• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כף החיים המהדורה החדשה

גם לי נראה כן, אבל אני מבקש ידיעה ולא השערה.

יש לך דרך? אודה לך מאוד.
אין אפשרות לידיעה כי עבר כשבעים שנה מאז
אבל מי שמכיר את סגנון כתיבתו מכיר ומזהה מידית.
ובפרט שאז מי כבר ידע לכתוב? כולם היו עלגי שפה בכתיבה ושפתם העיקרית היתה ערבית
ומרן זיע"א כליל השלימות בעולם כולו

אין אפשרות לידיעה כי עבר כשבעים שנה מאז
מן הסתם יש ידיעה, עבר במסורת, ואולי גם הכת"י ישנו.
ובפרט שאז מי כבר ידע לכתוב? כולם היו עלגי שפה בכתיבה ושפתם העיקרית היתה ערבית
לא צריך להגזים...
פעם הייתי באיזה אירוסין וחבר של החתן נאם, בסוף נאומו אמר לו ראש ישיבתו הגר"ד כהן שליט"א "חשוב מאוד לדבר בשבח החתן, אבל לא לגנות את חבריו..."

כה"ח הראשון נדפס בספרים גדולים

מה שראיתי כמה וכמה פעמים בביתו של חכם יהודה צדקה ז"ל מהדורה ראשונה של כף החיים, היה בגודל קטן כהנדפס כיום.
בחיפושי אחר כותב תולדות הרב המחבר בתחילת כף החיים, הגעתי למאן דהו שיש לו לא מעט ידיעות על הרב כף החיים ז"ל, ושאלתי אותו על גודל הספרים הנדפסים, והשיב שאכן הספר נדפס בכמה וכמה גדלים מגדול ועד קטן, ושלח לי תמונה. מצורף.
כף החיים.jpg

הרב @פשוט , מה אתה צריך ראיה, הרי חתום על זה הגר"ע יוסף זצ"ל, מה יש לך יותר מזה?
וא"ת מפני שחתום גם הגר"ע עטיה זצ"ל, זו חתימה של כבוד, כנהוג בזמנם בכיו"ב
התוספת הזו נוספה ע"י הגרע"י זצ"ל כשהוסיף את יו"ד ח"ב
וברור גם מתוכה בלי ספק שהיא יצא מתחת ידו

הרב @פשוט , מה אתה צריך ראיה, הרי חתום על זה הגר"ע יוסף זצ"ל, מה יש לך יותר מזה?
וא"ת מפני שחתום גם הגר"ע עטיה זצ"ל, זו חתימה של כבוד, כנהוג בזמנם בכיו"ב
התוספת הזו נוספה ע"י הגרע"י זצ"ל כשהוסיף את יו"ד ח"ב
וברור גם מתוכה בלי ספק שהיא יצא מתחת ידו
לך ברור לי לא. ומה שחתום אולי הוא רק על הסיפא "בואו ונחזיק טובה וכו'", והתולדות מאן דהו אחר כתבם?!

בחיפושי אחר כותב תולדות הרב המחבר בתחילת כף החיים, הגעתי למאן דהו שיש לו לא מעט ידיעות על הרב כף החיים ז"ל, ושאלתי אותו על גודל הספרים הנדפסים, והשיב שאכן הספר נדפס בכמה וכמה גדלים מגדול ועד קטן, ושלח לי תמונה. מצורף.
הצג קובץ מצורף 21303
אספן מענין

הצג קובץ מצורף 21303
שכח במחכ"ג להצלים בצלמוניה גם את המהדורה המעט ישנה עם הכריכה מבד - אדום בורודו, פליאה.

חזור
חלק עליון