שאלתי כאן בפורום שאלה בקשר למדיח כלים וקיבלתי תשובה כאן
עכשיו נוסף לי על השאלה מכיון שהתשובה שם לא היה לי ברור
---
אם מישהו מכניס כלים בשריים למדיח אחרי זה מוציא את הכלים
ומפעיל את המדיח בלי כלום גם לא חומר, וזה מים חמים,
ואחרי רבע שעה הוא מכניס כלים חלביים
האם זה טוב מצד הדין? וכו'!
מרן כתב שאיסור בודקים בטעם - תכניס כלי שאינו בשרי ואינו חלביותן לטבח מומחה (אע"פ שבאמת לא צריך מומחה..)
אם ירגיש טעם בשר - אסור, ואם לא ירגיש מותר
כמובן שאינני אומר זאת הלכה למעשה
לא מובן מה לא הבנת.
מרן מתיר להכניס ביחד. בלי להכנס לגוף התשובה זה מסתבר הואיל ויש בפנים סבון וזה פוגם את הטעם.
אך מסיים ואומר שטוב להחמיר להכניס אחד אחר השני. כך שודאי אין צריך לחוש למה שאתה אומר לפי דעת מרן.
אם מישהו מכניס כלים בשריים למדיח אחרי זה מוציא את הכלים
ומפעיל את המדיח בלי כלום גם לא חומר, וזה מים חמים,
ואחרי רבע שעה הוא מכניס כלים חלביים
האם זה טוב מצד הדין? וכו'!