A abc123 Well-known member 7 Mar 2024 #1 אחרי ל' כבר החמיץ לרשכבה"ג, אלא שלבן עירו שעלה, זמן כפול מזה ועוד כמניין השבטים עדיין אפשר.
פִּתָרוֹן N N nati 7 Mar 2024 אחרי 30 דק' החמיץ אשר יצר לבא''ח אלא שלמרן זי''ע 72 דק', ודי לחכימא ברמיזא...
צ ציון ש Well-known member 7 Mar 2024 #2 נשמע כמו מחלוקת תנאים במשנה בפסחים, בעניין הזמן שלוקח להחמיץ. אולי הלל ושמאי? הצביעו 0 הצביעו למטה
פ פלורוסנט Member 7 Mar 2024 #3 זמן ברכה אחרונה, יש מנהג שאחרי שתיה עד 30 דקות, אחרי מאכל עד 72 דקות, מכאן אני מנחש שהחמיץ - הכוונה התעכל בקיבה ? נערך לאחרונה: 7 Mar 2024 הצביעו 0 הצביעו למטה
זמן ברכה אחרונה, יש מנהג שאחרי שתיה עד 30 דקות, אחרי מאכל עד 72 דקות, מכאן אני מנחש שהחמיץ - הכוונה התעכל בקיבה ?
A abc123 Well-known member 7 Mar 2024 #4 פלורוסנט אמר: זמן ברכה אחרונה, יש מנהג שאחרי שתיה עד 30 דקות, אחרי מאכל עד 72 דקות, מכאן אני מנחש שהחמיץ - הכוונה התעכל בקיבה ? לחץ כדי להרחיב... בעניין הזמנים צודק. בעניין הסוג ברכה..... הצביעו 0 הצביעו למטה
פלורוסנט אמר: זמן ברכה אחרונה, יש מנהג שאחרי שתיה עד 30 דקות, אחרי מאכל עד 72 דקות, מכאן אני מנחש שהחמיץ - הכוונה התעכל בקיבה ? לחץ כדי להרחיב... בעניין הזמנים צודק. בעניין הסוג ברכה.....
N nati Well-known member 7 Mar 2024 #5 אחרי 30 דק' החמיץ אשר יצר לבא''ח אלא שלמרן זי''ע 72 דק', ודי לחכימא ברמיזא... הצביעו 1 הצביעו למטה פִּתָרוֹן