טוב אתן את הפתרונות לחידות שטרם נפתרו:
א. מי ביקש בחלום ממי שילמד בספרו, וכשנשאל - היכן? השיב - היכן שייפתח לך. וכשפתח הלה את הספר מצא בו את החידוש שחידש החולם לפני השינה?
בספר קול מבשר פ' בלק מביא מעשה באדמו"ר ר' שמחה בונים מפשיסחא שחידש חידוש בפרה"ש, וכשקם ממנוחת הצהרים ביקש הרב שאקרא בפניו בספר חסידים, ושאלתי מהיכן להתחיל, ואמר לי במקום שייפתח - תתחיל לקרוא, ולהפתעתי במקום שנפתח לי הופיע החידוש חידש הרב טרם לכתו לנוח! וגילה לו האדמו"ר שר' יהודה החסיד נגלה לו בשינת הצהרים וביקש שאקרא בספר שלו, ועתה הבנתי את הציווי, כי אני רואה שבספרו מופיע החידוש שזכיתי לחדש...
ד. מי הת"ח ששאל ת"ח אחר ביאור לדברי התוס', והלה לא ידע והתפלל והתגלה לו גדול אחד [מי הוא?] וביאר לו התוס', וכשאמר הביאור לת"ח השואל, השיבו - זה לא מכוחך, גילו לך מן השמים...
הרב חיד"א בשם ר' הירש מבלחוב ששמע ממגידי אמת שהרבי ר' העשל הלך בשנת ת"ח לוילנא ואז כיהן הגאב"ד בוילנא מהר"ש בעל ווי העמודים, בן השלה"ק. והוא לא כ"כ העריך את ר' העשל.
ופ"א ביקש ר' העשל מהג' מהר"ש שיבאר לו תוס' אחד, וא"ל שיעיין בדבר וישיבנו. ועיין ולא מצא ביאור, ובכה והתפלל עד שבא אליו אביו בעל השלה"ק וביאר לו התוס' וציווהו להזהר בכבודו של ר' העשל שהוא נשמת ר"ת. לאחר החלום הזה שלח הרב לר' העשל שיבוא לביהכנ"ס שלו וכבדו מאד, ובאר לו התוס' כפי שביארו אביו.
כששמע ר' העשל הפירוש, נשבע ברבים שאין זה מכוחו של מהר"ש אלא שגילו לו מן השמים...
ו. מי הנפטר שבא בחלום וביקש שיקחו את שינו שנפלה לו בחייו - ויניחוה בקברו?
מובא בעמק שאלה שבעל הנוב"י בא בחלום לאחר פטירתו לבנו ר' שמואל וביקש שיגש לארון הספרים ויקח משם את שינו שנפלה ממנו בחייו ויניחנה בקברו וכך אכן עשה.
וכך מספרים על הרמב"ם [שו"ת אפרקסתא דעניא] שבא בחלום לאחר מותו וביקש שיקברו את אצבעו בקברו.