באיזה אופן
זו חידה...רק הסביר את שיטת הראשונים שסוברים שצריך לברך גם על משקים קלים בתוך הסעודה כגון מים וכד', אבל גם לשיטתו אין לברך על משקים בסעודה.
אין כוונתי לזה. אך לעצם הדבר מניין לך הרי נקטי' בשינוי מקום סב"ל וא"כ הוא נמצא תוך הסועדהשאז לכו"ע צריך לברך גם בתוך הסעודה
זה נפתח במדור החידות (ונכתב בצורת חידה), אך לא היה כתוב בהתחלה "חידה:" ואת זה ערכתי.כן אני רואה שזה השתנה כחידה רק עכשיו אא"כ לא הייתי משיב על חידה..
כך מבואר בדברי המשנ"ב בסי' קע"ד ס"ק לו, אבל אמת כב' צודק להלכה אומרים סב"ל.אין כוונתי לזה. אך לעצם הדבר מניין לך הרי נקטי' בשינוי מקום סב"ל וא"כ הוא נמצא תוך הסועדה
שם מדובר לפני הסעודה יעויי' שם (ועוד שם מיירי בהבדלה ויש דין מיוחד שדווקא שבירך באותו חדר)בסי' קע"ד ס"ק לו
שם מדובר לפני הסעודה אמת, אבל דברי המשנ"ב חוזרים על דברי השו"ע שמציע פתרון להסתלק מן הספק שישב קודם הנטילה במקום סעודתו ויברך על דעת לשתות בתוך סעודתו וכו', והמשנ"ב כותב ולא ישנה מקומו כי בשינוי מקום יצטרך לברך שנית כששותה אחר כך, ואני מבין שלא ישנה מקומו פירוש לא ישנה את מקומו בתוך הסעודה מהמקום שקבע קודם הסעודה, כי אם יצטרך לברך שוב ולא הועיל כלום. ומבואר מדבריו שאף לדעת השו"ע יצטרך לברך שוב ולכן כתבתי לכו"ע, רק האחרונים אומרים סב"ל ואף אם שינה מקומו אין צריך לברך וכו'.שם מדובר לפני הסעודה יעויי' שם (ועוד שם מיירי בהבדלה ויש דין מיוחד שדווקא שבירך באותו חדר)
באופן וסיימו לאכול, הב לן..באיזה אופן כ' המשנ"ב שיש לברך על שתיה [ולא בשתיה חריפה] בתוך הסעודה
בתוך הסעודה, כשהחליט לא לשתות יותר. ונמלך?יפה אבל אני מדבר בתוך הסעודה
יפה מאוד.סימן רב' סעיף יא', כתב מרן על מי שריית צימוקים ותאנים שבאנו למח' הרא"ש והרשב"א האם מברכים עליהם בפה"ע או שהכל, אף שלעניין ברכה ראשונה מברך שהכל מחמת ספק, מ"מ לעניין ברכה אחרונה עדיין נשאר בספק ולכן ירא שמיים ישתה אותם רק בתוך סעודה
ע"ז כתב הביה"ל שם: 'ר"ל, ולא יצטרך לברכה אחרונה, דבהמ"ז פוטרתו, אבל ברכה ראשונה שהיא שהכל יצטרך לברך לכ"ע ואפילו לרשב"א דאלה"כ מאי תקנתיה (הלא ע"י זה יהיה ספק בברכה ראשונה) וכו'.