י"א שנים להסתלקותו: עדכונים ותיעודים מהילולת מרן פוסק הדור אצל בניו שיבדלו לחיים ומכל רחבי הארץ • מתעדכן

מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז בהדלקת נר לכבוד מרן פוסק הדור רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל, קודם מסירת שיעורו היומי בעיון בישיבת "כסא רחמים" אותו העביר היום - לרגל יומא דהילולא - בלימוד שאלה ותשובה מעניינא דיומא מתוך שו"ת "יביע אומר" חלק חמישי (חאו"ח סי' ט"ו) בדין מי שטעה בימים אלו - שבין שמיני עצרת לז' חשון - ואמר "ברך עלינו"

IMG-20241104-WA0005.jpg

יו"ר שס אריה דרעי מספר למימרן ב'קול חי' על רגע בו זכה להתגלות מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל בהקיץ: "אני לא בעל חלומות. סיפרתי כבר בחול המועד לראשי הישיבות שהתכנסו בביתי שבדיוק באותו לילה לא הרגשתי טוב ולא נרדמתי כל הלילה, ובהקיץ אני רואה את הרב עובדיה. בלבוש רגיל, ללא גלימה, מדבר עם מישהו במרפסת. והוא לא מתייחס אליי ואני מנסה להאזין ואני שומע שהוא מדבר על חשיבות התורה ולימוד התורה. פתאום הרב מסובב את פניו וקורא לי באהבה גדולה. "אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה שתקים ישיבה פלונית בעיר פלונית", אמר לי מרן. הוא ביקש ממני תקיעת כף".​

ג׳ חשוון - סיעת ש״ס קיימה היום ישיבת מיוחדת לציון יום פטירתו של מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק״ל

יו״ר ש״ס הרב אריה דרעי: ״אנחנו מבקשים ממרן שיעמוד בתפילה לפני בורא עולם לשחרור כל החטופים במהרה ושכל החיילים יחזרו לביתם בריאים ושלמים״

לפני הדלקת הנר לזכרו אמר הרב דרעי: ״היום, ג׳ חשוון, יום פטירתו של אבינו מורנו ורבנו, מרים תנועתנו, מנהיגנו הדגול מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק״ל, בו אנחנו מציינים 11 שנים להסתלקותו.
קשה עלינו פרידתו, אבל אנחנו ממשיכים את דרכו ומורשתו, ומבקשים ממנו שיעמוד בתפילה לפני בורא עולם, שיאמר לצרותינו דיי, ויחזיר את כל החטופים הביתה חיים ושלמים, יחזיר את כל חיילנו הקדושים והצדיקים לביתם בריאים ושלמים, ואת כל הפצועים הקב״ה ישלח להם רפואה שלמה. וכל המשפחות השכולות ובניהם, שהקב״ה ינחם אותם, ישמח אותם, ויתן להם כוח ותעצומות, ושימשיך לשמור על עולם התורה ועל מדינה יהודית כפי צוואתו״.

(צילום: יעקב כהן)

IMG_20241105_015531_319.jpg

במהלך ישיבת סיעת ש"ס-בני ברק הבוקר לזכרו של מרן רבי עובדיה יוסף זצוק"ל בלשכת סגן ראש העיר הרב שלמה אלחרר. נשאו דברים מהנהגתו ומתורתו, סגן ראש העיר הרב שלמה אלחרר, ראש העיר הרב חנוך זייברט, ממלא מקום ראש העיר הרב מנחם שפירא. בנוסף השתתפו סגן ראש העיר הרב אליהו שושן, משנים לראש העיר ניר אריאל, אהרון אלבוים ויוסי יעקובוביץ, חברי הסיעה, מנהלי אגפים ועובדי עירייה. בסוף הישיבה הדליקו נרות לזכרו של מרן זכותו תגן בעדינו אמן. (ידיעות בני ברק)

IMG_20241105_015619_054.jpg

11 שנים לפטירתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל | ר' משה חבושה ל'עכשיו 14': "כשהיה צריך ללכת לאירוע שאל את הנהג כמה זמן זה ייקח, ואח"כ השלים בלימוד את כל מה שהחסיר"​

במהלך ישיבת סיעת ש"ס-בני ברק הבוקר לזכרו של מרן רבי עובדיה יוסף זצוק"ל בלשכת סגן ראש העיר הרב שלמה אלחרר. נשאו דברים מהנהגתו ומתורתו, סגן ראש העיר הרב שלמה אלחרר, ראש העיר הרב חנוך זייברט, ממלא מקום ראש העיר הרב מנחם שפירא. בנוסף השתתפו סגן ראש העיר הרב אליהו שושן, משנים לראש העיר ניר אריאל, אהרון אלבוים ויוסי יעקובוביץ, חברי הסיעה, מנהלי אגפים ועובדי עירייה. בסוף הישיבה הדליקו נרות לזכרו של מרן זכותו תגן בעדינו אמן. (ידיעות בני ברק)

הצג קובץ מצורף 27481
כבר הביאו כאן.

יו"ר שס אריה דרעי מספר למימרן ב'קול חי' על רגע בו זכה להתגלות מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל בהקיץ: "אני לא בעל חלומות. סיפרתי כבר בחול המועד לראשי הישיבות שהתכנסו בביתי שבדיוק באותו לילה לא הרגשתי טוב ולא נרדמתי כל הלילה, ובהקיץ אני רואה את הרב עובדיה. בלבוש רגיל, ללא גלימה, מדבר עם מישהו במרפסת. והוא לא מתייחס אליי ואני מנסה להאזין ואני שומע שהוא מדבר על חשיבות התורה ולימוד התורה. פתאום הרב מסובב את פניו וקורא לי באהבה גדולה. "אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה שתקים ישיבה פלונית בעיר פלונית", אמר לי מרן. הוא ביקש ממני תקיעת כף".​
עוד מדרעי, ל'קול ברמה':

“הייתי חברונר חצוף” סיפר דרעי והוסיף: “הראשל”צ הרב יצחק למד איתי בישיבת חברון, מרן חיפש בחור שילמד עם בנו הרב משה והוא הציע אותי, כמו חברונר חצוף שאלתי אותו כמה אני אקבל, הרב מעולם לא שכח לשלם.”

“החלום שלי היה להקים את ישיבת חברון הספרדית” אומר יו”ר ש”ס: “כשהוקמה תנועת ש”ס חשבנו שזה זמני ותוך מספר חודשים אחזור לכולל ולדף הגמרא. אני מקנא בלומדי התורה ששקועים יומם ולילה בלימוד בעיון, הם מחזיקים את העולם”.

דרעי: "מרן חסר לנו בכל יום. הוא היה מגן הדור. אין לנו את מי לשאול את השאלות הקשות שיש לנו עכשיו בעניין החטופים. כשאני לא נרדם בלילה אני מנסה לחשוב מה מרן היה פוסק. מרן הותיר לנו את מרן הרב יצחק יוסף שבמשך עשור גרם לקידוש ה' עצום ועכשיו הרב דוד הוכתר להמשיך. מי זכה לכזה דבר לראות שני בנים רבנים ראשיים?".

חזור
חלק עליון