• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

טיסה במסוק לרשב"י בל"ג בעומר

לא מדוייק בכלל.
טיסה מראשל"צ לי-ם ברכב זה 30/35 דקות, עולה לפחות אלף דולר. ראה:
אין נפק"מ בכל הדיון הזה, כי באמת הם טסו מירושלים לצפון ומהצפון הם נסעו לכמה נקודות בחו"ל הקרובה וחזרו בו ביום. מה שבטוח שהוא לא זכה לבזבז את הכסף שלו במקום הנכון.

אתמול ישב אצלי אדם 'טחון' שכל שני וחמישי טס לחו''ל ומראה לי בגאווה את הכרטיס טיסה שקנה עכשיו ב5120 דולר! ואיך שהוא נקרא נוסע גולד ותכף יקבל תואר נוסע פלטינום וכל מיני שטויות כאלה
כמה כסף יצא לי ממנו? 90 שקל...

עוד מעשה מהיום, אחד אצלנו בעל רשת חנויות קנה אוטו ב900.000 ש''ח, נעליים ב3700, נעלי בית ב4500 ש''ח שעון רולקס בכמעט 100.000 ש''ח
הוא חרדי יעני, אבל לתת לאברך נזקק שמעקלים לו את הבית הוא לא נתן שקל!
אל תבטחו בנדיבים

אל תבטחו בנדיבים
"אל תבטחו בנדיבים בבן אדם שאין לו תשועה".
"אל תבטחו בנדיבים" כפשוטו, אל תבטחו במי שיש לו כסף וכד' שיתן אותו.
"בבן אדם שאין לו - תשועה" דווקא מבן אדם שאין לו, ממנו תבוא הישועה!

אתמול ישב אצלי אדם 'טחון' שכל שני וחמישי טס לחו''ל ומראה לי בגאווה את הכרטיס טיסה שקנה עכשיו ב5120 דולר! ואיך שהוא נקרא נוסע גולד ותכף יקבל תואר נוסע פלטינום וכל מיני שטויות כאלה
כמה כסף יצא לי ממנו? 90 שקל...

עוד מעשה מהיום, אחד אצלנו בעל רשת חנויות קנה אוטו ב900.000 ש''ח, נעליים ב3700, נעלי בית ב4500 ש''ח שעון רולקס בכמעט 100.000 ש''ח
הוא חרדי יעני, אבל לתת לאברך נזקק שמעקלים לו את הבית הוא לא נתן שקל!
אל תבטחו בנדיבים
ואל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי...
צר לי שככה נכנסים לכיס של אנשים.
תאמין לי שאני יודע מה זה להיות בצד שלך. גם לי יש ארגון שעוזר לאברכים ותקופה שניסיתי להחזיק אברכים.
אני יודע כמה זה קשה ולא נעים לגייס כספים, אבל בכל זאת אני לא שופט ולא מחלק ציונים. לא לכולם יש זכות לתרום. צריך הרבה זכויות להיות מחזיק תורה

ואל תביאנו לא לידי נסיון ולא לידי...
צר לי שככה נכנסים לכיס של אנשים.
תאמין לי שאני יודע מה זה להיות בצד שלך. גם לי יש ארגון שעוזר לאברכים ותקופה שניסיתי להחזיק אברכים.
אני יודע כמה זה קשה ולא נעים לגייס כספים, אבל בכל זאת אני לא שופט ולא מחלק ציונים. לא לכולם יש זכות לתרום. צריך הרבה זכויות להיות מחזיק תורה
שלא יהיה טעות ח"ו, זה לא שאנחנו נכנסים לכיס של מישהו שיהיה לכולם לבריאות, זה קצת מרתיח שהבנאדם יושב איתך ומספר לך בכזה כיף כמה הוא מבזבז, כאילו אין כאן אנשים שנחנקים בשביל שקל אחד מסכן [ואני כותב את זה כאן רק כדי לשחרר קצת את השסתום]
וזה מעשים שכמעט כל יום. ממש עכשיו חזרתי מפגישה עם עוד אחד כזה שכמו שאמרת לא ניכנס לו לכיס...
ובאמת כמו שכתבו כאן המציאות שמהאברכים ובני התורה יוצא הרבה יותר

והכי חשוב להוסיף את הנקודה העיקרית שאני רוצה להדגיש, שהציבור האברכים מאושרים ושמחים פי אלף מהאנשים האלה
הם אומרים את זה במפורש, וגם אם קשה להם להודות בכך רואים שזה המציאות
לכן כל מה שנשאר לעשות זה רק לרחם עליהם

והכי חשוב להוסיף את הנקודה העיקרית שאני רוצה להדגיש, שהציבור האברכים מאושרים ושמחים פי אלף מהאנשים האלה
הם אומרים את זה במפורש, וגם אם קשה להם להודות בכך רואים שזה המציאות
לכן כל מה שנשאר לעשות זה רק לרחם עליהם
ראינו אתמול בהפגנת השנאה בבני ברק . אנשים שמרויחים עשרות אלפי שקלים בחודש מתוסכלים וכעסים, ואברכים שנוסעים לידם על אופנים מאושרים ורגועים, והשבעים האלה באים בצעקות ש'הזיזו להם את הגבינה'...

חזור
חלק עליון