A abc123 Well-known member 28 Mar 2024 #1 בספר טהרה היריון ולידה כהלכה מופיע כך: עצה טובה כשמלווה לוקח את היולדת לבית חולים בשבת יתעטף בטלית גדול על מנת שכל מי שיראה אותו נוהג יבין שהוא שומר תורה ומצוות מישהו מכיר עוד מקור להנהגה זו?
בספר טהרה היריון ולידה כהלכה מופיע כך: עצה טובה כשמלווה לוקח את היולדת לבית חולים בשבת יתעטף בטלית גדול על מנת שכל מי שיראה אותו נוהג יבין שהוא שומר תורה ומצוות מישהו מכיר עוד מקור להנהגה זו?
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 28 Mar 2024 #3 abc123 אמר: מישהו מכיר עוד מקור להנהגה זו? לחץ כדי להרחיב... זו עצה טובה שגם יש בה היגיון. מה הכוונה 'מקור'?
abc123 אמר: מישהו מכיר עוד מקור להנהגה זו? לחץ כדי להרחיב... זו עצה טובה שגם יש בה היגיון. מה הכוונה 'מקור'?
A abc123 Well-known member 28 Mar 2024 #4 בנימין לוריא אמר: זו עצה טובה שגם יש בה היגיון. מה הכוונה 'מקור'? לחץ כדי להרחיב... אני מבין שגדולים לא כותבים עצות בספרי הפוסקים שלהם כגון ילקו"י וכדו'. אבל בכל זאת יש איזה גדול שהאיר עצה זו בספרו?
בנימין לוריא אמר: זו עצה טובה שגם יש בה היגיון. מה הכוונה 'מקור'? לחץ כדי להרחיב... אני מבין שגדולים לא כותבים עצות בספרי הפוסקים שלהם כגון ילקו"י וכדו'. אבל בכל זאת יש איזה גדול שהאיר עצה זו בספרו?
ל לענין New member 28 Mar 2024 #5 דומני שזה ידוע בשם הרב זילברשטיין השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך
A abc123 Well-known member 28 Mar 2024 #6 לענין אמר: דומני שזה ידוע בשם הרב זילברשטיין השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... דרך לבוש. מישהו יכול לבדוק לי בתורת היולדת?
לענין אמר: דומני שזה ידוע בשם הרב זילברשטיין השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... דרך לבוש. מישהו יכול לבדוק לי בתורת היולדת?
א אהרן כהן Well-known member 28 Mar 2024 #8 abc123 אמר: אולי הרב @אהרן כהן או הרב @בנימין לוריא יוכלו לעזור לי לחץ כדי להרחיב... לא עיינתי בזה, אבל מצורף מתורת היולדת במה שכתב בזה. קבצים מצורפים אוצר החכמה_תורת היולדת -מהדורה חדשה- - זילברשטיין, יצחק בן דוד יוסף - רוטשילד, משה בן יוסף_479...pdf אוצר החכמה_תורת היולדת -מהדורה חדשה- - זילברשטיין, יצחק בן דוד יוסף - רוטשילד, משה בן יוסף_479...pdf 1.3 MB · צפיות: 4
abc123 אמר: אולי הרב @אהרן כהן או הרב @בנימין לוריא יוכלו לעזור לי לחץ כדי להרחיב... לא עיינתי בזה, אבל מצורף מתורת היולדת במה שכתב בזה.
A abc123 Well-known member 28 Mar 2024 #9 לענין אמר: דומני שזה ידוע בשם הרב זילברשטיין השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... אהרן כהן אמר: לא עיינתי בזה, אבל מצורף מתורת היולדת במה שכתב בזה. לחץ כדי להרחיב... אדרבה מדברי הרב שהביא לנו הרב @אהרן כהן נראה שמה שעליו אולי לא יוריד אבל להוסיף לא מומלץ.
לענין אמר: דומני שזה ידוע בשם הרב זילברשטיין השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... אהרן כהן אמר: לא עיינתי בזה, אבל מצורף מתורת היולדת במה שכתב בזה. לחץ כדי להרחיב... אדרבה מדברי הרב שהביא לנו הרב @אהרן כהן נראה שמה שעליו אולי לא יוריד אבל להוסיף לא מומלץ.
A abc123 Well-known member 28 Mar 2024 #10 יש אולי כן מישהו שראה איזה גדול שדיבר בזה מפורש על טלית בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת?
פ פלורוסנט Member 31 Mar 2024 #11 abc123 אמר: יש אולי כן מישהו שראה איזה גדול שדיבר בזה מפורש על טלית בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת? לחץ כדי להרחיב... למה כיפה (ובגדי שבת) לא מספיקה בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת ?
abc123 אמר: יש אולי כן מישהו שראה איזה גדול שדיבר בזה מפורש על טלית בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת? לחץ כדי להרחיב... למה כיפה (ובגדי שבת) לא מספיקה בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת ?
יצחק משען Well-known member 5 אפריל 2024 #12 לענין אמר: השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... עלה בדעתי היום שבכל דבר שהוא דרך מלבוש אין בו משום הוצאה כדאיתא בעירובין צה: ואולי גם כיון שנוסע ברכב שבד"כ גבוה מעשרה טפחים אין תחומין למעלה מעשרה פלורוסנט אמר: למה כיפה (ובגדי שבת) לא מספיקה בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת ? לחץ כדי להרחיב... כי טלית בולט ביותר, וכך ראיתי כמה פעמים חרדים נוסעים בשבת עם טלית ושמחתי בלבי שעוד נשמה יהודית באה לעולם
לענין אמר: השאלה אם אין כאן בעיה של הוצאה מחוץ לתחום של משהו שלא צריך לחץ כדי להרחיב... עלה בדעתי היום שבכל דבר שהוא דרך מלבוש אין בו משום הוצאה כדאיתא בעירובין צה: ואולי גם כיון שנוסע ברכב שבד"כ גבוה מעשרה טפחים אין תחומין למעלה מעשרה פלורוסנט אמר: למה כיפה (ובגדי שבת) לא מספיקה בשביל להימנע מחשש שיחשבוהו כמחלל שבת ? לחץ כדי להרחיב... כי טלית בולט ביותר, וכך ראיתי כמה פעמים חרדים נוסעים בשבת עם טלית ושמחתי בלבי שעוד נשמה יהודית באה לעולם
מ מרפסן איגרי Well-known member 3 מאי (5) 2024 #13 אם רואים אדם דתי או חרדי ועמו אשה נוסעים ברכב בשבת מסתמא הרואים יבינו במה מדובר כ"ש כשנוסעים באמבולנס שאין שום חשש
אם רואים אדם דתי או חרדי ועמו אשה נוסעים ברכב בשבת מסתמא הרואים יבינו במה מדובר כ"ש כשנוסעים באמבולנס שאין שום חשש