Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
"המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.
והגאון רבי יוסף שלום אלישיב זצ"ל לא נהג להיות ער בליל שבועות, כיוון שחש שזה מפריע לו
בהתעלות בתורה, שבלילה עייפים וביום לא לומדים טוב )ספר הנהגות רבינו עמ' רנא(, וכן בבית בריסק לא היו מקפידים על מנהג זה )ספר עובדות והנהגות לבית בריסק ב, עט(.
לא התכוונתי על עריכת שיעורים בבית הכנסת עצמו שבזה תלוי כמובן סוג המתפללים וכדו'. דיברתי על מה שעושים באיזה אולם בר בי רב דחד יומא, שאולי זה טוב לאנשים מסויימים, אבל בגלל שלא מדברים על זה מספיק בבתי כנסיות ומחזקים את הלילה הזה, נפיק חורבא שנעשה מקום לחבר'ה ודאחקות.
הדגש שצריך לשים הוא על חיזוק הציבור במעלת הלימוד, עם הכוכביות המתאימות. ולא להיפך.
עכשיו הרב שליט"א אמר בשיעור שמרן זצ"ל היה הולך לישן בליל שבועות לאחר שלמד עד השעות הקטנות של הלילה (אמר שהוא מגלה זאת, ואולי היה כדאי לא לגלות...)
וציין שהרב אלישיב והרב וואזנר ג"כ נהגו כך
לפני שאני מגיע לביתו של כת"ר.
חשוב לי להדגיש שמרן שלי, יא חביבי, לא נמדד בתמונות על הקיר וכדו'. אלא במי שלומד את תורתו בעיון אמיתי, ולא מתרגז שמעירים על חכמים שמעירים עליו לחנם. וד"ב. וד"ל.
לפני שאני מגיע לביתו של כת"ר.
חשוב לי להדגיש שמרן שלי, יא חביבי, לא נמדד בתמונות על הקיר וכדו'. אלא במי שלומד את תורתו בעיון אמיתי, ולא מתרגש שמעירים על חכמים שמעירים עליו לחנם. וד"ב. וד"ל.