בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
היו לי תקופות שלמדתי. ולפעמים אני מתלבט אם לחזור לזה.האם יש מי מהאברכים שלומדים חק לישראל?
יש גם יש. ראיתי לא אחד ולא שניים. באמת אפשר למצוא לזה זמן, זה לא קשה. אבל במשניות זה פרק שלם, ולא קל, בפרט עירובין ,יבמות, שביעית וכו'.האם יש מי מהאברכים שלומדים חק לישראל?
נראה לענ"ד שכדאי מאוד (אני אומר כן גם לעצמי והיום בל"נ התחלתי). כי זה מוסיף המון ידע ומקיף הרבה הרבה מן הש"ס ועוד.היו לי תקופות שלמדתי. ולפעמים אני מתלבט אם לחזור לזה.
אגב, הסגולה לפרנסה שבדבר ידועה. חק לישנא מזונאנראה לענ"ד שכדאי מאוד (אני אומר כן גם לעצמי והיום בל"נ התחלתי). כי זה מוסיף המון ידע ומקיף הרבה הרבה מן הש"ס ועוד.
גם שמעתי הערב מהרב"צ מוצפי במוסאיוף [וע"כ נתעוררתי לשאול כאן] שמי שלומד בזוה"ק שיש בחק לישראל אף שלא הגיע למעלה שיכול לעסוק בתורת הקבלה חשיב כמי שעסק בדברי קבלה וסתרי תורה
תבאראגב, הסגולה לפרנסה שבדבר ידועה. חק לישנא מזונא
הילקו"י כותב על זהאולי יש כאן מי שיודע איך למצוא (אם יש) ולהעלות את דברי מרן ע"ה בענין וזכות הרבים תלויה בו
לגבי שאלת פותח הנושא.
כתוב בשו״ע סי׳ רפה ס״ג -
מיום ראשון ואילך חשוב עם הציבור.
במילים אחרות, כבר מיום ראשון אפשר להתחיל שמו״ת.
והסיבה לכך מסביר במשנ״ב הואיל וכבר ממנחה של שבת התחילו בקריאת הפרשה של שבוע הבא.
ומוסיף ואומר המשנ״ב:
ובספר מטה יהודה כתב דאם הוא קורא מתחלת השבוע והלאה הוא ג"כ בכלל מצוה מן המובחר וכמו שכתב בב"י דמוכח כן מדברי הרמב"ם, וכן בספר מעשה רב כתב בהנהגת הגר"א שהיה נוהג תיכף אחר התפלה בכל יום לקרוא מקצת מהסדרה שנים מקרא ואחד תרגום ומסיים בע"ש
ובא לאפוקי שלא מחויב לעשות את כל השמו״ת בבת אחת, אע״פ שבס״ק ו׳ כתב שאין להפסיק בשמו״ת.
(וכך נהגתי בימי בחרותי לעשות כל יום בהפסקה את העלייה של אותו יום, וכך גם הספקתי ללמוד רש״י בעיון כדבעי)
אך להוי ידוע כי ראיתי לפני מספר שבועות בספר מעין אומר (ח״ג כמדומני?) שמרן נשאל אם לקרוא שמו״ת בליל שבת ואמר שכן. והעורך רצה למצוא רמז לזה מהעובדה שמרן השו״ע העתיק הל׳ שמו״ת תחת הל׳ ליל שבת שעיקר זמנה בליל שבת.
ובכ״א, בנוגע לשמו״ת שנמצא בחוק לישראל. אם אכן יש את כל הפרשה, לכאורה למה שהאומר חוק לישראל לא יצא כך ידי חובה? לדעת השו״ע נראה שיוצא ידי חובה לכתחילה.
ואי מביאים כל הפרשה, לא מובן לי מה שהביאו הכא בשם הרב מוצפי(?) שחוק לישראל ושמו״ת זה שני תיקונים נפרדים, דאי אומר הפרשה שמו״ת (עם או בלי רש״י) של כל השבוע בחוק לישראל הרי עשה כמו הגר״א לעיל.
