• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

חידה: איזה דבר אסור משום בשר וחלב, ואחרי כמה ימים יהיה מותר לאכול עם חלב לכתחילה?

פִּתָרוֹן
התשובה נמצאת בשו"ע סימן פז סעיף ה לגבי ביצים הנמצאים בעופות שאם הם לא גמורות הרי הם אסורים משום בשר בחלב, אבל לאחר כמה זמן שהם נגמרו אין בהם משום בשר בחלב !
התשובה נמצאת בשו"ע סימן פז סעיף ה לגבי ביצים הנמצאים בעופות שאם הם לא גמורות הרי הם אסורים משום בשר בחלב, אבל לאחר כמה זמן שהם נגמרו אין בהם משום בשר בחלב !
חזק וברוך ! כנראה מה שלא חשבתי על זה, משום שאני לא מספיק מוח חושב
 
חזק וברוך ! כנראה מה שלא חשבתי על זה, משום שאני לא מספיק מוח חושב
רק שלא יהיה גניבת דעת, התשובה הזאת לא יצא לי כהברקה, כאילו אני שולט בכל הלכות אלו, רק פשוט התחלתי חזרות על בשר בחלב זמן זה, אז זה צף לי עכשיו, יה"ר שנהיה כולנו בקיאים בכל ד' חלקי שו"ע, אמן !
 
יש דוגמא?
כמו: מי היה הסנדק של מרן?
חחח
את זה אני יכול להשאיר לך.
אבל עכשיו ממה שעולה לי: על שם מי מרן נקרא בנוסף לבן איש חי ורבי עבדאללה סומך?
במה היה עסקו של אביו של מרן בתחילה?
מה השם שמרן היה ממליץ לבנות מעל כל השמות?
על מה אמרו למרן "גנבת לנו את ההצגה"? (הבאתי את זה כאן באיזהו מקומן)...
 
השם שרה יש סרטון עם הרב צבי חקק שם אומר שזה הכי טוב
ובקשר להצגה אמר זאת אחרי שהביא באיזה טקס שנאם אחרי הרב גורן את דברי החידא על ספרדים ואשכנזים חסדים וגבורות וכו'
התשובה היא כפי שכתב בנימין לוריא, אפרת.
אמת שהשם שרה מרן אמר שהוא "הכי טוב", אבל על השם שרה אמר משהו אחר, שזה סגולה לאריכות ימים. ואילו על השם אפרת מרן היה אומר תמיד שזה הכי טוב, והיה אומר במליצה על עצמו, שזה נקרא על שמו. כי נולד בשנת תרפ"א. כך אמר לבנו ר' משה כשנולדו לו בנו אהרון ובתו אפרת.
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון