• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

לי גם היה את השאלה הזו, יכול להיות שהיה אסור עליו לומר מטעמי סודיות, נלמד עליו את הזכות, ויכול להיות שעד יום לפני או יומים לפני היה להם את ההחלטה הסופית ללכת למתקפה הזו, ומרן שליט"א כבר טס בבוקרו של יום שני

אבל נראה לי שכבר השבוע נזכה שמרן שליט"א יגיע לארץ הקודש, שמעתי שמתכננים כבר ממחר להתחיל להביא ישראלים באמצעות טיסות מחו"ל פעם אחת ביום בשעות הבוקר או הצהרים שאז המצב הבטיחותי פחות רגיש, וכנראה שמרן לקראת סופ"ש כבר יגיע

והגית בו יומם ולילה: מנהיג הדור מרן הראש"ל רבנו יצחק יוסף שליט"א במסירת שיעור לאברכי פלטבוש​

אני לא יודע הסתכלתי כבר כמה פעמים על הסרטון שמרן עולה למטוס ובקטע שמרן מסתובב למצלמה לאחר שהתיישב הרגשתי ממש את מרן זיע"א להבחל"ח מסתכל, ממש דמות דיוקנו אבל מאוד חזקה, אני נפעם מאוד עד הרגע לא עצרתי במילין לכתוב את זה, כותב ושוב נפעם
א מ ת
הרב ממש מזכיר את אביו הגדול מחמד עינינו מרן זיע"א

אני בטוח שאם מרן שליט"א רוצה לחזור בפרוטקציה הוא חוזר. כמו רבנים שעברו דרך מצרים. (והתקבלו שם בכבוד גדול).
אבל מרן שליט"א בטוח לא רוצה לעורר את הציבור הרחב שתקוע שם. לכן כנראה יחכה בעצמו לטיסות החילוץ הרגילות. אולי יהיה בין הראשונות אבל לא יותר מזה...

לאחר שמיעת הצדדים, הכריע ראש הישיבה להמשיך במסע עם גדולי ישראל השוהים בארה"ב, בהם גם ראש ישיבת חברון מרן הגאון רבי דוד כהן.

מרן גם כן בארה"ב! יצטרף?
יש למשהו ידיעה? ואם לא, למה?????!!??

הבנתי שהרבה אנשים נחוצים הוחזרו כמו השר סופר וכמו איזה אדמו''ר וכן הצבא ארגן לאנשים חיוניים אפשרות לחזור והם כבר חזרו ורק למרן לא דואגים?
מאמין שזה התעכב קצת.
מרן שליט"א מאוד מאוד עניו ובטח לא מעורר רעש גדול. לדעתי יחכה יומיים שלוש לטיסות חילוץ ויחזור כמו כולם.

מקוים שיחזור מהר לישראל בעה"י. בדיוק ביום חמישי בלילה, בשעה 12 בלילה דיברתי עם מאיר עמר ושאלתי אותו מה עם מרן והוא השיב לי שהוא בדרך, ולא ישב לי טוב על הלב שהוא חוזר ביום שישי צפוף לשבת שכל הזמן התריעו על מתקפה איראנית. אבל מה אנחנו יודעים?--- הקב"ה מסדר הכל.

בשורות טובות לעם ישראל! אנחנו זקוקים לרחמי שמיים

משה ויסברג: הראש"ל הגר"י יוסף נשיא המועצת, לצד רבה הראשי של העדה הבוכרית בניו יורק הרב ברוך בבייב, בהכנסת ס"ת שהושלם במיוחד להצלחת כוחות הביטחון הפועלים בימים ושעות אלו.

279147_tumb_700Xauto.jpg
השימוש במדיה בכפוף לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים ופרטים נוספים.

משה ויסברג: הראש"ל הגר"י יוסף נשיא המועצת, לצד רבה הראשי של העדה הבוכרית בניו יורק הרב ברוך בבייב, בהכנסת ס"ת שהושלם במיוחד להצלחת כוחות הביטחון הפועלים בימים ושעות אלו.

הבנתי שהרבה אנשים נחוצים הוחזרו כמו השר סופר וכמו איזה אדמו''ר וכן הצבא ארגן לאנשים חיוניים אפשרות לחזור והם כבר חזרו ורק למרן לא דואגים?
מבלי להמעיט בחשיבות של מרן שליט"א. ובודאי שהוא ראשון במלכות וצריך להיות ראשון בחילוצים הללו.
אלא שהשמות שציינת, השר סופר, חולץ כי היה במדינה שנמצאת בגבול עם איראן. והאדמור מקרלין עבר למצרים ומשם לישראל, ללא סיוע של המדינה, אדרבה, המל"ל המליץ לא לעבור דרך מצרים או ירדן.

ישיבת נר ישראל בבולטימור:
לאחר שאמש נשא שם דברים חמגה"ת מרן הגאון רבי דוד כהן שליט״א, היום יגיע לישיבה (בעוד שעה קלה) חמחה"ת מרן הגאון רבי יצחק יוסף שליט״א לשאת דברים, וזאת לאחר שהוא מנוע מלחזור לארץ בעקבות המלחמה.

סגירת מעגל : מרן הראש"ל הגר"י יוסף בשיעור כללי כעת בהיכל ישיבת 'נר ישראל' בבולטימור לאלפי תלמידי הישיבה. לאחר מכן התקיים ביקור אצל ראש הישיבה הגר"א פלדמן. מדובר במאורע היסטורי שכן אביו מרן הראש"ל הגר"ע יוסף זצ"ל היה הראשון לציון האחרון שמסר שיעור בישיבה לפני יובל שנים. (משה ויסברג)
1750097016927.png

חזור
חלק עליון