א"כ אז מסתמא כוונתך למה שכתב הרמ"א בשם הב"י בסי' קל"ט ס"ו: "ואם לא שמעו הציבור את המברך, אע"פ ששמעו החזן עונה לא יענו עמו אלא עונין אמן על דברי החזן".מהי שיטת ר''ח פלאג'י ?
בכל אופן כוונתי לדבר המתבאר מהשו''ע עצמו, וכפי שהסבירו הרמ''א.
אם טעה ובירך לפני הקריאה את ברכת "אשר נתן". (ילקו"י סי' קל"ט סעיף ז')א. איך יתכן שיברך לאחר הקריאה בתורה אשר בחר בנו?
אינני יודע. אני יודע שאצל האשכנזים אחרי שהש"ץ אומר "ברוך ה' המבורך לעולם ועד" הם עונים אמן. לא ידעתי שהספרדים נהגו כך.נכון! והשאלה השניה?
כוונתך להלכה ולמעשה?ב. מתי עונים אמן אחר הברכו (ולפני הברכה) גם לספרדים?
מהי שיטת ר''ח פלאג'י ?כוונתך להלכה ולמעשה?
כי כך הוא לפי שיטת ר' חיים פלאג'י (שהובאה ביבי"א ח"ח סי' ט"ו וח"ט סי' פ"ג).
א"כ אז מסתמא כוונתך למה שכתב הרמ"א בשם הב"י בסי' קל"ט ס"ו: "ואם לא שמעו הציבור את המברך, אע"פ ששמעו החזן עונה לא יענו עמו אלא עונין אמן על דברי החזן".מהי שיטת ר''ח פלאג'י ?
בכל אופן כוונתי לדבר המתבאר מהשו''ע עצמו, וכפי שהסבירו הרמ''א.
לא . אתה בלתי יאומן!ילקו"י סי' קל"ט:
הצג קובץ מצורף 18342
בשבת במקום שהתפללתי הוציאו ספר תורה אחד וגללו מפרשת "ויקהל" לפרשת שקלים, ואמרו קדיש גם אחר שבעת העולים וגם אחרי המפטיר, והיה זכור לי שכשיש ספר אחד לא אומרים פעמיים קדיש (וכמו ששאלתי כאן). [אמנם עדיין לא ברור לי ההלכה למעשה בזה, כי כל פעם אני מעיין מחדש ולא יוצא לי כ"כ ברור...]לא . אתה בלתי יאומן!
איך אתה זוכר כל שירשור נידח אחרי כל כך הרבה זמן?!?
ספר תורה אחד אם אומרים כמה קדישים[אמנם עדיין לא ברור לי ההלכה למעשה בזה, כי כל פעם אני מעיין מחדש ולא יוצא לי כ"כ ברור...]