• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כך סגר עולם התורה הספרדי את הרישום לשנה הבאה

ודאי שכל רשימה כזו שמעלים אותה כל מיני יחצני"ם שונים, כל אחד כותב זאת בסגנון אחר ומקרב את הקרוב אליו [או מה שקרוב לכיסו שמקבל על כך הון תועפות וד"ל...]. ואף פעמים שמרוב שלא מתמצאים כותבים שטויות שאפילו משלים לא היו ולא יהיו. [וגם ברשימה זו ישנם טעויות... ועדיף לא לפרט].
לכן אין לאף אחד להסתמך על רשימות כאלו מהסוג הזה, וכל אחד שרוצה לדעת ילך בעצמו ויראה או ישאל אנשים שסומך עליהם. ופעמים רבות רק מכשולים יוצאים מזה.
אבל ודאי בכדי להתפאר בעולם הישיבות זה דבר נעים וטוב, ויש להביא עוד רשימות ארוכות של הרבה ישיבות שלא נכתבו כאן וכמדומה שכל זה אפילו לא עשירית.
נראה מדברי הכותב שאם יתנו לו להיות רשם הוא לא יעשה טעויות והוא רק יחפש שיהיה טוב לכל בחור בישיבה שמתאימה לו ולשם שמים כמובן ... אבל אני בטוח שאם יציעו לו להיות רשם {או יחצ''ן כלשונו} לאחת הישיבות הוא יעשה את אותה עבודה כמו שכל הרשמים עושים ודווקא בגלל שזה קרוב לכיסו ואני לא בא לזלזל ח''ו כי פשוט זוהי דרך העולם שאם יש ישיבה שהיא פחות מוכרת אבל יש בה הרבה מעלות וצריך לפרסם אותה לציבור ראשי הישבה מחפשים רשם שיעשה עבודה טובה ויפרסם את הישיבה בדרכים שלו וכך הדברים מתנהלים ולא ראיתי שלוקחים ישיבה שהיא בינונית ומטה והופכים אותה לאחת הישיבות הטובות אלא הכל בהתאם במילים אחרות כל רשם יודע את מקומו ואני יכול להעיד בעצמי שכשהגעתי לתקופת המבחנים בהיותי בישיבה קטנה לא כל כך ידעתי לאיפה ללכת והגיע אז רשם של אחת הישיבות הטובות והציע לי לבוא לישיבה שאיתה הוא עובד והוא פשוט שם דברים על השולחן מהטוב בישיבה ועד הדברים שבחורים פחות אוהבים והלכתי על זה ואני יכול להגיד לך היום עם יד על הלב מה שנקרא שאני היום המאושר באדם אני לא יגיד לך שלא היה לי קשה בכלל אבל כרגיל בהתחלה עוברים קשיים ואחר כך מגיעים אל המנוחה ואל הנחלה אז אין בעבודה של הרשמים שום דופי ויכול להיות שראית משהו ופירשת אותו לא נכון ולכן הערת את ההערה ולאותו אחד ששאל לכאורה מדוע ישיבת אוהל יוסף התייעצו עם מרן שר התורה ולא עם מרן ראש הישיבה אני באמת לא מבין את השאלה הם חיפשו דעת תורה אז מה זה משנה אם ישאלו רב אשכנזי או ספרדי כל עוד דעתו דעת תורה הבחירה בידם וסתם אולי קצת בשביל להסביר לך הישיבה עומדת תחת נשיאותו של הגאון הגדול הרב צבי פדידה שליט''א שאפשר להגיד שמרן שר התורה היה ידיד שלו ומאוד אהב אותו ואיתו הוא היה מתייעץ על כל צעד ושעל עוד שהוא היה ראש הישיבה של אוצרות התורה אז גם על הצעד הזה הוא התייעץ עם מי שהוא התייעץ כל הזמן וסתם בשביל הדוגמה כשהיו מינויים חדשים במועצת חכמי התורה של ש''ס באו להציע למרן ראש הישיבה הגאון רבי אברהם סאלים שליט''א להצטרף למועצת אתה יודע עם מי הוא הלך להתייעץ ?????? אני יגיד לך הוא הלך להתייעץ עם מרן ראש הישיבה רשכבה''ג רבינו גרשון אידלשטיין זצוק''ל שזה היה ממש תקופה קצרה לפני פטירתו ואתה רואה שאפילו גדולי ישראל מתייעצים עם רב מבלי קשר לעדה או למגזר שאליו הוא משתייך {את כל מה שכתבתי כאן באריכות יתר לא כתבתי אלא כנקודה למחשבה ותו לא}

אולי זה בגלל שאני ספרדי שהדוק לקו של מרן, אך העובדה שהם מתייעצים עם הגר״ח קנייבסקי לגבי שינוי שם ישיבה אומר שהם מתייעצים איתו גם על דברים דומים, למה לא מתייעצים עם רבנים ספרדיים? מה רע ברב שלום כהן?
למה דווקא ספרדי?
הולכים לפי מי שנראה מתאים לדרך שרוצה להנחיל בישיבה ולא משנה באיזה נוסח הרב הנ"ל מתפלל..

דרך אגב גם חכם שלום היה מתייעץ עם הרב שך על כל עניני הישיבה אף שהרב עובדיה זצ"ל היה חי [כן העיד הגר"ח קופשיץ בהספדו על החכם..]

למה דווקא ספרדי?
הולכים לפי מי שנראה מתאים לדרך שרוצה להנחיל בישיבה ולא משנה באיזה נוסח הרב הנ"ל מתפלל..

דרך אגב גם חכם שלום היה מתייעץ עם הרב שך על כל עניני הישיבה אף שהרב עובדיה זצ"ל היה חי [כן העיד הגר"ח קופשיץ בהספדו על החכם..]
מפי השמועה: גם עם הגראי"ל שטיינמן זצ"ל

חזור
חלק עליון