באותה מידה הם לא יתנו כשרות על הקוקה קולה שבהשגחת הרב לנדא.נו, ואתה חושב שבד"ץ העדה החרדית היו סומכים עליו ומתירים קוקה קולה מחו"ל?
אני בטוח שלא!
וכי בגלל זה זה לא כשר?
באותה מידה הם לא יתנו כשרות על הקוקה קולה שבהשגחת הרב לנדא.נו, ואתה חושב שבד"ץ העדה החרדית היו סומכים עליו ומתירים קוקה קולה מחו"ל?
אני בטוח שלא!
סלח לי מאיפה אתה ממצי את הטענות האלו על בלזא הרי הבאתי לכם כאן אישור מראש מחלקת הכשרות בבת ים על זהעיין כאן
אני לא ממציא שום טענות על אף אחד, ובפרט על החסידות המעטירה בעלזא.סלח לי מאיפה אתה ממצי את הטענות האלו על בלזא
תעשה טובה אם אני אומר לך שהרב משה גבאי מאשר מה אתה ממשיך להפריעאני לא ממציא שום טענות על אף אחד, ובפרט על החסידות המעטירה בעלזא.
בהזדמנות זו נברכם בברכת סימן טוב ומזל טוב לרגל חתונת נכד האדמו"ר שליט"א.
(ואם אפשר, שיעשו החתונות באולם ולא ברחוב, ובפרט בזמנים קשים תחבורתית בירושלים, כמצבנו כעת שכל ירושלים הינה חפירה אחת גדולה, בורות שיחין ומערות... והחתונה ברחוב גורמת לשיבושי תנועה קשים ולפקקים עצומים וכו'.
את אותה בקשה נבקש גם מחסידות שכנה נוספת).
חי ראשי שאיני מבין מה אתה רוצה ממני!תעשה טובה אם אני אומר לך שהרב משה גבאי מאשר מה אתה ממשיך להפריע
וכאן אומר זאת בקולו ומסביר (לא יודע באיזו דקה, אבל זה אחרי חצי שעה בערך)זו לשונו של הגאון ר' שנאור זלמן רווח בענין כשרות הקולה בעולם וענין זה נידון בהרחבה בפורום בתגובה הבאה ולשונו הועתקה כאן לתועלת הציבור
"קה קולה רגיל, זירו, ספרייט, מותר בשתיה בכל העולם.
יש מקומות שאין משתשמשים כלל בגליצרין, כגון מרוקו. יש מקומות שמשתמשים, ורובו בעולם המזון [לא לשאר תעשייה] הוא מהצומח. ובד"כ זה אף ממפעלים כשרים. ובלא"ה יש כאן גם עניני ביטול, וכדברי הפוסקים לגבי הגליצרין בוודקה. למעשה יש מדינות שאין שימוש, ויש שיש שימוש וזה ממפעלים כשרים או ללא חשש כלל.
ומכל הספיקות הללו נהגו רוב ככל קהילות ישראל בכל העולם לשתות משקאות הללו גם ללא כשרות.
והצדק עמם הלכה למעשה
ובדקה האחרונה של הראיון מבקש להדגיש שכל ההיתר הוא רק למי שנמצא בחו"ל ואין לו אפשרות לקנות בהכשר!!!וכאן אומר זאת בקולו ומסביר (לא יודע באיזו דקה, אבל זה אחרי חצי שעה בערך)
צפו: 'שיחה אישית' עם הרב שניאור זלמן רווח - אמס
הגאון רבי שניאור זלמן רווח בשיחה אישית, מרתקת וסוערת על עולם הכשרות | האם מותר לשתות קוקה קולה בעולם גם בלי חותמת כשרות? ומה לגבי ויסקי? ועל הקשר המיוחד לגדולי ישראל | צפו בתוכניתwww.emess.co.il
במחילה ממך, למה אתה צריך שהוא יבא לך, יש באשכול זה כמה מאמרים כאלו.אחד הרבנים מבד"צ יורה דעה התקשר אלי פעם בזעף בטענה למה מרן הראשון לציון שליט"א אומר שמותר.
אמרתי לו, יש תשובות מסודרות בעניין, של רבנים שמונו על ידי מרן שליט"א, תביא לי תשובה כנגד זה, ואעביר אותה לרב.
עד היום הוא לא הביא לי תשובה כזאת. והוא ממשיך לומר לכל דורש שאסור לשתות את זה.
כמדומה שהובא כאן או בפורום שכן שאמר שהבעיה היא באחד הרכיבים (הגליצרין) שמופק בחלק מקומות מהחי ולא מן הצומח.קראתי ראיון שהיה עם הרב לנדאו רבה של ב"ב, והוא כותב שיש בעיה שקוקלה קולה של חו"ל, שנכון שכולם אותו מתכון, אבל יש בעיות חיצוניות, אם אני זוכר טוב בעיות בכלים שמשתמשים בהם וכדו'.
אני צריך לבדוק ולהיזכר איפה זה הובא ולראות מה אמר בדיוק.
וכאן אומר זאת בקולו ומסביר (לא יודע באיזו דקה, אבל זה אחרי חצי שעה בערך)
צפו: 'שיחה אישית' עם הרב שניאור זלמן רווח - אמס
הגאון רבי שניאור זלמן רווח בשיחה אישית, מרתקת וסוערת על עולם הכשרות | האם מותר לשתות קוקה קולה בעולם גם בלי חותמת כשרות? ומה לגבי ויסקי? ועל הקשר המיוחד לגדולי ישראל | צפו בתוכניתwww.emess.co.il