אמונה ובטחון Well-known member 10 ספטמבר (9) 2025 #1 יש כמה תשובות בדבר אני מתכוון לאחד מהם, אתן רמז, מופיע בילקו"י ברכות ח"ב החדש
ע"ה ס"ט Well-known member אתמול ב 01:33 #21 בשורות טובות אמר: נראה שזה אותו אחד לחץ כדי להרחיב... תודה על התיקון, תוקן. הצביעו 0 הצביעו למטה
י יש תקוה Active member אתמול ב 01:52 #22 אושרי רביב אמר: מרן כתב כן באחד מהמכתבים. לא זוכר איפה ראיתי... לחץ כדי להרחיב... מעניין מאוד הצביעו 0 הצביעו למטה
זכירת יציאת מצרים Active member אתמול ב 15:45 #24 אושרי רביב אמר: מהיכן ידוע על הרב אלבז שלמד עם הרב יצחק? לחץ כדי להרחיב... למד עם מרן זצל בברכת התורה הצביעו 0 הצביעו למטה
אושרי רביב אמר: מהיכן ידוע על הרב אלבז שלמד עם הרב יצחק? לחץ כדי להרחיב... למד עם מרן זצל בברכת התורה
ע"ה ס"ט Well-known member אתמול ב 21:56 #25 דוד אלבז אמר: למד בחברותא גם עם הרב אבנר קבץ (לא קוואס) לחץ כדי להרחיב... נראה לי שהרב קבץ היה מגיע לישעור בליל שב"ק בביתו של מרן, ולא שלמדו בחברותא. הצביעו 0 הצביעו למטה
דוד אלבז אמר: למד בחברותא גם עם הרב אבנר קבץ (לא קוואס) לחץ כדי להרחיב... נראה לי שהרב קבץ היה מגיע לישעור בליל שב"ק בביתו של מרן, ולא שלמדו בחברותא.
י יואח Active member אתמול ב 23:00 #26 עה סט אמר: כוונתך לגבי ברכת השוקולד, ששאלו בהיותם לומדים בחברותא, למה הספרדים לא מברכים על שוקולד העץ. לחץ כדי להרחיב... כוונתי לגבי ברכת הסוכר, ע"ש ודוק. (זה אמנם נמצא שם בתוך הסוגיה של מה מברכים על שוקולד לדר וכדו', אך עם ר' שלמה דן על סוכר) עה סט אמר: הגר"ש פישר גם היה זה שכתב את ההקדמה לילקו"י מהדו"ק, כפי ששמעתי ממרן שליט"א. לחץ כדי להרחיב... איזה ידיעה נפלאה, אבל מה הכוונה כתב? אולי הכוונה הגיה? אשמח אם תפרט האמת שהיה לר' שלמה כשרון מיוחד לכתוב בדיוק בסגנון של מחבר מסוים כך שיראה שאותו פוסק כתב את הדברים, ויש על כך סיפורים מופלאים. הצביעו 0 הצביעו למטה
עה סט אמר: כוונתך לגבי ברכת השוקולד, ששאלו בהיותם לומדים בחברותא, למה הספרדים לא מברכים על שוקולד העץ. לחץ כדי להרחיב... כוונתי לגבי ברכת הסוכר, ע"ש ודוק. (זה אמנם נמצא שם בתוך הסוגיה של מה מברכים על שוקולד לדר וכדו', אך עם ר' שלמה דן על סוכר) עה סט אמר: הגר"ש פישר גם היה זה שכתב את ההקדמה לילקו"י מהדו"ק, כפי ששמעתי ממרן שליט"א. לחץ כדי להרחיב... איזה ידיעה נפלאה, אבל מה הכוונה כתב? אולי הכוונה הגיה? אשמח אם תפרט האמת שהיה לר' שלמה כשרון מיוחד לכתוב בדיוק בסגנון של מחבר מסוים כך שיראה שאותו פוסק כתב את הדברים, ויש על כך סיפורים מופלאים.