה. אולי הרב המחבר יואיל בטובו להחכימנו.מה שיצאתי עם חור ענק מהסיפור הזה
מי יכול היה לספר את הסיפור הזה?, מי היה בתוך חדרי הדיונים?
אולי שמא הרב @יצחק משען שם מכשיר הקלטה בתוך החדר הסגור??
הדברים לא מדויקים,בוודאי אמרתי לך כבר שהראייה לכך שהיום לא נישאר ממנו שום זכר לאחד מבניו שהלך בדרך התורה וכן ראיתי שאף אחת מבנותיו הלכה לצבא ה' ישמור
אם אתה רוצה יותרבתחילת השרשור הובא מכתבו של הרב עובדיה זצ"ל ושם הוא כותב "הרב גורן"
מבני בנו רמי? קשה להאמין.בני בניו
הרב דוד גורן, ראש כולל דיינות בפתח תקוה, בנו של רמי גורן. כמדומני בוגר ישיבת חברוןמבני בנו רמי? קשה להאמין.
לא ידוע לי על בנים זכרים נוספים שהיו לו.
כשילמד אותי הרב @בנימין לוריא איך אפשר להעלות וידאו לכאן אעלה ותראו כולכם מחזות אלוקים בדבריו של רבנואינני יודע, כרגע נראה לי הספר הקדוש שפתי המלך וקלטה עיני סיפור זה. אולי הרב המחבר יואיל בטובו להחכימנו.