• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

כלים חלביים ובשריים במדיח כלים

שמעון 2

New member
שאלתי כאן בפורום שאלה בקשר למדיח כלים וקיבלתי תשובה כאן
עכשיו נוסף לי על השאלה מכיון שהתשובה שם לא היה לי ברור

---
אם מישהו מכניס כלים בשריים למדיח אחרי זה מוציא את הכלים
ומפעיל את המדיח בלי כלום גם לא חומר, וזה מים חמים,
ואחרי רבע שעה הוא מכניס כלים חלביים
האם זה טוב מצד הדין? וכו'!
 
מרן כתב שאיסור בודקים בטעם - תכניס כלי שאינו בשרי ואינו חלביותן לטבח מומחה (אע"פ שבאמת לא צריך מומחה..)
אם ירגיש טעם בשר - אסור, ואם לא ירגיש מותר
כמובן שאינני אומר זאת הלכה למעשה
 
לא מובן מה לא הבנת.
מרן מתיר להכניס ביחד. בלי להכנס לגוף התשובה זה מסתבר הואיל ויש בפנים סבון וזה פוגם את הטעם.
אך מסיים ואומר שטוב להחמיר להכניס אחד אחר השני. כך שודאי אין צריך לחוש למה שאתה אומר לפי דעת מרן.
 
אם מישהו מכניס כלים בשריים למדיח אחרי זה מוציא את הכלים
ומפעיל את המדיח בלי כלום גם לא חומר, וזה מים חמים,
ואחרי רבע שעה הוא מכניס כלים חלביים
האם זה טוב מצד הדין? וכו'!
ברור שאסור, כל ההיתר שנאמר בשיעור השבועי הוא משום החומר הפוגם.

יש ממשות על הכלים תוך המדיח שיורד לתחתית המדיח וכמכניסים הכלים החלביים הם בולעים טעם ראשון של בשר ע"י המים החמים.
 
כיום כל המדיחים עוברים תחלה תהליך ניקוי עם מים חמים בלבד. אז מה זה עוזר שיש חומר פוגם? ולכאו' יוצא שאין התר כיום להדיח כלים ביחד...
 
ברור שאסור, כל ההיתר שנאמר בשיעור השבועי הוא משום החומר הפוגם.

יש ממשות על הכלים תוך המדיח שיורד לתחתית המדיח וכמכניסים הכלים החלביים הם בולעים טעם ראשון של בשר ע"י המים החמים.
בסופו של דבר אנחנו עושים ככה
נגלה של חלבי חצי שעה מים חמים וחומר נגלה בשרית וכן ההפך
 
לכאו' אם נפזר על הכלים חומר פוגם לפני ההדחה יהיה מותר להדיח חלבי ובשרי ביחד או שמא לא מועיל כי המים הראשונים כבר יסירו את החומר..
 
חזור
חלק עליון