הגרב"צ שליט"א דיבר ע"פ שיטת המקובלים שחק לישראל ושמו"ת אלו שני דברים נפרדים, וזמן שמו"ת לשיטתם הוא רק מיום שישי, ולא קודם לכן.לגבי שאלת פותח הנושא.
כתוב בשו״ע סי׳ רפה ס״ג -
מיום ראשון ואילך חשוב עם הציבור.
במילים אחרות, כבר מיום ראשון אפשר להתחיל שמו״ת.
והסיבה לכך מסביר במשנ״ב הואיל וכבר ממנחה של שבת התחילו בקריאת הפרשה של שבוע הבא.
ומוסיף ואומר המשנ״ב:
ובספר מטה יהודה כתב דאם הוא קורא מתחלת השבוע והלאה הוא ג"כ בכלל מצוה מן המובחר וכמו שכתב בב"י דמוכח כן מדברי הרמב"ם, וכן בספר מעשה רב כתב בהנהגת הגר"א שהיה נוהג תיכף אחר התפלה בכל יום לקרוא מקצת מהסדרה שנים מקרא ואחד תרגום ומסיים בע"ש
ובא לאפוקי שלא מחויב לעשות את כל השמו״ת בבת אחת, אע״פ שבס״ק ו׳ כתב שאין להפסיק בשמו״ת.
(וכך נהגתי בימי בחרותי לעשות כל יום בהפסקה את העלייה של אותו יום, וכך גם הספקתי ללמוד רש״י בעיון כדבעי)
אך להוי ידוע כי ראיתי לפני מספר שבועות בספר מעין אומר (ח״ג כמדומני?) שמרן נשאל אם לקרוא שמו״ת בליל שבת ואמר שכן. והעורך רצה למצוא רמז לזה מהעובדה שמרן השו״ע העתיק הל׳ שמו״ת תחת הל׳ ליל שבת שעיקר זמנה בליל שבת.
ובכ״א, בנוגע לשמו״ת שנמצא בחוק לישראל. אם אכן יש את כל הפרשה, לכאורה למה שהאומר חוק לישראל לא יצא כך ידי חובה? לדעת השו״ע נראה שיוצא ידי חובה לכתחילה.
ואי מביאים כל הפרשה, לא מובן לי מה שהביאו הכא בשם הרב מוצפי(?) שחוק לישראל ושמו״ת זה שני תיקונים נפרדים, דאי אומר הפרשה שמו״ת (עם או בלי רש״י) של כל השבוע בחוק לישראל הרי עשה כמו הגר״א לעיל.
הגרב"צ שליט"א דיבר ע"פ שיטת המקובלים שחק לישראל ושמו"ת אלו שני דברים נפרדים, וזמן שמו"ת לשיטתם הוא רק מיום שישי, ולא קודם לכן.
מי שרוצה לנהוג כהמקובלים שינהג.ראיתי שהרב ענה למישהו בחוק לישראל שצריך לקרוא ביום שישי רק את המההתחלה
ראיתי שהרב ענה למישהו בחוק לישראל שצריך לקרוא ביום שישי רק את המההתחלה עד הסוף אז למה בכל החק לישראל מופיעים ההשלמות של מה שנשאר אחרי ליל שישי לפי הרב זה מיותרwww.doresh-tzion.co.il
אני אוסיף וארחיב לגבי מהדורת עוז והדר המבוארת:יש גם יש. ראיתי לא אחד ולא שניים. באמת אפשר למצוא לזה זמן, זה לא קשה. אבל במשניות זה פרק שלם, ולא קל, בפרט עירובין ,יבמות, שביעית וכו'.
אגב, חויית הלימוד עם חק לישראל המבואר 'עוז והדר' מדהימה.
אנוכיהאם יש מי מהאברכים שלומדים חק לישראל?