נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
עצה. תיזום חברותא בחלק מהזמן. או תלך למקום עם בעלי בתים בחלק מהלילה ותמסור להם שיעור או תקבץ סביבך 3-4 אנשים ותמסור שיעור קטן.כל שנה הייתי לחוץ להשאר ער כל ליל שבועות בשביל ההבטחה שמובאת בכף החיים [ותפילה הייתי כמו נחום תקום..]
והשנה ב'ה בלי לחץ כי מרן שליטא סיפר במוצ'ש שאפילו אביו היה הולך לישון בסוף התיקון.
כל שנה הייתי לחוץ להשאר ער כל ליל שבועות בשביל ההבטחה שמובאת בכף החיים [ותפילה הייתי כמו נחום תקום..]
והשנה ב'ה בלי לחץ כי מרן שליטא סיפר במוצ'ש שאפילו אביו היה הולך לישון בסוף התיקון.
זה לא סותר, יש הבטחה של האר"י, ויש עיקר הדין. וכל אחד לגופו, מי שיכול להתאמץ קצת, ולהיות ערני בתפילה (ע"י עמידה וכדומה), אדרבה יזכה להבטחה, אבל מי שרואה שזה יוצא לו בהפסידו, וכנראה זאת הייתה כוונת מרן זצ"ל, אגב שמעתי מנכדו הרב סיני, שאם מרן למד כל הלילה, בתפילת שחרית הוא היה עולה חזן, כדי להיות מרוכז בתפילה. ועכ"פ כל אחד לגופו ועינינו.ומה עם הבטחת האר"י?
מחילה, אבל גם הגדול שבגדולים זקוק להבטחת האר"י, שכמובן האר"י לא דיבר רק אלינו, אלא גם לגדולים. אלא שכנראה למרן היה שיקול שיצא שכרו בהפסדו, וכנ"ל, ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות. ואני הקטן נוהג מידי שנה בל"נ להישאר ער הליל שבועות, ושנה שעברה באמצע הלילה היה לי עייפות נוראה, ועצבים..., ואמרתי מוטב שהניח את הראש שעה קלה, וכך הוה, וב"ה הייתי מרוכז ושמח בתפילת הותיקין. ועכ"פ זה הייתה כוונת הרב יצחק בלויין, שידעו שאין זה הלכה למשה מסיני להיות ער. אלא צריך לעשות כל אחד את השיקולים לעצמו.מרן לא היה צריך את הבטחת האר"י, אבל אנן יתמי דיתמי מה נאמר וכו'
את מי אתה מכליל??אבל אנחנו לצערנו אם לא נלמד כל הלילה בליל שבועות גם נישן בלילה וגם נישן ביום..
הבעיה שא"א לקבוע חברותא בשחרית קריאה"ת ומוסף, ואז נופלת כל העייפות.עצה. תיזום חברותא בחלק מהזמן. או תלך למקום עם בעלי בתים בחלק מהלילה ותמסור להם שיעור או תקבץ סביבך 3-4 אנשים ותמסור שיעור קטן.
הרב @ע"ה ס"ט פלא עליך ישתה קאווי או אקסל ויקבל הבטחת האר"י.הבעיה שא"א לקבוע חברותא בשחרית קריאה"ת ומוסף, ואז נופלת כל העייפות.
אני במשך שנים רבות נהגתי ללכת לישון כשעה לפני שחרית, ודאגתי שמישהו יעיר אותי, וכך גם למדתי רוב הלילה וגם הייתי ערני בשחרית. ויודע צדיק נפש בהמתו, וכל אחד ועניינו הוא.
אבל אם תקבע את תפילתך ליד בעלי הבתים שלימדתם, ודאי שלא תירדם. ובפרט אם בשיעור שתמסור להם באותו לילה תזהיר שלא להירדם בתפילההבעיה שא"א לקבוע חברותא בשחרית קריאה"ת ומוסף, ואז נופלת כל העייפות.
אני במשך שנים רבות נהגתי ללכת לישון כשעה לפני שחרית, ודאגתי שמישהו יעיר אותי, וכך גם למדתי רוב הלילה וגם הייתי ערני בשחרית. ויודע צדיק נפש בהמתו, וכל אחד ועניינו הוא.
מרן שליט"א ציין האם אביו מרן זיע"א היה עושה כן אף בצעירותו, או רק בזקנותו?והשנה ב'ה בלי לחץ כי מרן שליטא סיפר במוצ'ש שאפילו אביו היה הולך לישון בסוף התיקון.
נוהגים ברוב מקהלות החסידים בארה"ק, ללכת לישון בעלות השחר, ולקום ב 9 בבוקר לתפילת שחרית מתוך ישוב הדעת!אני במשך שנים רבות נהגתי ללכת לישון כשעה לפני שחרית, ודאגתי שמישהו יעיר אותי, וכך גם למדתי רוב הלילה וגם הייתי ערני בשחרית. ויודע צדיק נפש בהמתו, וכל אחד ועניינו הוא.
אם תעשה את זה לבעלי בתים לא יהיה לך מניין אחרי זהנוהגים ברוב מקהלות החסידים בארה"ק, ללכת לישון בעלות השחר, ולקום ב 9 בבוקר לתפילת שחרית מתוך ישוב הדעת!
אני אישית מתוקף עבודתי לפעמים צריך לעבוד קרוב ל 48 שעות ברצף (כמובן אם הפסקה לתפילות), כך שאין לי בעיה אם כך! אך אבי שליט"א כך נוהג
ובמקהלות הספרדים כידוע נוהגים להתפלל לפני סוף זמן ק"ש. לבד מכך שזו כמדומני בעיה גדולה מחשש שלא יקום בזמן (וכן נוהגים...).נוהגים ברוב מקהלות החסידים בארה"ק, ללכת לישון בעלות השחר, ולקום ב 9 בבוקר לתפילת שחרית מתוך ישוב הדעת!
שומר לא יועיל? כגון האשה?ובמקהלות הספרדים כידוע נוהגים להתפלל לפני סוף זמן ק"ש. לבד מכך שזו כמדומני בעיה גדולה מחשש שלא יקום בזמן (וכן נוהגים...).
אגב. חלבי מרדים או מעורר?מי שרוצה באמת יכול לישון ביום שלפני, לשתות דברים המעוררים, לא לאכול הרבה וכו' וכו' ולהצליח ללמוד בשקידה כל הלילה.