דבר שתמוה לרבים (בפרט בפריפרייה) לא נראה לי שראוי לעשות.טלטול פלאפון בשבת כדי לקבל את ההתרעה המקדימה תשובת הגאון רבי יוסף אביטבול שליט''א
לא הבנתי מה חזרת על הציטוט, ראיתי אותו.
נחוץ מאוד. 10 דקות (לערך) זמן רב מאוד להתארגן מתוך שינה עם כמה זאטוטים.אחר המחילה ההתרעה הזו גורמת להרבה בלבול מוח, כבר כמה פעמים שהטלפונים התריעו והרתיעו ובסוף לא היה אזעקה, כולל בליל שבת, כך שאיני יודע עד כמה זה נחוץ
אני צריך ללכת לבית הכנסת במרחק 25 דק' הליכה על מנת לעשות שיעורים לקרוא בתורה וכן הלאה ואין לי מי שיאמר לי בדרךדבר שתמוה לרבים (בפרט בפריפרייה) לא נראה לי שראוי לעשות.
על כן נעל"ד:
א. בבית כנסת ודאי שאפשרי ויודיע הגבאי זאת מראש ששמו טלפון בתיבה או בפנים לתיבה בכדי שידעו לצאת בזמן ויספיקו להגיע למרחב המוגן.
ב. בבית ישימו 2 פלאפונים, אחד במקום שאוכלים וכו'. ואחד בחדר שינה.
ג. לא יקח איתו לדרך כלל טלפון, אבל מ"מ ילך להתפלל בבית כנסת קרוב מאוד, כך שאיפה שיתפוס אותו אזעקה ממש יוכל להגיע למקלט ציבורי או של בניין. וחכם עיניו בראשו יכול לבדוק את דרכו מראש לבית כנסת שיש בדרך מקלטים וכו'.
אני אומר את דעתי במצב העכשווי. פשוט לוותר ושמישהו אחר יותר קרוב שגר יקרא. זה בסך הכל שבת - שתיים.אני צריך ללכת לבית הכנסת במרחק 25 דק' הליכה על מנת לעשות שיעורים לקרוא בתורה וכן הלאה ואין לי מי שיאמר לי בדרך
האם כבודו היה מתיר לי?
כן אבל זה מקום שאין א"א...אני אומר את דעתי במצב העכשווי. פשוט לוותר ושמישהו אחר יותר קרוב שגר יקרא. זה בסך הכל שבת - שתיים.
אני חושב שזה נכון אם המרחק הוא גדול ואין לך אופציהכל מטר בדרך, גישה להיכנס למקום.ממה שבררתי לפני שבת עדיף להתפלל יחיד בבית מאשר לקחת טלפון בכיס
שוב. המראית עין, בפרט בפריפרייה היא קצת בעייתית.אתם דנים לגבי לקיחת המכשיר לבית הכנסת ובזה אכן יש מקום לטענות שנאמרו כאן.
אבל מה תעשה אישה שהולכת לגינה קצת עם הילדים (גינה שיש בה יותר ממקלט אחד) כדי שלא ישתגעו יותר ממה שהם כבר בתקופה האחרונה..
אם תחכה לצפירת האזעקה למרות שהמקלט קרוב, עד שתמצא את הילדים ותאסוף אותם למקלט עלול לקחת זמן ולכן במקרה זה לענ"ד יש לצדד שתקח את הטלפון בעגלה או בתיק כדי שיהיה לי די זמן בנחת לרדת עם הילדים למקלט..
לא חושב שיש בעיה של מראית עין בפרט אם היא אינה מוציאה את הטלפון אלא רק בתוך התיק או בעגלה.שוב. המראית עין, בפרט בפריפרייה היא קצת בעייתית.
ודאי שזה נותן שקלט וראה לעיל מה שעניתי לרבי @יצחק משען.לא חושב שיש בעיה של מראית עין בפרט אם היא אינה מוציאה את הטלפון אלא רק בתוך התיק או בעגלה.
ואע"פ שבמידה והוא יתריע הכל ידעו שהוא בפנים, הרי היא הנותנת שהוא שם מהסיבה הנ"ל והוי פיקוח נפש (וכש"כ אם היא אינה מוציאה אותו בפועל גם כשמתריע).
ובפרט שההתרעה המוקדמת נותנת שקט נפשי להרבה אנשים (ובפרט נשים וילדים )שיודעים שיש להם די זמן להתארגן ולרדת בנחת למקלט ולולא זה, גם לו יהי שיש די זמן לרדת המקלט, האישה והילדים עלולים להיכנס ללחץ מיותר, הן מהסיבה שהם לא מוצאים אחד את השני מיד והן מהאזעקה גופא כשהיא באה בהפתעה ומלחיצה הרבה מאוד אנשים.
לגבי הנ.ב.- כל מקרה לגופו ואני מדבר במקרה שיש צורך לצאת עם הילדים (ואני לא חושב שיש סיבה להימנע מכך במהלך היום שיש אזעקה אחת אולי)